Bebeklerde ve Küçük Çocuklarda Kesik ve Morlukların Tedavisi

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 5 Saniye
Bebeklerde ve Küçük Çocuklarda Kesik ve Morlukların Tedavisi

Kesikler ve morluklar bebekliğin de çocukluğunda maalesef olmazsa olmazlarındandır. Her ne kadar bu tür ufak sakatlıklar genelde önemli bir tedavi gerektirmese de, çabuk ve iz bırakmadan geçecek bir iyileşme süreci açısından aşağıdaki püf noktaları bilmenizde fayda var!

Kesiklerin Tedavisi:

  1. Herhangi bir müdahalede bulunmadan önce ellerinizin temiz olduğundan emin olun. Mümkünse bol su ve sabun ile ellerinizi yıkayın; eğer mümkün değilse kolonya vb. alkol içeren mamülleri dezenfektan olarak kullanabilirsiniz.
  2. Yaraya gazlı bez veya temiz bir bez ile baskı uygulayın. Ufak kesiklerin kanaması kendi kendine duracak olsa da, daha büyük kesiklerde kanamayı durdurmak için bir kaç dakika baskı uygulamanız gerekebilir.
  3. Yarayı su ile temizleyin. Yara bölgesini (açık yara bölgesine değdirmeden) sabun ile yıkayın. Eğer yara bölgesinde cilde saplanmamış olan herhangi bir madde bulunmakta ise dezenfekte edilmiş bir cımbız ile alın. Yarayı kesinlikle alkol, oksijenli su vb. maddelerle temizlemeyin. Bu tür maddeler mikropları öldürse de, deriye ve yara bölgesine zarar verirler ve iyileşme sürecini geciktirirler.
  4. Eğer elinizde bulunmakta ise antibakteriyal özellikli bir yara kremi kullanabilirsiniz.
  5. Yarayı temiz bir bandaj ile sarın. Bandajı her gün değiştirmeye özen gösterin. Çocuğunuzun yara kabuğuyla oynamaması için yara iyice iyileşene kadar bandajı çıkarmamanızı öneririz.
  6. Eğer kanama 10 dakika baskıdan sonra durmuyorsa, yara derinse veya yara bölgesine saplanmış maddeler bulunmakta ise mutlaka bir acil yardım servisine başvurunuz.

Morlukların Tedavisi:

  1. Bir miktar buzu temiz bir havluya sarın ve 15-20 dakika moraran bölgeye uygulayın.
  2. Moraran bölgeyi kalp seviyesinden yukarıda tutun. Örneğin moraran bir bacağı çocuğunuzu yatırarak ve yastıklarla destek sağlayarak yukarıda tutun.
  3. Morarmayı yaratan travmadan 48 saat sonra her gün 3 defa olmak üzere moraran bölgeye sıcak kompres uygulayın. Bu moraran bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak ve çocuğunuzun daha rahat hissetmesini sağlayacaktır.
  4. Eğer çocuğunuzun ağrısı devam ediyorsa doktorunuzun uygun gördüğü bir ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz.
  5. Moraran bölgeler gün ışığına karşı hassas olacaktır, bu nedenle bu bölgeleri güneş ışığından koruyunuz.
  6. Eğer morarma kafa bölgesindeyse, çok büyükse, veya morarma ciddi bir travma sonrası oluştuysa mutlaka bir acil yardım servisine başvurunuz.

İlk Yayın Tarihi: 18 Ekim 2015 @ 19:12

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

6 Basit Teknikle Bebek Masajı

Bebeğinizi rahatlatmak için kullanabileceğiniz önemli yöntemlerden biri de ona masaj yapmak. Bu yazımızda sizin için masaj tekniklerini 6 tekniğe indirerek basitleştirdik. Her hareketi 1 dakika kadar yapmaya ve parmak uçlarınızla hafifçe baskı uygulamaya özen gösterin. Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Gaz Sancısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gaz sancısı, bebeklerde sık meydana gelen ve dışarıdan nedeni tam olarak anlaşılamayan sancılardan biridir. Bebeğinizin gaz sancısı çektiğini anlayabilmeniz için bilmeniz gereken temel bilgileri sizin için derledik. Bebeğin Gazı Olduğunu Anlamak Bebeğinizin aniden başlayan ağlamalarında, Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
49.80 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
64.80TL
50.20 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
2