Yeni Gıdalara Başlarken

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 18 Saniye
Yeni Gıdalara Başlarken

Bebek yemeklerini bazen alışılan tarzın dışında besinlerle renklendirmek gerekir. Bu bebeğinizin hoşuna gidecektir. Ancak bebeklerde yeni gıdalara başlarken bazı konulara dikkat etmeniz gerekir.

Bebeğinize yeni gıdalar vermek, hem bebeğin yediği yemeklerin besin değerini arttırır hem de yemek zamanını ikiniz için de daha neşeli hâle getirir. Ancak, bu dönemde, bebeğinizi birçok yeni lezzetli gıda ile tanıştırırken aceleci davranmamalısınız. Şüpheniz olmasın ki, bebeğiniz, zaten yakın zamanda aile ile beraber sofrada yemek yiyebilecek duruma gelecektir. Şimdilik, yavaş ve sabırlı bir yaklaşım izlemeniz bebeğinizin yararına olacaktır.

Tavsiyeler

Bebeğinizin yeni gıdalar denemesini sağlamak, bazen bir mücadeleye dönüşür. Aşağıdaki tavsiyeler bunu iki taraf için de daha kolay bir süreç hâline getirecektir:

  • Her seferinde, yalnızca bir yeni gıda verin. Böylece, bebeğiniz, herhangi bir reaksiyon gösterirse sebebini anlamanız kolay olacaktır.
  • Bebeklerin tat alma duyularının yetişkinlere göre daha kuvvetli olduğunu dikkate alarak, aşırı baharatlı ürünler vermekten kaçının.
  • Verdiğiniz gıdanın oda sıcaklığına göre fazla yüksek olmamasına dikkat edin! Çok sıcak olmadığından emin olun.
  • Bebeğinizi yeni bir gıda ile tanıştırırken, öncelikle küçük bir miktar verin. Unutmayın ki, bu besin, bebek için bütünüyle yeni bir lezzet ve kıvam ifade etmektedir. Sadece bir lokma bile alması yeterlidir.
  • Vereceğiniz yeni gıdayı, bebeğin aşina olduğu diğer gıdalarla birlikte vermek, bebeğin bu yeni lezzeti daha kolay kabul etmesini sağlayabilir. Ardından sevip sevmediğini görmek için bekleyin. İlgisini çekmediyse, bebeği zorlamayın. Bir dahaki sefere daha istekli olabilir.
  • Zaman içinde, bebeğin yemeklerden aldığı zevkler değişecektir. Bir dönem hiç ilgi duymadığı yiyecekleri, bir süre sonra tercih etmeye başlaması, sizi şaşırtmasın.

 

Doğru Zamanlama

Bebeğinizi beslemek için en iyi zaman, onun dinlenmiş ve mutlu olduğu anlardır. Sabah vakti, genellikle uygun bir vakittir; çünkü, bebek günün ilerleyen saatlerinde daha titiz davranabilir. Karnının biraz acıkmış olması, işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak, çok acıkmış bir bebek, dikkatini toplayamaz.

Ne Zaman Durulacağını Bilmek

Bebeklerin ve yürümeye yeni başlayan çocukların iştahı, yemekten yemeğe ve günden güne değişiklikler gösterir. Dolayısıyla, bir oturuşta çok az yemek yiyip bir sonraki seferde daha çok yemeleri normâldir. Bebeğinizin tokluk hislerine güvenin; çünkü, bebekler ne kadar besine ihtiyaç duyduklarına karar vermek konusunda beceriklidirler.

Bebeğiniz doyduğu zaman, size bunu ifade etmeye uğraşacaktır. Aşağıdaki işaretleri gözlemlemeye çalışmak, yemek masasında yaşayabileceğiniz olası çatışmaların önüne geçer:

  • Bebek, başını diğer yana çeviriyor mu?
  • Bebek, arkasına yaslanmaya çalışıyor mu?
  • Ağzını açmayı reddediyor mu?
  • Yemeği yemek yerine, onunla oynuyor mu?
Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Babalar ve Yeni Doğan Bebekleri

Babalar ve Yeni Doğan Bebekleri Yeni doğum yapmış annelerde görülebilen bazı psikolojik sorunlar, yeni baba olmuş bireylerde de görülebilir. Bebeğin dünyaya gelişinden sonra annede olduğu gibi babada da bir takım değişiklikler, hayata bakış açısının değişmesi, Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0