Emzirme ve Biberonla Beslenme: Karma Beslenme Esasları

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 11 Saniye
Emzirme ve Biberonla Beslenme: Karma Beslenme Esasları

Karma beslenme hangi durumlarda iyi bir seçenektir?

  • Anne sütünün yeterli olmadığı, bebeğin sağlıklı beslenemediği durumlarda, ya hep ya hiç mantığından öte olabildiğince emzirmeye devam etmenin yanı sıra biberon maması takviye edilmesi.
  • Çalışan anneler için gereken durumlarda.
  • Eğer annenin iş yükü, hastalığı, yetersiz kalışı ve benzeri durumlarından dolayı baba da beslenme sürecine ortak edilmek isteniyorsa.
  • Daha serbest yaşam biçimi benimsenmek isteniyorsa
  • Özellikle çoğul gebelikler sonrası ikiz, üçüz bebekli anne emzirme konusunda belli bir emzirme yorgunluğu ve isteksizliği yaşıyorsa karma beslenme akılcı bir yöntem olarak düşünülebilir.

Karma beslenmede bebeğin hem meme hem de biberon emmesini devam ettirmeye yönelik tüyolar nelerdir?

  • Öncelikle bebeğinizin emzirme sırasında alabileceği süt miktarından çok daha fazlasını alamayacağı tek ve küçük delikli biberonları tercih etmeniz gerekir.
  • Sütünüzün azalmaması için emzirme seanslarının biberon maması ile beslenmelerden daha fazla olmasına özen gösteriniz.
  • Bebeğinizi gün içinde ne zaman emzireceğinizi ve ne zaman biberon ile besleyeceğinizin planlamasını yapın ve buna uymaya büyük gayret gösterin. Böylece vücudunuz süt üretimi konusunda da belli bir rutine oturacaktır.
  • Emzirmelerde bebeğinizi uzun süre memede tutmaya ve memeyi tamamen boşaltmasına gayret ediniz, çünkü kısa süreli emzirmelerde göğüsten öncelikle az yağlı ön süt gelecektir. Yalnızca uzun süre emzirmelerde, memenin tam olarak boşaltılmasında oluşan yağlı besleyici sütün de emilmesi ardından süt bezlerinin tekrar süt üretimi sağlıklı ve yoğun olabilecektir. Bunun dışında bebeğin her iki göğsünüzü de emerek boşaltmasına özen göstermeniz yerinde olacaktır.
  • Babanın da beslenme sürecinin içine dahil edildiği karma beslenmelerde, bebeğin kısa sürede annenin memesini emmek ve babanın biberonu emmek gibi iki ayrı olguyu ezberlediğini ve kabullendiği, bu nedenle de karma beslenmeyi daha sağlıklı ve uzun süreli sorunsuz yürütülebildiği gözlemlenmiştir.

Hangi beslenme biçimi benim açımdan doğru olandır?

Öncelikle hangi beslenme biçimini seçeceğinizin temel kriteri sizin ve bebeğinizin mutlu olmasıdır. Bu konuda mutlak doğru veya yanlışın olmadığını bilmeniz ve yakın çevrenizin yorumlarını görüşlerini pek de dikkate almamanız daha sağlıklı karar vermenizi sağlayacaktır.

Bebeğinizi fiziksel veya ruhsal nedenlerden dolayı tam olarak emziremediğiniz durumlarda karma beslenme biçimini dikkate almanız hem sizin hem de bebeğiniz açısından yararlı olacaktır.

Bu yazı http://www.eltern.de/baby/gesundheit-und-ernaehrung/zwiemilch.html adresinden derlenmiştir.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Her Bebek Emekler Mi?

Birçok anne ve babanın bebeğinin gelişiminde heyecanla beklediği aşamaların başında emekleme bulunur. Bebekler genellikle 6. ay ile 10. ay arasında emeklemeye başlarlar. Bu aylarda bebekleri yüzükoyun yere yatırdığınızda kimi komando gibi kendilerini kollarıyla öne çeker Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0