Çocuğunuzun Doktor Korkusunu Yenmenin 7 Yolu

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 41 Saniye
Çocuğunuzun Doktor Korkusunu Yenmenin 7 Yolu

Hemen hemen hiç bir çocuk doktora giymeyi sevmez ama bazıları için bu deneyim gerçekten de çok korkutucu olabilir. Tanımadıkları biri tarafından muayene edilecekleri gerçeği, tanımadıkları aletler, aparatlar, korkutucu gözüken iğneler… Bunların hepsi çocuğunuzun doktorundan korkma sebebi olabilir. Merak etmeyin, bu konuda sizin yapabileceğiniz pek çok şey var. İşte bir sonraki doktor ziyaretinizi daha keyifli bir hale getirmek için yapabileceğiniz 7 şey.

Çocuğunuzu doktor ziyaretine hazırlayın.

Çocuğunuza doktor ziyaretinde karşılaşabileceği bazı şeyleri açıklamanız ve onun üzerinde göstermeniz, onun rahatlamasını sağlayacaktır. “İşte doktor ziyaretimizde bunları olacak.” diyerek ona doktorun yapacaklarını göstermeniz, kısacası biraz “Doktorculuk” oynamanız çocuğunuzu kendisini neler beklediği konusunda bilgilendirecek ve hazır hissettirecektir.

İlk Yayın Tarihi: 3 Şubat 2015 @ 16:00

4 “Çocuğunuzun Doktor Korkusunu Yenmenin 7 Yolu” yorumu;

Çocuklarda Konuşma Geriliği: Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir? · 13 Nisan 2015 at 18:19

[…] Çocuğunuzun Doktor Korkusunu Yenmenin 7 Yolu […]

Bademcik enfeksiyonu (Tonsillit ya da farenjit) · 2 Mart 2015 at 21:33

[…] büyüklükte olmasına karşın, daha sonra tek taraflı olarak büyüyen bademcikler, mutlaka doktora gösterilmelidir. Bu durumda da bademcik ameliyatı yapılabilir, çünkü bademciklerden lenfoma […]

Bebeklerde İshal: Belirtiler ve Tedavi · 23 Şubat 2015 at 21:28

[…] ishale karşı ilaçları önermemektedir. Fakat, bebeğinizde bir enfeksiyon olması durumunda, doktorunuz size bir antibiyotik […]

Bebeğinizde Karşılaşabileceğiniz Uyku Sorunları · 6 Şubat 2015 at 21:50

[…] Çocuğunuzun Doktor Korkusunu Yenmenin 7 Yolu […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0