İki Yaşındaki Özgürlük Savaşçısı Çocuğunuza Nasıl Destek Verebilirsiniz ?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 50 Saniye
İki Yaşındaki Özgürlük Savaşçısı Çocuğunuza Nasıl Destek Verebilirsiniz ?

Sizin için bir sabır sınaması olsa da bebeğiniz artık özgürlüğünü ilan ediyor

Bu dönemin ana teması “Yalnız Yapmak” olarak isimlendirilse yeridir. Yukarıda bahsi geçen Kaan, Pınar veya Ahmet’in beyinleri otonomiye, bağımsızlığa programlanmıştır artık. ABD’li saygın pediatrik nörologlardan Jill Stamm bu bağımsızlaşma sürecinde bebeklerin engellenmesi ve aşırı kollanması durumunda bu çocukların gelişimlerinde ve gelecekte beyin yapılarında çok ciddi problemler ile karşılaşılabileceğini söylüyor. Japonya’da yapılan bir dizi araştırma bu tip aşırı engellenmiş ve korunmuş çocukların yaşlılıkta Alzheimer tipi demans hastalıklarına yakalanma olasılığının çok daha yüksek olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Uzmanlar isteklerimizi, arzularımızı ve duygularımızı yöneten beyin parçamız amigdala’nın alt yapısının erken çocuklukta yaşanan bu aşırı engellenme ve kollanma nedeniyle hasar gördüğünü ve büyük bir olasılıkla bu nedenle yaşlılıkta demans tipi hastalıklar ile karşılaşılmasının daha muhtemel olduğunu savunuyorlar.

Şu anda aklınızdan şöylesi bir soru geçiyor olabilir: Peki, ebeveyn olarak bu süreçte lastik çizmelerini kendim giyeceğim diyerek yerde 15-20 dakika uğraş veren ufaklığa nasıl davranacağız?

Aslında cevabımız çok basit ve net: İki yaş dönemi her ebeveyn için sabrının sınandığı bir dönemdir ve bu dönemin galibi ebeveynler halk arasında “Eyüp Sultan Sabrı” olarak da nitelendirilecek derecede soğukkanlı ve sakin kalabilme becerilerini geliştiren ebeveynler olmaktadır. Anne baba veya bakım veren olarak bu süreçte yukarıda lastik çizmelerini kendi giymek için çabalayan ufaklık örneğinden gidecek olursak , ne zaman gerçekten bu zamanı verebileceğinizi ne zaman hayır frenine basmanız gerektiğini çok dikkatle değerlendirmelisiniz.

2 yaş döneminde ufaklığınızın her şeyi kendi yapma isteğinin ve baskısının aslında çok önemli bir mantığı da var. Bu süreç içinde ufaklıklar kendi başına yemek yemek, elbisesini giymek gibi tüm temel yaşama dair gerekli eylemlerin egzersizlerini yaparak beyinlerine kalıp halinde kaydetmektedirler. Başka bir deyişle bu dönemde döke saça yenen mamalar sayesinde 3-4 yaşlarında gayet ustaca çorbasını kendi içebilen ufaklıklar ortaya çıkmaktadır.

İlk Yayın Tarihi: 20 Haziran 2015 @ 20:38

1 “İki Yaşındaki Özgürlük Savaşçısı Çocuğunuza Nasıl Destek Verebilirsiniz ?” yorumu;

Sağ Beyin Odaklı Erken Eğitimde 4.Kavram · 3 Eylül 2015 at 15:13

[…] orta beyin öncelikle sağ yarım küreye bağlanır. Böylece, corpus callosum çocuk yaklaşık iki yaşına gelene kadar gelişimini ve beyin sağ ve sol yarım küreleri arasında köprü oluşturmayı […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocukların Neden Minimalizme İhtiyaçları Vardır?

Çocukken öyle bir dolabım vardı ki, kapağını açmak risk olabilirdi. Çünkü içinde kıyafetler, oyuncaklar ve daha bir sürü şeylerden oluşan koca bir yığın vardı. O zamanlar farkında değildim ancak şimdi görebiliyorum; Bir çocuk olarak minimalizme Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuğunuz Sizi Taklit Ediyor

Çocuğunuzun rahatsız olduğunuz davranışlarını, yargılamadan önce şunu bilmeniz gerekir; Çocuğunuz sizi taklit ediyor! Taklit çocukların öğrenmesindeki en önemli unsuzlardan birisidir. Çünkü çocuk taklitle başta sosyal beceriler olmak üzere dil ve birçok beceriyi öğrenir.  1 yaşından Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Küçük Çocuğunuzun Takıntılarını Anlamak

Küçük çocukların eşyalara, karakterlere, giysilere ve kişilere takıntıları biz ebeveynlere çoğu zaman garip gelebilir. Sürekli belli bir kıyafeti giymek isteyen, gittiği her yere oyuncak hayvanını da götürmek isteyen bir küçük çocuk sahibi ebeveynler bu konuda endişelense Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0