Utangaç Çocuğunuzu Sosyalleştirecek 6 Öneri

Yazar: Fatma Nur Olcay -

Tahmini Okuma Süresi: 4 Dakika 14 Saniye
Utangaç Çocuğunuzu Sosyalleştirecek 6 Öneri

Öneri 3 –  Serbest alan ve zaman tanıyın

Çocuğunuza zaman tanıyın; hiçbir şey geceden gündüze oluşmaz. Öncelikle ona yeni yaşadığı bir ortam veya olay karşısında zaman tanımanızın onun içinde bulunduğu ortamı tanımasına anlamasına fırsat vermeniz anlamına geleceğini göz ardı etmeyiniz. Çocuğunuz bu konuda ne kadar daha kapsamlı ve uzun süreli inceleme fırsatı bulursa o denli daha rahatlama imkanı bulacaktır.

Öneri 4 – Rolleri değişmeyi deneyin

Ufak çocuklar bildiğiniz gibi rol oynamayı, özellikle de anne baba gibi büyüklerin rollerine geçmeyi severler. Utangaç çocuklar için bu tip bir oyun tam amaca hizmet edici bir uygulama olacaktır. Zira onların çoğu kez sizin rolünüzü oynamayı isteyip de yapıp yapamayacaklarına emin olamadıkları için geri planda durduklarını bilmelisiniz. Böyle bir oyunda bir anda o her şeyi bilen anne veya babanın çaresiz ufaklık rolüne bürünmesi ve karşısından yardım ve destek beklemesi utangaç çocuğunuzun özgüvenini geliştirmesinde etkili ve keyifli bir ortam oluşturacaktır. Bu tip rol değişimlerinde çocuğunuzun birden büyüdüğünü hissedersiniz. Çok ketum utangaç çocuklar için bu rol değişim oyunlarını öncelikle kısmen tanıdıkları ortamlarda uygulamanızı ve bu tip alıştırmalara aşina olduklarında ortamlarda da bu oyunu oynamanızı öneririz.

İlk Yayın Tarihi: 27 Nisan 2015 @ 19:10

Fatma Nur Olcay

Yazar: Fatma Nur Olcay

ODTÜ İdari İlimler akademisi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra 1990 yılına kadar özel sektörde tekstil ihracatı konusunda çalışan F.Nur Olcay, 1990 yılında ilk şirketi Alpteks Ltd. kurarak 2009 yılına kadar tekstil ham maddeleri konusunda ithalat-ihracat mümesilliği yapmıştır.

Sonrasında mezun olduğu İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfı (IELEV ) ile yolları kesişmiş ve 2010 yılında bu vakfa hazırladığı sağ beyin odaklı erken eğitim projesi doğrultusunda erken eğitim alanında 0-48 ay erken ev eğitiminin bebek gelişimindeki öneminin farkına vararak, bu doğrultuda global araştırmalarını yapmanın akabinde 2013 yılında Sevgili Bebek E Eğitim Hizmetleri Ve Ticaret Ldt. Şti kurarak erken eğitim sektörüne adım atmıştır.

Bugün sosyal medyada yüz binlerce takipçiyi aşan sevgilibebek.com’un kurucusu olan Nur Olcay işbirliği yaptığı çeşitli uzmanların denetiminde oluşturulan jenerik ürün grubu SevgiliBebek Zeka Kartları ile bugüne kadar ülkemizde 70.000 in üstünde aileyi doğumdan itibaren sunulabilecek, erken ev eğitimi ile tanıştırmıştır.

Türkiye’de kitlelere 0-48 ay döneminin önemini anlatmak ve bu dönemde zihinsel duruluğun kıvrak bir zeka kazanımının ve travmasız bir gelişmenin ileriye yönelik daha olumlu bir kişilik anlamına gelebileceğini duyurmak adına sevgilibebek.com bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

email: [email protected]

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Ebeveyn-Çocuk İlişkisinde Kaliteli Vakit

Ebeveynin dikkat ve ilgisini tamamen çocuğa verdiği, her iki tarafın da keyif alarak beraber geçirdiği süreye ebeveyn-çocuk ilişkisinde “kaliteli vakit” denmektedir. Her ne kadar ilerleyen yaşlarda arkadaş ilişkileri ön plana çıkıp ebeveynler çocuklarıyla ilişkilerinde kendilerini Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocukların Neden Minimalizme İhtiyaçları Vardır?

Çocukken öyle bir dolabım vardı ki, kapağını açmak risk olabilirdi. Çünkü içinde kıyafetler, oyuncaklar ve daha bir sürü şeylerden oluşan koca bir yığın vardı. O zamanlar farkında değildim ancak şimdi görebiliyorum; Bir çocuk olarak minimalizme Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuğunuz Sizi Taklit Ediyor

Çocuğunuzun rahatsız olduğunuz davranışlarını, yargılamadan önce şunu bilmeniz gerekir; Çocuğunuz sizi taklit ediyor! Taklit çocukların öğrenmesindeki en önemli unsuzlardan birisidir. Çünkü çocuk taklitle başta sosyal beceriler olmak üzere dil ve birçok beceriyi öğrenir.  1 yaşından Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0