Bebekler İle İletişim Kurmak

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 17 Saniye
Bebekler İle İletişim Kurmak

Bebekler doğdukları günden itibaren dış dünya ile ve o dünyalarındaki kişiler ile iletişim kurma çabasındadırlar. Bunu ilk başta, daha doğumda ağlayarak yapmaya başlarlar. İlk günlerinde ve haftalarında bile bebekler gözlerini dikerek, dinleyerek ve yine ağlayarak iletişim kurma çalışmalarına devam ederler. Siz bu iletişim kurmalarını fark edip, onunla geri iletişime geçtiğinizde ise bebeğinizle aranızdaki sevgi bağının gelişimine büyük bir katkı sağlamış olursunuz. Bunun yanı sıra bebeğinizle iletişim kurarak onun konuşma, dinleme, yazma, dil ve kişilik gelişimine de yardımcı olabilirsiniz.

Bebek İletişiminde İlk Önemli Nokta: Ağlamak

Bütün bebekler ağlama yetenekleriyle doğarlar. Bu onların başlangıçta dış dünya ile olan ilk iletişim yöntemi olur. Bebekler genellikle bir ihtiyaçları olduğu zaman ağlarlar, açken, uykusu gelmişken, karnı ağrıyorken veya sevgiye ihtiyaçları varken.

Bebeğinizin ağlaması sizi rahatsız etmemeli. Onlar bunu sizi rahatsız etmek için yapmıyorlar sadece henüz başka bir şekilde iletişim kurmayı bilmiyorlar. Bebeğinizin ağlamalarına cevap vermek onu şımarık bir insan olmaya itmez.

Zaman geçtikçe bebeğinizin ağlamasından neye ihtiyacı olduğunu anlayacak kadar bebeğinizi tanıyabileceksiniz.

Bunun dışında bebeğiniz dışarıdaki seslere veya görüntülere de ağlayabilir. Bu durumda sakinliğinizi korumanız ve bu durumun bebeğinizin kendini dışa vurmasının bir yolu olduğunu hatırlamanız gerekmektedir.

Bebeğiniz ile İletişim Kurarken Sevginizi Gösterin

Bebeğiniz konuşmadan daha çok önce bile dediğinizi ve dediklerinizdeki hislerinizi anlayabilirler. Bebeğinizin sizinle ilk iletişim kurmalarını sevgiyle ve duygu yoğunluklu olarak destekleyin.

Bebeğiniz size güldüğünde, gülümsediğinde bebeğinizle ilgilenin ve geri tepki gösterin. Bebeğinize sık sık, özellikle kendisi sizinle iletişim kurmak için sesler çıkardığında veya size güldüğünde gülümseyin ve gülün. Bebeklerle iletişimdeki en önemli nokta sevgidir ve siz sevginizi gösterip, bebeğinize sevgiyle iletişim kurdukça bebeğiniz ve bebeğinizin gelişimi de pozitif yönde ilerleyecektir.

Bebeğinizin Seslerini ve Hareketlerini Taklit Edin

Bebeklerle iletişimin iki yönlü olması, dil ve konuşma becerilerinin hızlıca gelişmesine yardımcı olup, bebeğin sizin ona ilgi duyduğunuzu anlamasını sağlamaktadır. Bebeğinizin çıkardığı sesleri o söyledikten sonra taklit edin veya o anlamasa bile onunla konuşmaya çalışın. Bunu yaparken gülümseyin ve bebeğinizin mimiklerini taklit edin.

Bunun yanı sıra bebeğinizle sık sık konuşup, ona bir şeyler anlatın. Örneğin gününüzden veya o sırada yaptığınız işten bahsedebilirsiniz. Ayrıca bebeğinizi yıkarken veya emzirirken de onunla konuşarak, yaptığınız işi anlatarak bebeğinizin kavrama yeteneğinin daha hızlı gelişmesini sağlayabilirsiniz. “Anne” ve “Baba” gibi basit kelimeleri sıkça tekrar ederek bebeğinizin bu kelimelere aşina olmasını sağlayın. Bebeğiniz bu kelimeleri ileride de sıkça duyacağından anlamlarını hızlıca öğrenecektir.

İlk Yayın Tarihi: 11 Nisan 2016 @ 17:47

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocukların Neden Minimalizme İhtiyaçları Vardır?

Çocukken öyle bir dolabım vardı ki, kapağını açmak risk olabilirdi. Çünkü içinde kıyafetler, oyuncaklar ve daha bir sürü şeylerden oluşan koca bir yığın vardı. O zamanlar farkında değildim ancak şimdi görebiliyorum; Bir çocuk olarak minimalizme Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Babalar ve Yeni Doğan Bebekleri

Babalar ve Yeni Doğan Bebekleri Yeni doğum yapmış annelerde görülebilen bazı psikolojik sorunlar, yeni baba olmuş bireylerde de görülebilir. Bebeğin dünyaya gelişinden sonra annede olduğu gibi babada da bir takım değişiklikler, hayata bakış açısının değişmesi, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0