Yenidoğanlarda 8 Sağlık Belirtisi

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 53 Saniye
Yenidoğanlarda 8 Sağlık Belirtisi

Hemen hemen her ebeveyn doğumdan sonra ufak da olsa bir paniğe kapılır. “Acaba bebeğim sağlıklı mı?”, “Ben bu ebeveynlik işinin doğru mu yapıyorum” diye geçen ilk bir kaç haftadan sonra her ebeveyn bebeklerinin nelerden hoşlandığını, gazını nasıl çıkaracaklarını, ağladığında nasıl sakinleştirileceğini öğrenmeye başlar. Fakat “Acaba bebeğim sağlıklı mı?” sorusu ebeveynlerin beyninin bir köşesinde yer etmeye devam eder. Her dakika da doktor kontrolüne gidemeyeceğinize göre, yenidoğanlarda sağlığın ve sağlıklı gelişimin 8 belirtisini bilmeniz yerinde olacaktır. İşte bu 8 belirti:

Bebeğiniz dokunuşunuzla ve sesinizle sakinleşiyor.

Bu neyi gösterir: Bebeğinizle bir bağ kurmuş olduğunuzu.

Yenidoğanlar ağlarlar. Hem de çok. Sadece bebeğinizle konuşmak da ağlamasını maalesef durdurmaz. Bununla beraber anne-baba-bebek bağı sağlam olan bebekler, ebeveynlerinin dokunuşuyla ve sesiyle genelde sakinleşirler. Bebeğinizin ana rahminde olduğu süreçte en net duyduğu ses annenin sesidir. Bu nedenle annenin sesinin bu karışık dünyaya alışmaya çalışan bebeğe ana rahmindeki huzurlu günlerini hatırlatarak rahatlaması normaldir. Bebeğinizle tensel temas kurmak da aynı işlevi göstermektedir. Bu 2 duyuya tepki vererek sakinleşen bebekler psikolojik anlamda sağlıklı gelişmeye önemli bir adım atmış olurlar.

Günde 8-10 bez değiştiriyorsunuz ve bebeğiniz kilo alıyor.

Bu neyi gösterir: Bebeğiniz vücuduna yeterli miktarda anne sütü alıyor, ve her ne kadar günlük içtiği süt miktarı değişse de, ortalama içtiği miktar büyümesi için yeterli.

Bebeğinizin fiziksel açıdan yeterli şekilde büyüyüp büyümediğini ancak çocuk doktorunuz tam olarak tespit edebilir, fakat bebeğinizin bağırsak hareketlerinden ve kilosundan genel sağlığıyla ilgili bir fikir edinebilirsiniz. Her öğünde bebeğinizin ne kadar süt içtiği konusunda kendinizi yormak yerine, günde kaç bez değiştirdiğiniz gibi daha isabetli bir belirtiye odaklanabilirsiniz. Eğer bebeğinizin bezini günde 8-10 kere değiştiriyorsanız ve bebeğinizin dışkı miktarı ve türü genellikle değişkenlik göstermiyorsa, bununla beraber bebeğiniz gözle ve deneyle fark edebileceğiniz derecede kilo alıyorsa, fiziksel gelişimi konusunda endişelenmenize gerek kalmamış demektir. Bununla beraber sadece çocuk doktorunuzun bebeğinizin fiziksel gelişimini tam anlamıyla anlamlandırabileceğini hatırlatmakta fayda olacaktır.

İlk Yayın Tarihi: 13 Mayıs 2015 @ 16:43

1 “Yenidoğanlarda 8 Sağlık Belirtisi” yorumu;

Elmalı Balkabağı Püresi · 11 Haziran 2015 at 15:58

[…] derece yararlı bir gıdadır. Özellikle içerdiği bol miktarda A vitamini ile bebeğinizin göz sağlığına olumlu bir katkı […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Genel Sağlık

Burun Kanamalarında Ne Yapılmalı?

Burun kanadığı zaman çoğu kişi yanlış hareket etmektedir. Çocuğun burnu kanadığında bir yere uzandırmak veya başı geriye doğru eğmek yanlıştır. Çocukluk çağında sıkça rastlanan bu problem sırasında yapılması gerekenler hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Göz Yaşarması

Gözü nemlendiren gözyaşı sıvısı, gözün iç kısmında bulunan küçük kanalcıklardan buruna doğru ilerler. Bu küçük kanallarının, çoğunlukla gözyaşı kesesinin alt kısmında tıkanması sonucu hastalık oluşur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı en çok bir yaş civarındaki bebeklerde, orta Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0