Yeni Anneler İçin Bebek Bakımında Önemli Noktalar Yazı Dizisi: 1. Bölüm

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 22 Saniye
Yeni Anneler İçin Bebek Bakımında Önemli Noktalar Yazı Dizisi: 1. Bölüm

Dokuz ay süren o zorlu dönemi atlattınız ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiniz ancak esas önemli dönem henüz daha yeni başlıyor. Yeni doğan bebeğinizin size ihtiyacı var. Bu yazıda çiçeği burnunda anneler ve bebekleri için büyük önem taşıyan bazı püf noktalara değineceğiz.

Yeni Doğan Bebek ile İlgilenmek

Eğer yeni doğan bebek bakımına aşina değilseniz onların narinliği ve dış dünyaya olan hassaslıkları gözünüzü korkutabilir. Hatırlamanız gereken önemli noktalardan birkaçı şunlardır:

Bebeğinizle ilgilenmeden önce mutlaka ellerinizi yıkayın. Yeni doğan ve henüz birkaç aylık bebekler güçlü bir bağışıklık sistemi geliştiremediklerinden mikroplara ve hastalıklara karşı hassastırlar. Bebeğiniz ile ilgilenmeden önce ellerinizin temizliğinden emin olun.

Bebeğinizin başını ve boynunu destekleyin. Kucağınızdayken bebeğinizin boynu ve başını korumaya özen gösterin. Bebeğinizi yatırırken ve kaldırırken de başını desteklediğinizden emin olun.

Yeni doğan bebeğinizi oynarken de dahil asla sarsmayın. Hafif güçlü bir sarsma bile yeni doğan bebeklerde beyin içi kanamalara ve hatta ölümlere sebep olabilir. Eğer bebeğinizi uyandırmanız gerekiyorsa bunun için ayağını gıdıklamayı veya yanaklarına hafifçe üflemeyi deneyin.

Bebeğinizin arabasına veya araba koltuğuna sağlam bir şekilde yerleştiğine emin olun. Bebekte sarsıntı veya zıplama yaratacak ani hareketlerden kaçının.

Yeni doğan bebeklerin sert oyunlara hazır olmadığını unutmayın. Bebeğinizi dizlerinin üzerinde sallamayın veya hızlıca yukarı kaldırmayın.

Bebeğin Anne ile Bağını ve Rahatlığını Geliştirme Teknikleri

Bebeğin anne ile bağı bebek gelişimindeki en önemli noktadır. Bebek doğduktan sonraki birkaç saat ve ilk günlerde oluşan ve bir ömür devam eden bu bağ anne ve bebek arasındaki derin ilişkinin ilk adımıdır. Bu bağ yeni doğan ve 1-2 aylık bebekler başta olmak üzere ileride fiziksel gelişimini bile etkilemektedir.

Bu bağı güçlendirmek adına bebeğinizin doğduğunda size yakın olması ve teninize temas etmesi yararlı olacaktır. Özellikle bebeğinizi kucağınıza aldığınızda veya emzirirken teninize dokunmasına izin verin

Bebekler genellikle seslere karşı duyarlı ve ilgilidirler. Bebeğinizle konuşun, ona şarkılar söyleyin. Çoğu bebek müzikten hoşlandığından müzikli oyuncaklar da bebekte işitme gelişimine yardımcı olmak için iyi bir tercih olacaktır. Şarkı veya ninni söylemek veya sesli kitap okumak bebeklerde sakinleşmeye yardımcı olacaktır.

Bebeği kundaklamak ilk birkaç hafta bazı bebekler için fayda sağlayabilir. Düzgün yapıldığında kundaklama bacakların bazı hareketlerini kısıtlamayarak bebeğin kollarını bedenine yakın tutar. Bu bebekleri sıcak tutmasının yanısıra yeni doğanlara güven ve rahatlık hissi verir. Kundaklama ayrıca bebekleri uyandıran ani refleksleri kısıtladığından rahat bir uyku sağlar.

Kundaklamada önemli nokta asla çok sıkı sarmamak ve 2 aylık bebeklerden itibaren kundaklamayı bırakmaktır. 2 aylık bebekler o yaştan itibaren yana veya yüzüstü dönebilir ve Ani Bebek Ölümü Sendromuna neden olabilirler.

İlk Yayın Tarihi: 3 Şubat 2016 @ 15:39

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Sık Yapılan Ebeveyn Yanlışları: 2. Bölüm

Sevgili Bebek takipçileri giderek sunduğumuz vakaları sever okur ve paylaşır oldular. Bu bizleri de çok mutlu ediyor, çünkü örnekleme ve yanlışı vurgulayarak doğruya yönlendirmeyi, sizlere destek vermede en olumlu ve sağlıklı yöntem olarak görüyoruz. Bu Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pregestasyonel Diyabet (Gebelik Öncesi Şeker)

Gebelikten önce diyabet tanısı almış olan hastalar pregestasyonel diyabet olarak tanımlanır. Bu hastaların çoğunu, gebelik öncesi insülin kullanan Tip 1 diyabetik hastalar veya insülin direnci olduğu bilinen ilaç kullanan veya kullanmayan tip 2 diyabeti olan Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
39.90 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
54.90TL
60.10 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
1