Soğuk Algınlıkları : Bilmeniz Gerekenler

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 6 Saniye
Soğuk Algınlıkları : Bilmeniz Gerekenler

 

Soğuk algınlığı diye bilinen hastalık aslında 200 civarı değişik virüsün neden olabileceği ve kendini değişik belirtilerle gösterebilecek bir sorundur.

Normal bir çocuk senede ortalama 5-6 kere soğuk algınlığına yakalanmaktadır. Hastalığın süresi ise 1 haftadan 10 güne kadar değişmektedir. Bu hastalıkla kendini gösterebilecek olan öksürükler ise 2 hafta kadar devam edebilir.

Hastalığın Nedenleri:

Belirttiğimiz gibi soğuk algınlığı son derece bulaşıcı olan 200 kadar değişik virüs nedeniyle oluşmaktadır. Vücudunda bu virüsler bulunan bir kişi, hastalığın belirtilerinden olan hapşırık ve öksürükle virüsü başka insanlara kolayca yayabilmektedir. Bunun yanında, hastalığın en kolay bulaşma yolu hasta olan bir kişinin temas ettiği objelerle veya direk kendisiyle temas kurmaktır.

cocuk grip

Belirtiler:

  • Burunda akıntı
  • Burun tıkanıklığı
  • Hapşırma
  • Balgamsız öksürük
  • Boğaz ağrısı
  • Yorgunluk ve halsizlik hali
  • İştahsızlık
  • Nadir görülmekle beraber, düşük ateş.

Tedavi:

Soğuk algınlığının belirli bir tedavisi yoktur. Bu da virüslerin piyasada bulunan pek çok ilaca karşı bağışıklık sahibi olmasıdır. Fakat çocuğunuzun vücudu bu hastalığı kendi bağışıklık sistemi ile yenecek durumdadır. Bunların yanında, belirtileri hafifletmek için kullanabileceğiniz bir kaç yöntem bulunmakta:

  • Çocuğunuzun odasında bir hava nemlendirici bulundurmanız onun nefes almasını rahatlatacaktır
  • Çocuğunuzun burnunu sümkürmesini sağlamak ve burnunun içini pamuklu çubuklarla sık sık temizlemek de onu rahatlatacaktır. Eğer burun tıkanıklığı uyumasını engelleyecek durumdaysa tuzlu deniz suyu damlalarından kullanabilirsiniz. Otrivine gibi daha fazla kimyasal içeren burun damlalarını doktorunuza danışmadan kullanmayın.
  • Çocuğunuzun bol bol sıvı tüketmesini sağlayın. Sıvı beslenmek burun akıntılarını seyreltecek, çocuğunuzun daha rahat nefes almasını sağlayacaktır.
  • Ilık bir banyo çocuğunuzu rahatlatacak ve daha rahat nefes almasını sağlayacaktır.
  • Eğer çocuğunuzun ateşi varsa onu rahatlatmak için bir ateş düşürücü verebilirsiniz. Gene de böyle bir durumda önce doktorunuza danışmanız daha faydalı olacaktır.
  • Çocuğunuz uyumadan yastığını biraz yükseltin. Bunun için yastığın altına bir kaç banyo havlusu yerleştirebilirsiniz. Bu çocuğunuzun sinüzlerini açarak daha rahat nefes almasını sağlayacaktır. Yastığın altına başka bir yastık koymaktan kaçının, bu genelde çocuğunuzun başını fazla yükselterek boyun ve omur sıkıntılarına yol açabilir.

İlk Yayın Tarihi: 20 Kasım 2014 @ 00:33

1 “Soğuk Algınlıkları : Bilmeniz Gerekenler” yorumu;

Emzirmek Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey · 1 Ocak 2015 at 18:42

[…] biridir. Emzirilen bebeklerin, anne sütünden yararlanamayan yaşıtlarına oranla soğuk algınlığı, grip, sinüs ve kulak iltihabı gibi hastalıkları yakalama ihtimalleri çok daha […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Genel Sağlık

Burun Kanamalarında Ne Yapılmalı?

Burun kanadığı zaman çoğu kişi yanlış hareket etmektedir. Çocuğun burnu kanadığında bir yere uzandırmak veya başı geriye doğru eğmek yanlıştır. Çocukluk çağında sıkça rastlanan bu problem sırasında yapılması gerekenler hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Göz Yaşarması

Gözü nemlendiren gözyaşı sıvısı, gözün iç kısmında bulunan küçük kanalcıklardan buruna doğru ilerler. Bu küçük kanallarının, çoğunlukla gözyaşı kesesinin alt kısmında tıkanması sonucu hastalık oluşur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı en çok bir yaş civarındaki bebeklerde, orta Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0