Bebeklerde Kusma Nedenleri

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 8 Saniye
Bebeklerde Kusma Nedenleri

Kusma, bebeklerde ve küçük çocuklarda çok sık rastlanan bir durumdur. Çocuğunuzun kusması basit ve geçici bir durum olabilir veya önemli bir hastalığın habercisi olabilir. İşte bu yüzden kusmanın türünü anlayabilmek çok önemli.

Bebeklerin özellikle yaşamının ilk birkaç ayında çok sık kustuğunun yaygın olarak bilinmesinin yanında,  “Çok kucağımıza aldık ondan oldu” , “Aşırı Beslendiği için oldu” gibi sebeplerden dolayı bebeklerin kusması çoğunlukla çok önemsenmez. Fakat anne babaların bebeklerinin kusmasının aşırı beslenme yüzünden mi yoksa bir hastalığın semptomu olarak mı meydana geldiğini anlayabilmesi önemlidir.

Doğumdan sonra kusma yoğun olabilir.

Yenidoğan döneminde bir çok bebekte çok sık kusma görülür. Özellikle beslenme sonrası bebeğin ağzından bir çorba kaşığı kadar süt kesiği kıvamında çıkarması normaldir. Eğer bebeğin kilo alınımında bir problem yoksa sorun yoktur. Çoğunlukla birkaç ay içerisinde bebeğin kusması azalmaya başlar.

Fakat birkaç ay sonra kusma aşırı olarak devam ediyorsa bir virüsten şüphelenilir. Fakat bazen kusma daha ciddi bir sorunun da habercisi olabilir.

Eğer bebeğinizde;

  • Ağızda kuruluk,
  • Altını daha az ıslatma,
  • Gözyaşı olmadan ağlama,
  • Beslenmeyi istememe,
  • Vücutta kızarıklık,
  • Nefes darlığı,
  • Uyumada zorlanma,
  • Karın şişliği,
  • 3 aydan küçük bebeklerde 38, 3 aydan büyük bebeklerde ise 39 derecenin üzerinde ateş

belirtileri varsa, bir doktor ziyareti yararlı olacaktır.

Bebeklerde Sızıntı ve Kusma Farklıdır.

Yenidoğan bebeklerin ağzından genellikle beslendikten sonra az miktarda süt kesiği görünümünde sıvı gelebilir. Bu sızıntıdır ve normal bir durumdur. Genellikle birkaç ay sonra kendiliğinden geçer. Fakat 6-12 ay içinde düzelmediği veya arttığı takdirde bebeği doktora göstermekte fayda vardır.

İlk Yayın Tarihi: 19 Mart 2016 @ 11:41

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

6 Basit Teknikle Bebek Masajı

Bebeğinizi rahatlatmak için kullanabileceğiniz önemli yöntemlerden biri de ona masaj yapmak. Bu yazımızda sizin için masaj tekniklerini 6 tekniğe indirerek basitleştirdik. Her hareketi 1 dakika kadar yapmaya ve parmak uçlarınızla hafifçe baskı uygulamaya özen gösterin. Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Gaz Sancısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gaz sancısı, bebeklerde sık meydana gelen ve dışarıdan nedeni tam olarak anlaşılamayan sancılardan biridir. Bebeğinizin gaz sancısı çektiğini anlayabilmeniz için bilmeniz gereken temel bilgileri sizin için derledik. Bebeğin Gazı Olduğunu Anlamak Bebeğinizin aniden başlayan ağlamalarında, Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
-
+
Saklambaç Kitabı - Uzayda79.90 TL 29.90 TL
-
+
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
229.20 TL
Kargo
Ücretsiz!
Toplam
229.20TL
Alışverişe Devam Et
Sepetim
8