Geç Yürümesinin Sebebi Kiloları Olabilir Mi?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 0 Dakika 55 Saniye
Geç Yürümesinin Sebebi Kiloları Olabilir Mi?

Bebekler ortalama 12-18. aylarında yürümeye başlarlar. Ancak her bebeğin kendine özgü olduğunu ve bu zamanın değişiklik gösterebileceğini de unutmamak gerekir. Bazı bebeklerin gelişimini daha erken tamamlayarak daha erken yürümeye başlaması gibi, bazılarının daha geç gelişim gösterebileceği de doğaldır.

Ebeveynlerin bebeklerinin gelişimini ve motor yeteneklerini takip etmeleri ve gerekli gördükleri durumlarda doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Bazen bebeklerin yürümeye geç başlamasının sebebi yalnızca gelişiminin geç olması olmayabilir. Bebeğin boy ve kilo oranı da geç yürümesine sebep olabilir. İdeal kilosundan fazla olan bebekler yürümeye geç başlarlar. Çünkü kilolu bebekler ayağa kalkmak ve yürümek için ekstra çaba sarf ederler. Bu yüzden yürümek istemez ve emeklemek gibi alternatif yolları tercih ederler.

Kilolu bebekler normal gelişim gösteremez. Kilolarından dolayı fiziksel rahatsız hissederler ve bu da yürümek istememelerine sebep olur. Yürümek için bacaklarında olması gereken gücü kendilerinde bulamazlar. Aşırı kilo aynı zamanda bebeğin kemik gelişimini de olumsuz etkiler ve bebeğin bacaklarındaki kemiklerde şekil bozukluklarına sebep olur. Bu da yürümeyi geciktiren sebeplerdendir.

Eskiden kilolu bebeklerin sağlıklı bebek olduğu düşünülmekteydi. Ancak tam aksine kilolu bebekler sağlıklı değildir, sağlığını kaybetme ihtimali olan bebeklerdir. Siz bebeğinizin yürümesini beklerken bebeğiniz kiloları yüzünden yürümekten kaçınır.

Bebeğinizin yürümesinin geciktiğini düşünüyorsanız mutlaka doktora başvurmalı ve yürümemesinin temel sebebini araştırmalısınız. Bebeğiniz 18 aylık olduğunda hala yürüyemiyor ve yürümek için de çaba göstermiyorsa doktorunuza başvurmalısınız. Eğer bebeğinizin yürüyememe sebebi kiloları ise, bebeğinize özel beslenme programı oluşturmalıdır.

Bebeği sağlıklı olması, iyi beslenmesi ve gelişmesi için, ayrıca aç kalacağı korkusu ile beslemek konusunda baskıcı olmamalısınız. Eğer yemek istemiyorsa zorlamamalısınız. Bebeğiniz günlük alması gereken besinleri alıyorsa, fazlası onu olumsuz yönde etkileyecektir.

Nasıl ki biz yetişkinler kilo aldığımızda yürümekte, hareket etmekte zorlanıyorsak, bebeklerde de durum aynıdır. Bebeğiniz olması gereken kiloya ulaştığında yürümek için çaba harcamaya başlayacaktır.

 

Kaynak:www.milliyet.com.tr

İlk Yayın Tarihi: 23 Nisan 2018 @ 17:29

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Kawasaki Hastalığı

Kawasaki hastalığı nadir görülen ancak tehlikeli bir hastalıktır. Çocuklarda kalp sorunlarına sebep olur. 1967 yılında çocuk hastalıkları uzmanı Tomisaku Kawasaki tarafından tanımlanmıştır. Erken çocukluk döneminde, tedavi edilmeyen çocukların %20’sinde koroner arterde genişlemelerin geliştiği, miyokard enfarktüsü, Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

6 Basit Teknikle Bebek Masajı

Bebeğinizi rahatlatmak için kullanabileceğiniz önemli yöntemlerden biri de ona masaj yapmak. Bu yazımızda sizin için masaj tekniklerini 6 tekniğe indirerek basitleştirdik. Her hareketi 1 dakika kadar yapmaya ve parmak uçlarınızla hafifçe baskı uygulamaya özen gösterin. Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Gaz Sancısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gaz sancısı, bebeklerde sık meydana gelen ve dışarıdan nedeni tam olarak anlaşılamayan sancılardan biridir. Bebeğinizin gaz sancısı çektiğini anlayabilmeniz için bilmeniz gereken temel bilgileri sizin için derledik. Bebeğin Gazı Olduğunu Anlamak Bebeğinizin aniden başlayan ağlamalarında, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
388.60 TL
Kargo
Ücretsiz!
Toplam
388.60TL
Alışverişe Devam Et
Sepetim
14