Doğum Sonrası Depresyonu

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 8 Dakika 8 Saniye
Doğum Sonrası Depresyonu

…Sayfa 5

Duygularınızla çıkabilmeniz için ipuçları:

  • Duygularınızla başa çıkabilmek için kendinize zaman tanıyın
  • Yardım istemekten çekinmeyin
  • Bebeğinizle kaliteli zaman geçirin
  • Çevrenizdekilerin de bebeğinizle zaman geçirmesine izin verin, size gelen destek tekliflerini değerlendirin; böyle teklifleri kendinize ayıracağınız zaman için bir fırsat olarak görebilirsiniz.
  • Bebeğinizin bakım ve gelişimiyle ilgili ne kadar bilgilenirseniz, kendinizi o kadar güvende ve güvenli hissediyor olacaksınız.
  • Aile bireylerinizden destek isteyin, onların size sağlayacağı rahatlamayı düşünün…
  • Sizinle aynı deneyimleri yaşayan kişilerle konuşun
  • Bebeğinizin gelişimini izlediğiniz bir defter tutun, resimler, grafikler, çizimler kullanabilirsiniz.

 

Babalar! Eşinize Nasıl Yardımcı Olursunuz?

  • Eşinizi duygularını paylaşması için cesaretlendirin: Herhangi bir çözüm önerisinde bulunmadan, sadece yorumsuz, yargısız eşinizi dinleyin. Birşeyleri düzeltmeye çalışmak yerine, sadece yanında olduğunuzu eşinize hissettirin. Sizin kendisini anladığını ve dinlediğini hissetmek, eşinizin duygularını içe atarak değil, paylaşarak yaşadığı bir süreç olmasına yardım edecektir.
  • Ev işlerinde eşinize yardımcı olun: Hem çocuk bakımında hem de ev işlerinin yapılmasında eşinize yardımcı olmanız, süreçte kendisini yalnız ve tüm yük omuzlarındaymış gibi hissetmesini önleyecektir. Sorup da onay almayı beklemeyin, büyük olasılıkla red cevabı alırsınız, işe başlayın!
  • Eşinizin kendisi için zaman ayırmasını destekleyin: dinlenmek ve rahatlamak bu süreçte çok önemlidir. Eşinizi dinlenmesi için molalar vermesi için cesaretlendirin, birlikte baş başa yemek, yürüyüş, vb. aktiviteler için fırsatlar yaratın.
  • Eşiniz cinsel ilişki için kendini hazır hissetmiyorsa, zorlamayın.
  • Eşiniz ve kendinizin günlük rutin olarak yapacağınız aktiviteleriniz olsun. Başbaşa yapacağınız kısa yürüyüşler, birlikte dahil olacağınız bir egzersiz programı; depresyon nedeniyle fiziksel açıdan kendini yorgun ve enerjisi düşük hisseden eşiniz için hem moral açıdan destek verecek, hem de ikinizin ilişkisindeki paylaşımı artıracaktır.

 

Aile Bireyleri ve Yakın Arkadaşlar için Yardımcı Olabilecek İpuçları:

Aile bireyi ya da yakın dostlar olarak sizler premature bir doğumla ilgili kendi duygu ve düşüncelerinizle uğraşırken, kendinizi bebeğin ebeveynlerinin duyguları ile de meşgul olurken bulabilirsiniz. Aşağıda böyle zamanlar geçirirken size yardımcı olabilecek bir kaç öneri sıralanmıştır:

  • Yardım önerisinde bulunun: Market, pazar alışverişi, çamaşır, ütü gibi günlük işlerin yapılması için yardım edemeyeceğinizi sorun.
  • Ziyaret: Hastanede geçirilen zamanlarda, yapacağınız ziyaretler anne baba için küçük teneffüsler gibi olacaktır.
  • Dinleyin: Bazen duygularınızı kelimelerle ifade edemeyebilirsiniz. Bu süreçte anne babayı sadece dinlemek bile çok yardımcı olabilir. 

İlk Yayın Tarihi: 30 Ocak 2014 @ 05:06

4 “Doğum Sonrası Depresyonu” yorumu;

Çağımızın Hastalığı: Depresyon · 15 Nisan 2015 at 20:57

[…] Depresyon toplumda en sık rastlanan ruhsal bozukluktur. Her on erkekten birisi ve her beş kadından birisi yaşamı boyunca bir kez depresyon geçirmektedir. […]

Ceninin Büyüme ve Gelişme Evreleri (31. Hafta) · 20 Ocak 2015 at 23:46

[…] daha da gelişmiştir, fakat hâlâ olgunlaşmalarını tamamlamamışlardır. Bu hafta doğum olursa, bebek en az 6 hafta yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kalacak ve solunum için […]

Hamilelik Dönemi ve Eş İlişkisi · 9 Ocak 2015 at 21:40

[…] bir değişim dönemidir. Bu değişim annenin hamileliğini öğrendiği andan itibaren hem anne hem de baba adayı için başlayacaktır. Bu dönem, aileye yeni katılacak olan bireye ve çiftin […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Sık Yapılan Ebeveyn Yanlışları: 2. Bölüm

Sevgili Bebek takipçileri giderek sunduğumuz vakaları sever okur ve paylaşır oldular. Bu bizleri de çok mutlu ediyor, çünkü örnekleme ve yanlışı vurgulayarak doğruya yönlendirmeyi, sizlere destek vermede en olumlu ve sağlıklı yöntem olarak görüyoruz. Bu Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pregestasyonel Diyabet (Gebelik Öncesi Şeker)

Gebelikten önce diyabet tanısı almış olan hastalar pregestasyonel diyabet olarak tanımlanır. Bu hastaların çoğunu, gebelik öncesi insülin kullanan Tip 1 diyabetik hastalar veya insülin direnci olduğu bilinen ilaç kullanan veya kullanmayan tip 2 diyabeti olan Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
-
+
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
29.90 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
44.90TL
70.10 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
1