Çocuğunuza Bağırmamanız İçin 3 Kolay Adım

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 9 Saniye
Çocuğunuza Bağırmamanız İçin 3 Kolay Adım

Hiçbir aile, çocuğuna bağırmak zorunda kalmak istemez. Bağırmamız için binlerce neden olduğu gibi, bunu durdurmak için de pek çok farklı yöntem vardır. Bu yazıda çocuğunuza bağırmayı engelleyici 3 kolay adımdan bahsedeceğiz.

  1. Durumu İyice Değerlendirmek
  2. İyice Nefes Almak
  3. Sakinleşmek

Çoğu aile, bu üç noktayı atlamak kolay olduğu için, direkt olarak tepki gösterebiliyor. Çoğunlukla çocuklarımızda neler olup bittiğini anlamaya çalışmıyor veya kendimize sakinleşmek için zaman tanımıyoruz. Bu nedenden dolayı olan bir olayı veya durumu sakince kontrol altına alamıyoruz. Duygularımıza yenik düşüp, sinirli bir halde hareket ediyoruz. Bu şekilde duruma yaklaşmak, işi bu üç adımı uygulandığı halden daha zor bir hale sokmaktadır.

Durumu İyice Değerlendirmek

Öncelikle neler olup bittiğini iyice gözden geçirin. Çocuğunuzun sizi kızdıran davranışının arkasındaki nedenleri bulun ve büyük resmin tamamını görmeye çalışın. Çoğu zaman çocuğun neden böyle davrandığını bilerek onları düzgün davranmaya teşvik edebiliriz. Ayrıca sizi öfkelendiren bir durum ile karşılaştığınız zaman, çocuğunuzun bu davranışının arkasındaki neden ve duyguları bilmek, durumu çözme konusunda, sadece duruma ve davranışa odaklanmaktan, daha çok yardımcı olacaktır.

İyice Nefes Almak

Biraz durun.

Birkaç dakika boyunca kendinize odaklanın. Bedeninizi ve duygularınızı sakinleştirin. Böylece daha açık ve net düşünebilir, durumu daha iyi bir şekilde ele alabilirsiniz.

Bunu yapmanın en kolay yolu derin ve kontrollü nefesler almaktır. Burnunuzdan derin birkaç nefes alın ve ağzınızdan bu nefesleri verin. Beyninize giden oksijen sizi sakinleştirmeye ve daha iyi düşünmenize yardımcı olur. Bunun dışında bir takım sakinleştirici metotlar geliştirebilirsiniz. Kendi kendinizi telkin etmenin yöntemini en iyi siz bilebilirsiniz, bu yöntemi hatırlamaya çalışın.

Sakince Durumu Ele Alın

Neden ve nasıl sakinleşmeyi bildiğinize ve sakinleşmiş olduğunuza göre şimdi sıra konuyu sakin bir biçimde ele alıp, çözmekte. Bir çocuğa sakin ve nazikçe yaklaşırsanız, kızgın olduğunuz zamana kıyasla, duruma daha iyi ve rahatça çözümler bulabilirsiniz. Ayrıca çocuğunuz siz sakinken sizi dinlemeye daha meyilli olacaktır.

Eğer kontrolünüzü kaybetmeden çocuğunuzla konuşamıyorsanız sakinleşene kadar 2. adımı tekrarlayın.

Her ne kadar çocuğumuz kurallarımızı yıktığında hemen harekete geçmemiz gerekiyor gibi hissettirse de, birkaç dakika durup sakinleşmek, durumu daha düzgün bir şekilde ele almamızı sağlar. Tepkilerimiz ve disiplin konusundaki kararlarımız da bu doğrultuda daha düzgün bir hal alır.

İlk Yayın Tarihi: 22 Mart 2016 @ 17:29

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocukların Neden Minimalizme İhtiyaçları Vardır?

Çocukken öyle bir dolabım vardı ki, kapağını açmak risk olabilirdi. Çünkü içinde kıyafetler, oyuncaklar ve daha bir sürü şeylerden oluşan koca bir yığın vardı. O zamanlar farkında değildim ancak şimdi görebiliyorum; Bir çocuk olarak minimalizme Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuğunuz Sizi Taklit Ediyor

Çocuğunuzun rahatsız olduğunuz davranışlarını, yargılamadan önce şunu bilmeniz gerekir; Çocuğunuz sizi taklit ediyor! Taklit çocukların öğrenmesindeki en önemli unsuzlardan birisidir. Çünkü çocuk taklitle başta sosyal beceriler olmak üzere dil ve birçok beceriyi öğrenir.  1 yaşından Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Küçük Çocuğunuzun Takıntılarını Anlamak

Küçük çocukların eşyalara, karakterlere, giysilere ve kişilere takıntıları biz ebeveynlere çoğu zaman garip gelebilir. Sürekli belli bir kıyafeti giymek isteyen, gittiği her yere oyuncak hayvanını da götürmek isteyen bir küçük çocuk sahibi ebeveynler bu konuda endişelense Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
39.90 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
54.90TL
60.10 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
1