Katı Gıda Verilen Bebekler Daha İyi Uyuyor

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 10 Saniye
Katı Gıda Verilen Bebekler Daha İyi Uyuyor

Yapılan bir araştırmaya göre, 3. aydan itibaren anne sütünün yanında katı gıda verilen bebekler, sadece anne sütüyle beslenen bebeklere göre daha az uyku sorunu yaşıyor. İngiltere’deki Ulusal Sağlık Sistemi ve Dünya Sağlık Örgütü’nun resmi tavsiyesi, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi yönünde olsa da, yine İngiltere’de yapılan araştırmayı yürüten uzmanlar bunun gözden geçirildiğini belirtiyor.

Londra’da King’s College ve St George’s University of London tarafından yapılan araştırmada 3 aylık 1303 bebek gözlemlendi. Bebekler iki gruba ayrılarak ilk grup bebeğe 6aylık olana kadar yalnızca anne sütü, diğer grup bebeğe ise anne sütüne ek olarak katı besin de verildi.

Ebeveynlere bebekleri 12 aylık olana kadar her ay, 3 yaşına gelene kadar ise 3 ayda bir doldurmaları için anketler verildi.

Anket sonuçları anne sütünün yanında katı gıda da alan bebeklerin daha uzun uyuduğunu, geceleri daha az uyandığını ve daha az uyku sorunları yaşadığını ortaya koydu.

Sonuçlara göre bebekler 6 aylık olduklarında katı mama verilen bebeklerin her akşam 15 dakika kadar daha erken uykuya daldığı ve geceleri ise 1,74 defa uyandığı görülmektedir. Yalnız anne sütüyle beslenen bebekler ise geceleri 2 defa uyandı.

Ayrıca ek olarak katı gıda alan bebeklerde uykuda ağlama ve asabiyet gibi sorunlara daha az rastlandığı görüldü.

St George’s, University of London’dan araştırmaya katılan Dr Michael Perkin, aradaki fark az görünse de özellikle ebeveynlere büyük rahatlık sağladığını belirtiyor.

King’s College’den Prof Gideon Lack “Araştırmanın sonucu ebeveynlerin katı mamaların uykuyu geliştirdiğine yönelik görüşünü destekliyor” dedi.

İngiltere’de 2010’da yapılan Bebek Besleme anketine göre resmi uyarının aksine, annelerin yüzde 75’i 5 aylıktan önce bebeklerine katı gıdalar da veriyor. Anneler bu kararlarının nedeninin bebeklerin gece uyanma sıklığı olduğunu belirtiyor.

Bebekler Hangi Katı Gıdalarla Beslenebilir?

Bebeğinizin ilk katı gıdaları püreler veya çok az pişirilmiş meyve ve sebzeler olmalıdır. Bunlara örnek olarak patates, elma, havuç, bezelye, tatlı patates olabilir.

Bebekler püreleri daha çok sevse de farklı dokulardaki besinlere alışmaları zaman alabilir. Yumuşak ve harmanlanmış gıdaları kaşıkla vermeyi deneyebilirsiniz.

Şeftali ve kavun gibi meyveleri bebeklere özel tahıl ürünleri ve sütle karıştırmayı deneyebilirsiniz.

Bebeğinize yeni bir gıda verdiğinizde 3 gün bekleme kuralını unutmamalısınız. Ayrıca yeni tatlara alışıp kabul etmesi zaman alabileceği için, sevmediği yiyecekleri kabul edene kadar defalarca denemeniz gerekebilir.

 

Kaynak:www.bbc.com

İlk Yayın Tarihi: 11 Temmuz 2018 @ 10:11

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

6 Basit Teknikle Bebek Masajı

Bebeğinizi rahatlatmak için kullanabileceğiniz önemli yöntemlerden biri de ona masaj yapmak. Bu yazımızda sizin için masaj tekniklerini 6 tekniğe indirerek basitleştirdik. Her hareketi 1 dakika kadar yapmaya ve parmak uçlarınızla hafifçe baskı uygulamaya özen gösterin. Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Gaz Sancısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gaz sancısı, bebeklerde sık meydana gelen ve dışarıdan nedeni tam olarak anlaşılamayan sancılardan biridir. Bebeğinizin gaz sancısı çektiğini anlayabilmeniz için bilmeniz gereken temel bilgileri sizin için derledik. Bebeğin Gazı Olduğunu Anlamak Bebeğinizin aniden başlayan ağlamalarında, Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Saklambaç Kitabı - Uzayda29.90 TL 23.92 TL
-
+
-
+
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
3,721.52 TL
Kargo
Ücretsiz!
Toplam
3721.52TL
Alışverişe Devam Et
Sepetim
131