Yenidoğan Bebeğin Göğsünde Şişlik Oluşması

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 0 Dakika 55 Saniye
Yenidoğan Bebeğin Göğsünde Şişlik Oluşması

Doğumdan sonra bazı bebeklerin göğüslerinde şişlik görülebilir. Bebeğin kız yada erkek olmasından bağımsız olarak göğüslerinde şişlik olması, sertlik olması hatta süt gelmesi normaldir.

Yenidoğan Bebeklerde Göğüs Şişliği Neden Olur?

Yenidoğan bebeğin annesini emmesi sonucu, annesinden geçen hormonların etkisi ile, göğüslerinde şişlik, sertlik ve süt gelmesi durumu yaşanabilir. Bu durum daha çok geç doğan, 40 haftayı geçen bebeklerde görülür.

Yenidoğan Bebekte Göğüs Şişliğine Ne Yapılmalıdır?

Bazen anneler, bebeğinin göğüslerindeki şişliği masajla ve ovalayarak geçirmeye çalışırlar. Bu yanlıştır. Bebeğin göğsüne masaj yapılması, şişliği indirmeyeceği gibi iltihap ve derisinde yaralanmalara sebep olabilir. Bebeğin memesinde oluşan iltihap çok kolay diğer dokulara yayılarak apseye sebep olabilir. Bu gibi uygulamalardan kesinlikle uzak durmak gerekir.

Göğüsteki Şişlik Nasıl Geçer?

Bebeklerin göğüslerinde meydana gelen bu şişlik, yenidoğan dönemi ilerledikçe, bebeğin vücuduna geçen hormonların vücutta emilimine olması ile vücuttan atılır. Genellikle şişlikle 2 hafta içerisinde kendiliğinden geçerler.

Yenidoğan bebeğin memelerindeki ceviz veya fındık büyüklüğündeki şişlikler dışarıdan rahatsız edici ve ağrılı gözükse de, bebeğin canını yakmazlar. Yenidoğan bebeklerin %90’ında bu durum görülmektedir, bazen ceviz büyüklüğünden daha büyük de olabilir. Eğer iki haftanın sonunda bebeğinizin göğsündeki şişlikler halen devam ediyorsa, küçük bir ihtimal de olsa başka bir sorun olması ihtimaline karşılık, uzman bir radyolog tarafından yüzeysel ultrason ile memelerin kontrolünün yapılması uygun olur.

Yeni doğan bebeğin cinsiyetinden bağımsız olarak göğüslerinde ceviz büyüklüğünde ya da daha büyük meydana gelen şişlikler sıkılıp, masaj yapılmadığı sürece bebeği rahatsız etmez. Eğer şişlikler iki haftadan daha uzun süre devam ederse ve süt geliyorsa iltihaba sebep olmaması için uzman bir radyologdan yardım almanız gerekir.

İlk Yayın Tarihi: 21 Ağustos 2016 @ 16:34

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
39.90 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
54.90TL
60.10 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
1