Burun Kanamalarında Ne Yapılmalı?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 0 Dakika 47 Saniye
Burun Kanamalarında Ne Yapılmalı?

Burun kanadığı zaman çoğu kişi yanlış hareket etmektedir. Çocuğun burnu kanadığında bir yere uzandırmak veya başı geriye doğru eğmek yanlıştır.

Çocukluk çağında sıkça rastlanan bu problem sırasında yapılması gerekenler hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengizhan Elmas aşağıdaki bilgileri vermektedir;

Çocuğun burnu kanadığında sırt üstü uzandırmak veya kafasını geriye yaslamak eski tip ve yanlış bilgilerdir. Çünkü çocuklardaki burun kanamaları çoğunlukla burnun ön tarafındaki kan damarlarında başlamaktadır.

Çocuğun burnu kanadığında sırt üstü yatırmak veya kafasını geriye yaslamak kanın boğazdan aşağı inmesine sebep olur. Bu da çocuğun nefesini keser.

Yapılması gereken çocuğu oturtarak kafasını öne eğmektir. Bu kanın burnun ön tarafa toplanmasına yardımcı olur.

Ardından burun kanatlarına hafifçe bastırılır ve kanın pıhtılaşması beklenir. Bu yaklaşık 5 dakika kadar bir süredir.

Eğer çocuk dayanabilirse kan damarlarını daraltarak kan akışını yavaşlatması için, burun kemeri üstüne soğuk bir havlu ya da küçük bir buz poşeti de konabilir.

Burun kanamaları çoğunlukla burun içi kuruluktan kaynaklanır. Bu yüzden burun içi tahrişi azaltmak için nemli tutulmalıdır.

Çocuklarda Burun Kanamalarına Engel Olmak İçin Yapılabilecekler

Çocuk yatacağı zaman burun kenarlarına bir kulak çubuğu yardımı ile vazelin sürebilirsiniz.

Eğer çocuk uyurken burnunu karıştırıyorsa, ellerine çorap geçirip uyumasını sağlayabilirsiniz.

Burun içine spreyle tuzlu su püskürtmek de işe yarayacaktır.

Tuzlu su çocuklardaki kronik burun kanamalarını tedavide en iyi bilinen yöntemlerdendir. Ayrıca, burun içini nemli tutmak ve tahrişi azaltmak için de idealdir.

Eğer çocuğunuzun burnu haftada 2 defadan fazla kanıyorsa, bir doktora görünmesi gerekir. Bu gibi nadir görülen durumlarda ameliyat gerekli olabilir.

İlk Yayın Tarihi: 3 Mayıs 2018 @ 08:21

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0