Kış Aylarında Çocukları Dışarı Çıkarmak

Yazar: Fatma Nur Olcay -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 1 Saniye
Kış Aylarında Çocukları Dışarı Çıkarmak

Soğukların kendini iyice hissettirdiği bu kış aylarında, anne ve babalar, üşütüp hasta olmasından korktukları için, çocuklarını mümkün olduğunca dışarıdan uzak tutuyorlar. Çocuklar son bahardan itibaren evlere, kreş ve okullara deyim yerindeyse hapsoluyorlar.

Ebeveynlerin bu endişelerini anlamakla birlikte, bu tutumlarının yanlış olduğunu sebepleriyle birlikte açıklamak istedik…

Öncelikle, biz yetişkinler bile, birkaç gün dışarı çıkmadığımızda sıkılır ve hava almak isteriz. Hele ki küçük bir çocuğun enerjisini düşünürsek, tüm kış boyunca gideceği her yere araçla gitmesi, tüm kışı evde geçirmesi çok zor. Çocukların enerjilerini atmaları, dışarıya çıkıp oynamaları gerekir. Aksi halde tüm gününü evde geçiren bir çocuğun televizyon, bilgisayar ve telefon bağımlısı olması kaçınılmazdır.

Özellikle güneşli günlerde çocuğunuzun güneşin faydalarından yararlanması için mutlaka dışarıya çıkması gerekir. Camın arkasından gelen güneş ışınları D vitamini sentezi için uygun değildir. 

Hem bebekler, hem de gelişme çağında olan çocuklar, kemik gelişimi ve diş gelişimi için D vitaminine ihtiyaç duyarlar. Bunun için de güneş ışığından faydalanmaları gerekir.

Çocuğunuzla birlikte biraz kar topu oynamak ya da kardan adam yapmak hem enerjisini atması, hem de güneşin faydalarından yararlanması için oldukça faydalıdır. Ayrıca çocuklar kara dokunarak, soğukluğunu hissederek, buzun kayganlığını öğrenerek değişen mevsimlerin farkına varır. 

Çocuklarımıza korumacı davrandığımızda, vücutları soğuğa karşı dirençli olamaz. Unutmamalıyız bir çok ülkede çocuklar kış aylarında dışarıya çıkıp oyunlar oynuyorlar. Kışın dikkat etmemiz gereken, çocuğumuzun daha kalın ve korunaklı giyinmesi gerektiğidir. Çocuklar küçüklüklerinden soğuğa alışırlarsa büyüdüklerinde daha dirençli olurlar.

Eğer çok yoğun kar veya yağmur yağmıyorsa ya da hava çok soğuk değilse, çocuklar her gün hem enerjilerini atabilmek hem de güneşten faydalanabilmek için kalın giydirilip önlem alındıktan sonra en az 20 dk – 30 dk dışarı çıkmalıdırlar.

Bebeklerde ise durum biraz daha hassastır. Çünkü bebeklerin yağ tabakası tam olarak gelişmiş olmadığından vücut ısılarını koruyamazlar. Bu yüzden vücut ısıları ani olarak düşebilir veya yükselebilir. Bu yüzden bebekleri dışarı çıkardığımızda bebek arabalarının yağmurluğunun, rüzgarlığının olması gerekir. Ayrıca üşütmeyecek kalın giysiler tercih edilmelidir. Vücut ısısının ise 35 derecenin altına düşmediğinin sık sık kontrol edilmesi gerekir.

İlk Yayın Tarihi: 6 Ocak 2017 @ 19:36

Fatma Nur Olcay

Yazar: Fatma Nur Olcay

ODTÜ İdari İlimler akademisi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra 1990 yılına kadar özel sektörde tekstil ihracatı konusunda çalışan F.Nur Olcay, 1990 yılında ilk şirketi Alpteks Ltd. kurarak 2009 yılına kadar tekstil ham maddeleri konusunda ithalat-ihracat mümesilliği yapmıştır.

Sonrasında mezun olduğu İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfı (IELEV ) ile yolları kesişmiş ve 2010 yılında bu vakfa hazırladığı sağ beyin odaklı erken eğitim projesi doğrultusunda erken eğitim alanında 0-48 ay erken ev eğitiminin bebek gelişimindeki öneminin farkına vararak, bu doğrultuda global araştırmalarını yapmanın akabinde 2013 yılında Sevgili Bebek E Eğitim Hizmetleri Ve Ticaret Ldt. Şti kurarak erken eğitim sektörüne adım atmıştır.

Bugün sosyal medyada yüz binlerce takipçiyi aşan sevgilibebek.com’un kurucusu olan Nur Olcay işbirliği yaptığı çeşitli uzmanların denetiminde oluşturulan jenerik ürün grubu SevgiliBebek Zeka Kartları ile bugüne kadar ülkemizde 70.000 in üstünde aileyi doğumdan itibaren sunulabilecek, erken ev eğitimi ile tanıştırmıştır.

Türkiye’de kitlelere 0-48 ay döneminin önemini anlatmak ve bu dönemde zihinsel duruluğun kıvrak bir zeka kazanımının ve travmasız bir gelişmenin ileriye yönelik daha olumlu bir kişilik anlamına gelebileceğini duyurmak adına sevgilibebek.com bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

email: [email protected]

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Genel Sağlık

Burun Kanamalarında Ne Yapılmalı?

Burun kanadığı zaman çoğu kişi yanlış hareket etmektedir. Çocuğun burnu kanadığında bir yere uzandırmak veya başı geriye doğru eğmek yanlıştır. Çocukluk çağında sıkça rastlanan bu problem sırasında yapılması gerekenler hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Göz Yaşarması

Gözü nemlendiren gözyaşı sıvısı, gözün iç kısmında bulunan küçük kanalcıklardan buruna doğru ilerler. Bu küçük kanallarının, çoğunlukla gözyaşı kesesinin alt kısmında tıkanması sonucu hastalık oluşur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı en çok bir yaş civarındaki bebeklerde, orta Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0