Rutinler Bebeği Mutlu Eder

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 3 Dakika 13 Saniye
Rutinler Bebeği Mutlu Eder

Rutinleri oluştururken çok iyi düşünün

Bebeklerle ilişkisi çok özel olduğundan bu konuda saygınlık kazanmış ünlü İngiliz ebe Tracy Hogg daha da etkili olabilmesi için rutinleri oluştururken yapılan her eylemi bebeğe naklen yayın yaparcasına tatlı ve anlaşılır netlikte bir ses tonu ile açıklamanızın, bebek için çok daha yararlı olacağını vurguluyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta çoğu annenin bebeğiyle 1. çoğul kişi konuşma alışkanlığıdır; Bunun bir örneği “Şimdi altımızı değiştireceğiz” cümlesi olacaktır. Bu tip konuşmaların doğru olmadığını ve geleceğe yönelik bebeklerin öz güven oluşumunu zedeleyici olabileceği pediatrik psikiyatristler tarafından sık sık belirtilmektedir. Bundan dolayı bebek ve çocuklarla doğrudan hitap (sen) yoluyla konuşulması son derece önemlidir.

Bebek sizin ona söylediğiniz cümleleri anlamasa dahi aynı ses tınısı ve dilin fonetiği onun beyninde her gün gelişmekte olan konuşma merkezine bir egzersiz olarak destek olmaktadır.

Önemli bir nokta

Hangi rutini yerleştirmeye yönelirseniz öncesinde bu rutini devam ettirip ettiremeyeceğiniz dikkatlice düşünün. Örneğin 3-4 haftalık bebeğinizin emzirme sonrasında göğsünüzde uyuması sizi bu aşamada son derece huzur veriyor olabilir ama bu alışkanlığın aylar boyunca her gece tekrarlanacağını ve bunun siz de herhangi bir sıkıntı ve bıkma yaratıp yaratmayacağını da çok iyi düşünüp karar vermeniz gerekir.

Katı kurallar yok

Tabii ki rutinleri dilediğiniz zaman değiştirme imkanınız var. Örneğin büyüyen bebeğinizin artık kendi odasında yatmasını isteyebilirsiniz. Öte yandan her rutin değişiminin alışkanlıkları değiştirmek genel anlamda değişim anlamına geleceğinden bebeğinizde huzursuzluk ağlama nöbetlerini de beraberinde getireceğini göz önüne almanız doğru olacaktır. Her değişime alışma sürecinin asgari bir hafta kadar zaman alacağını unutmayınız.

Bu arada zaman zaman bebeğiniz de de özellikle gelişim evreleri geçiş dönemlerinde uyku bozulmaları, iştah azalmaları veya çoğalması gibi değişiklikleri gözlemleyebilirsiniz. Bu durumda hemen paniğe kapılmadan soğukkanlı bir yaklaşım içinde bu süreçlerin geçici olduğunu göz önüne alarak rutinlerinizde bebeğin isteği doğrultusunda değişimler yapmanız doğru olacaktır.

İlk Yayın Tarihi: 9 Temmuz 2015 @ 17:37

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuğunuz Karanlıktan Korkuyorsa

Çocukluk çağında en yaygın görülen korkulardan birisi karanlık korkusudur. Karanlık korkusu çocuklarda ruh sağlığını etkiler ve ebeveynler bunu dikkate almazsa ciddi tablolar görülebilir. Görünürde en masum olan masallarda bile çocuklar için korku öğeleri bulunur. Çirkin Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Kawasaki Hastalığı

Kawasaki hastalığı nadir görülen ancak tehlikeli bir hastalıktır. Çocuklarda kalp sorunlarına sebep olur. 1967 yılında çocuk hastalıkları uzmanı Tomisaku Kawasaki tarafından tanımlanmıştır. Erken çocukluk döneminde, tedavi edilmeyen çocukların %20’sinde koroner arterde genişlemelerin geliştiği, miyokard enfarktüsü, Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Çocuğun Önünde Tartışmak; Bunlara Dikkat Ediyor musunuz?

Uzmanlar çocuklar önünde tartışmamak gerektiğini sık sık tekrar ediyorlar ama bu, hayatın akışı içerisinde her zaman mümkün olmuyor. Tartışmanın kaçınılmaz olduğu kimi durumları çocuğunuzun tanık olduğunu görüp mutsuz olmak yerine, ne yapmanız gerektiğini bilmeniz sizin Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
-
+
Saklambaç Kitabı - Uzayda29.90 TL 23.92 TL
-
+
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
2,214.56 TL
Kargo
Ücretsiz!
Toplam
2214.56TL
Alışverişe Devam Et
Sepetim
77