Çocuğunuza Asla Söylememeniz Gereken 10 Şey

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 46 Saniye
Çocuğunuza Asla Söylememeniz Gereken 10 Şey

…Sayfa 2

4. “Acele Et!”

 

Çocuğunuz kahvaltıda oyalanabilir, henüz tam anlamıyla başaramıyorsa da bağcıklarını kendi bağlamak isteyebilir ve bu arada okula geç kalmamak için acele etmesi gerekiyor olabilir. Onun daha hızlı hareket etmesini baskılamak onun fazladan streslenmesine sebep olmaktadır. Onun yerine söyleminizi yumuşatıp;
“Haydi biraz acele edelim!…” gibi ikinizin aslında aynı takımda olduğunuzun mesajını veren bir cümle kurun. Hatta hazırlanmayı bir oyun haline getirebilirsiniz:
“hadi bakalım, ilk başta pantolonunu kim giyecek?”

5. “Diyet yapıyorum.”

Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? Bunu kendinize saklayın!… Her gün tartıya çıktığınızı gören ve kilolarınız hakkında konuştuğunuzu duyan çocuğunuzun zihninde vücut ve beslenme üzerine sağlıksız bir tanım gelişebilir.
“Tatlı yememek için kendimi zor tutuyorum” veya Sebze yemekten sıkıldım” yerine;
“Sağlıklı besleniyorum çünkü kendimi iyi hissettiriyor” demek daha doğrudur. Aynı yöntemi spor faaliyetleriniz için de uygulayın; “Yürüyüşe çıkmam lazım” şikayet ediyormuşsunuz mesajı verebilir. Onun yerine “Dışarısı çok güzel gözüküyor. Ben bir yürüyüşe çıkacağım..” demeniz onu da motive edip size eşlik etmesini sağlayabilir ve ileriki yıllarda spora ve sağlıklı beslenmeye karşı önyargısı olmaz.

6. “Bunu alamayız,paramız yetmez!”

Çocuğunuz en son çıkan oyuncak için yalvarırken kolaylıkla bu kusurlu tepkiyi veriyor olabilirsiniz. Bunu yapıyor olmak çocuğa finansal durumunuz üzerinde bir kontrolünüz olmadığı mesajını verip çocuğunuzu korkutabilir. Bunu söyledikten sonra eviniz için masraf yaptığınızı gören çocuklar haklı olarak daha talepkar davranabilirler. Onun yerine aynı fikri savunan alternatif bir yol deneyin ve “Onu almayacağız çünkü paramızı daha önemli şeyler için saklıyoruz” şeklinde açıklayın. Eğer çocuğunuz devam ederse, tasarruf ve para idaresi hakkında konuşmak için harika bir başlangıç noktası yakalamış olursunuz.

7. “Sakın Yabancılarla Konuşma!”

Bu uyarı, ufak çocukların kavraması için zor bir kavramdır. Kişiyi tanımıyor olsa da, kişi çocuğunuza iyi davrandığı sürece çocuğunuz onu “yabancı” olarak düşünmeyebilir. Ayrıca çocuklar bunu tamamen yanlış anlayıp zor zamanlarda bir polis memurunun ve itfaiyecinin yardım etmesine direnebilirler. Çocuğunuzu yabancılara karşı uyarmak yerine ona bir takım senaryolar anlatıp, onun ne yapacağını sorun;
“Eğer yanına bir adam gelse ve sana şeker ikram etse veya seni eve bırakacağını söylerse ne yaparsın?”. Onu dinledikten sonra yapılacak doğru şeyin ne olacağı konusunda ona rehberlik edin.  Çoğu çocuk kaçırma vakasının çocuğun daha önceden tanıdığı birileri tarafından gerçekleştiği göz önünde bulundurulduğunda ise daha genel bir ifade kullanmak faydalı olacaktır;
“Eğer birisi senin üzüntü, korku hissetmeni sağlıyor veya kafanı karıştırıyorsa bana derhal söylemelisin”

İlk Yayın Tarihi: 28 Ağustos 2014 @ 13:13

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocukların Neden Minimalizme İhtiyaçları Vardır?

Çocukken öyle bir dolabım vardı ki, kapağını açmak risk olabilirdi. Çünkü içinde kıyafetler, oyuncaklar ve daha bir sürü şeylerden oluşan koca bir yığın vardı. O zamanlar farkında değildim ancak şimdi görebiliyorum; Bir çocuk olarak minimalizme Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Babalar ve Yeni Doğan Bebekleri

Babalar ve Yeni Doğan Bebekleri Yeni doğum yapmış annelerde görülebilen bazı psikolojik sorunlar, yeni baba olmuş bireylerde de görülebilir. Bebeğin dünyaya gelişinden sonra annede olduğu gibi babada da bir takım değişiklikler, hayata bakış açısının değişmesi, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0