Bebeklerde Yumurta Alerjisi

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 7 Saniye
Bebeklerde Yumurta Alerjisi

Yumurta bebekler için en alerjik 8 gıda arasında yer almaktadır. Bununla beraber geçmiş yıllarda bebeklere 1 yaşından önce yumurta verilmemesi sonucuna ulaşmış olan araştırmaların yerine geçen güncel araştırmalar, yumurtanın bebekler için alerjen olan bölümünün yumurta akı olduğunu kanıtlamıştır.

Aynı zamanda, 2008’de yapılan bir araştırmada, bebeğinizi yumurtayla tanıştırmak için 1 yaşını beklemenin, yumurtaya bağlı alerjileri azaltmak adına herhangi bir yarar sağlamadığı, hatta ve hatta yumurtayla tanışması için 12 aydan fazla beklenen bebeklerin, yumurtaya alerji geliştirme ihtimalinin daha yüksek olduğu görülmüştür. Bundan dolayı yumurta bebeğinizin katı gıdalara geçişte rahatlıkla yiyebileceği bir besindir.

Yumurtanın Alerjik Kısımları

Yumurta sarısı herhangi bir alerjen veya alerjik reaksiyona yol açabilecek protein içermez. Bundan dolayı yumurta sarısına alerji çok nadiren görünür ve genelde geniş çaplı gıda alerjisi durumunun bir göstergesi olarak ortaya çıkar. Bununla beraber yumurta akı 4 adet alerjen olarak kategorize edilen protein içerir. Pek çok çocukta yumurta akına karşı görülebilecek alerjiler 5 yaşından itibaren kendi kendine kaybolur.

Yumurtanın akında bulunan alerjen proteinler şunlardır:

  • Ovomukoid
  • Ovalbumin
  • Ovotransferrin
  • Lizozim

Bu proteinlerden yumurta akının %50’sini oluşturan ovalbumin yumurta akı içerisinde bulunan en ciddi alerjen maddedir.

1 “Bebeklerde Yumurta Alerjisi” yorumu;

Yulaflı Çırpılmış Yumurta · 4 Ağustos 2015 at 18:13

[…] Yumurta sarılarıyla zeytinyağını çırpın. İyice çırptıktan sonra yulafa ekleyin ve yumurta sarıları pişene kadar iyice pişirin (10 dakika). Bebeğinizin damak tadına göre tuz ve karabiber ile tatlandırabilirsiniz. […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0