Bebeklerde Horlama

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 4 Saniye
Bebeklerde Horlama

Bebeklerin gürültülü bir biçimde nefes alması gayet sık görülen bir durumdur. Yetişkinlere kıyasla dar olan nefes yolları ve genel olarak salgıladıkları mukus benzeri salgılar hava yolunu daraltarak bebek nefeslerinin biraz gürültülü olmasına neden olur. Bebeğinizin özellikle yatar pozisyonda nefeslerinin gürültülü olması hatta ve hatta hırıltıların nefesine eşlik etmesi son derece normaldir.

Bununla beraber horlama seviyesinde bir nefes gürültüsü bebeğinizin hava yolunun olması gereken kadar açık olmadığını ve nefes almakta zorluk geçtiğini gösterebilir. Eğer bebeğiniz horluyorsa ve nefes almakta güçlük çektiğini düşünüyorsanız bu adımları izleyebilirsiniz:

  • Bebeğinizin burnunu temiz tutun. Eğer herhangi bir burun tıkanıklığı varsa bunu bebeklerin burnunu temizlemek için özel hazırlanmış emiciler ve çocuk doktorunuzun önereceği bir burun damlası ile açabilirsiniz.
  • Bebeğinizin hava yolunu buhar ile açın. Bebeğinize sıcak bir banyo yaptırmak burnunun ve hava yolunun açılmasına yardımcı olacaktır. Bebeğinizin oda havasının çok kuru olması durumunda bir hava nemlendiricisi kullanarak odayı nemlendirebilirsiniz; bu da bebeğinizin hormalasını azaltacaktır.
  • Horlamanın bir sebebi de alerjilerdir. Bebeğinizin odasının tozunu almak, evcil hayvan tüyü vb. alerjenlerden arındırmak da atabileceğiniz adımlardan biridir.

Horlama daha ciddi bir problemin belirtisi olabilir mi?

Bebeğiniz büyüdükçe horlaması yerini hırıltılara veya daha hafif başka seslere bırakacaktır. Bununla beraber aldığınız önlemlere rağmen bebeğinizin horlaması geçmiyorsa bu durumu takip etmeniz gerekebilir. Bebeğinizin hangi durumlarda, hangi yatış pozisyonunda ve günün hangi saatlerinde horladığını bir not defterine kaydetmek herhangi bir tedavi aşamasına gelinmesi halinde doktorunuza yardımcı olacaktır.

Burun kemiğinde (septum) eğrilik (deviasyon) ve geniz eti büyümesi horlamanın en büyük nedenlerinden biridir. Bu iki durum da bebeğiniz için herhangi bir hayati tehlike yaratmasa da, doktorunuzun uygun gördüğü bir noktada ufak bir cerrahi müdahale ile düzeltilebilir.

Horlamanın bir nedeni de gırtlak zayıflığıdır. Nadir görülen bu durum bebeğin hava yolunu açık tutan gırtlak kıkırdağının tam olarak gelişmemiş olmasından kaynaklanır. Genellikle herhangi bir müdahale gerektirmeyen bu durum, 6-12 ay içerisinde bebeğinizin büyümesiyle kendi kendine düzelecektir.

İlk Yayın Tarihi: 21 Ekim 2015 @ 17:22

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

6 Basit Teknikle Bebek Masajı

Bebeğinizi rahatlatmak için kullanabileceğiniz önemli yöntemlerden biri de ona masaj yapmak. Bu yazımızda sizin için masaj tekniklerini 6 tekniğe indirerek basitleştirdik. Her hareketi 1 dakika kadar yapmaya ve parmak uçlarınızla hafifçe baskı uygulamaya özen gösterin. Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Gaz Sancısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gaz sancısı, bebeklerde sık meydana gelen ve dışarıdan nedeni tam olarak anlaşılamayan sancılardan biridir. Bebeğinizin gaz sancısı çektiğini anlayabilmeniz için bilmeniz gereken temel bilgileri sizin için derledik. Bebeğin Gazı Olduğunu Anlamak Bebeğinizin aniden başlayan ağlamalarında, Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Saklambaç Kitabı - Uzayda29.90 TL 23.92 TL
-
+
-
+
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
1,482.84 TL
Kargo
Ücretsiz!
Toplam
1482.84TL
Alışverişe Devam Et
Sepetim
54