Doğum Sonrası Depresyonu

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 8 Dakika 8 Saniye
Doğum Sonrası Depresyonu

…Sayfa 2

Doğum Sonrası Hüzünün Nedenleri:

Genellikle doğumun hemen sonrasında hissedilen hüzünlü hal ve duygusal iniş çıkışlar, değişen hormonal dengeye bağlı değerlendirilir. Yine de aşağıda sayılanlar da etkili olabilir:

  • Pek çok yeni anne gibi, yeni doğan bir canlının sorumluluğunu taşıma düşüncesi sizin için bunaltıcı olabilir. Başka çocuklarınız varsa bunu iki kat daha yoğun hissedebilirsiniz.
  • Uykusuzluk ve yorgunluk, sürekli olarak bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir yaşam temposu yaşıyor olmak “”tükenmiş” hissettirebilir. Özellikle de eşiniz ya da bir başkasından destek alamıyorsanız…
  • Bebeğinizin doğumuyla sahnedeki yıldız rolünü bebeğinize bırakmış oluyorsunuz. Ailenin yeni üyesi aranıza gelene dek tüm ilgi sizin üzerinizdeyken ilgi sizden, sizin doğurmuş olduğunuz, herkes bebeğe odaklandığında arka planda kalmak sizi zorluyor olabilir.
  • Doğumunuz planladığınız şekilde olmadıysa, hayal kırıklığı yaşıyor olabilirsiniz.
  • Eski günlerinizi özlüyor olabilirsiniz. ( özgür, kariyer odaklı iş kadını vb.)
  • Fiziksel görünüşüzle ilgili kaygılarınız olabilir, kendinizi şişman ve eskiden olduğu kadar çekici hissetmiyor olabilirsiniz.

 

Doğum Sonrası Hüznüyle Nasıl Başa Çıkarım?

Doğum sonrası hüznü yaşıyorsanız, kendinize yardım için yapabileceğiniz bazı şeyler:

  • Gün içinde dinlenmek için her fırsatı değerlendirin. Bebeğiniz uyurken gün içinde siz de kısa şekerlemeler yapabilirsiniz.
  • Ailenizden, arkadaşlarınızdan gelen yardım önerilerini geri çevirmeyin, kabul edin. Bekleyebilecek işler için üzülmeyi bırakın ( ev işleri gibi…).
  • Bol sebze meyve içeren bir beslenmeyi seçin.
  • Hafif bir egzersiz programını programınıza alın ve bebeğinizle her fırsat bulduğunuzda açık havada yürüyüşlere çıkın.
  • Bebeğiniz ya da kendinizle ilgili endişelerinizi bir kenara bırakın, süreci yaşayın.
  • Benzer deneyimleri yaşamış olabileceğini düşündüğünüz, yaşadıklarını paylaşabileceğiniz bir anneler grubuna dahil olun ya da siz oluşturun.
  • Yorgun ya da depressif hissettiğiniz zamanlarda, daha az sayıda ziyaretçi kabul edin ve dinlenin, keyif aldığınız başka bir aktivite yapın.
  • Yaşadıklarınızı, hissettiklerinizi içinize atmayın, eşiniz ya da güvendiğiniz bir arkadaşınızla paylaşın.
  • Hissettikleriniz bir kaç haftadan daha uzun sürer ya da sizin için bunaltıcı gibi geliyorsa, bir uzmandan yardım isteyiniz.

İlk Yayın Tarihi: 30 Ocak 2014 @ 05:06

4 “Doğum Sonrası Depresyonu” yorumu;

Çağımızın Hastalığı: Depresyon · 15 Nisan 2015 at 20:57

[…] Depresyon toplumda en sık rastlanan ruhsal bozukluktur. Her on erkekten birisi ve her beş kadından birisi yaşamı boyunca bir kez depresyon geçirmektedir. […]

Ceninin Büyüme ve Gelişme Evreleri (31. Hafta) · 20 Ocak 2015 at 23:46

[…] daha da gelişmiştir, fakat hâlâ olgunlaşmalarını tamamlamamışlardır. Bu hafta doğum olursa, bebek en az 6 hafta yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kalacak ve solunum için […]

Hamilelik Dönemi ve Eş İlişkisi · 9 Ocak 2015 at 21:40

[…] bir değişim dönemidir. Bu değişim annenin hamileliğini öğrendiği andan itibaren hem anne hem de baba adayı için başlayacaktır. Bu dönem, aileye yeni katılacak olan bireye ve çiftin […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Sık Yapılan Ebeveyn Yanlışları: 2. Bölüm

Sevgili Bebek takipçileri giderek sunduğumuz vakaları sever okur ve paylaşır oldular. Bu bizleri de çok mutlu ediyor, çünkü örnekleme ve yanlışı vurgulayarak doğruya yönlendirmeyi, sizlere destek vermede en olumlu ve sağlıklı yöntem olarak görüyoruz. Bu Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pregestasyonel Diyabet (Gebelik Öncesi Şeker)

Gebelikten önce diyabet tanısı almış olan hastalar pregestasyonel diyabet olarak tanımlanır. Bu hastaların çoğunu, gebelik öncesi insülin kullanan Tip 1 diyabetik hastalar veya insülin direnci olduğu bilinen ilaç kullanan veya kullanmayan tip 2 diyabeti olan Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
39.90 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
54.90TL
60.10 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
1