Beta Mikrobu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 4 Saniye
Beta Mikrobu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Beta mikrobu kış aylarının gelmesiyle yayılmaya başladı. Özellikle kapalı ve kalabalık ortamlarda hijyen kurallarına dikkat etmezsek beta mikrobu dahil bir çok hastalık çocuklarımıza bulaşabilir.

Beta Mikrobu Nedir?

Beta mikrobu, A gurubu Beta Hemolitik Streptokok, sık olarak görülen bir mikroptur. Beta bir virüs değil bakteridir. 

Beta mikrobu 3 farklı yaş grubunda incelenebilir: 6 aydan küçük, 6 ay ile 3 yaş arasında çocuklar ve 3 yaş ile 12 yaş arası çocuklar. 

Beta mikrobu boğaz ağrısına sebep olduğu için bademcik sorunu ile karıştırılabilir. Ancak çocuğa çok daha fazla zarar verebildiği için erken teşhisi önemli bir hastalıktır. Beta mikrobuna karşı erken önlem alınmazsa veya yeterli özen gösterilmezse, kalbi etkileyebilir ve böbrek iltihabına sebep olabilir. 

Belirtileri Nelerdir?

Boğaz ağrısı ve yüksek ateşle birlikte, boğazın ve bademciklerin iltihaplanması ve dolayısıyla çocuğun yutkunmakta ve yemekte güçlük çekmesi beta mikrobunun belirtilerindendir. 

Çocukta aynı zamanda ağız kokusu da olur. Bunlarla birlikte, bulantı, kusma, titreme, karın ağrısı, iştahsızlık ve halsizlik de belirtilerindendir. 

Bademciklerde ve boğazda kızarıklık, küçük dilde şişlik ve bademciklerde beyaz lekeler oluşmaktadır. Ayrıca lenf bezleri de şişebilir. 

Ayak şişliği, çarpıntı, çabuk yorulma ve nefes darlığı da beta mikrobunun belirtilerindendir. Ancak küçük çocuklar çoğunlukla çok hareketli ve aktif olduklarından ayaklarındaki şişlik çoğu zaman basit bir burkma olarak görülür ve ağrı kesici verilir. Bu da hastalığın örtbas edilmesine sebep olur. Ancak altta yatan hastalık, ağrı kesici ile örtbas edildikçe büyür ve daha sonra kalp hastalıklarına sebep olarak kalp kapakçıklarının bozulmasına sebep olabilir. 

Beta mikrobunun tedavisi aslında çok basittir. Ancak anne ve babaların farkında olmadan bir nevi çocuğu ağrı kesici vererek ihmal etmeleri, doktora götürmemeleri ileride büyük bir hastalığa ve daha da kötüsü ölüme bile sebep olabilir.

Beta Mikrobu Nasıl Bulaşır?

Beta mikrobu solunum yoluyla, temasla, öpüşme ile bulaşır. Bu yüzden kreş, okul, hastane, avm gibi kalabalık ortamlarda çocukların bulunması, birlikte oyun oynaması hastalığın bulaşmasına ve yayılmasına sebep olabilir.

Beta Mikrobu Nasıl Tedavi Edilir?

Beta mikrobunun tedavisi 10 gün kadardır. Beta mikrobu penisiline karşı çok hassastır, bu yüzden tedavisinde penisilin kullanılır. Ayrıca boğazdan alınan salgı ile 45 dakika gibi kısa bir sürede tespit edilebilir.

İlk Yayın Tarihi: 30 Ocak 2017 @ 21:37

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

6 Basit Teknikle Bebek Masajı

Bebeğinizi rahatlatmak için kullanabileceğiniz önemli yöntemlerden biri de ona masaj yapmak. Bu yazımızda sizin için masaj tekniklerini 6 tekniğe indirerek basitleştirdik. Her hareketi 1 dakika kadar yapmaya ve parmak uçlarınızla hafifçe baskı uygulamaya özen gösterin. Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Gaz Sancısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gaz sancısı, bebeklerde sık meydana gelen ve dışarıdan nedeni tam olarak anlaşılamayan sancılardan biridir. Bebeğinizin gaz sancısı çektiğini anlayabilmeniz için bilmeniz gereken temel bilgileri sizin için derledik. Bebeğin Gazı Olduğunu Anlamak Bebeğinizin aniden başlayan ağlamalarında, Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Saklambaç Kitabı - Uzayda29.90 TL 23.92 TL
-
+
-
+
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
4,046.50 TL
Kargo
Ücretsiz!
Toplam
4046.50TL
Alışverişe Devam Et
Sepetim
140