Yenidoğan Bebek İçin Karınüstü Egzersiz: Bilinmesi Gerekenler

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 39 Saniye
Yenidoğan Bebek İçin Karınüstü Egzersiz: Bilinmesi Gerekenler

Bebeğiniz doğduktan itibaren şüphesiz ki hem yakınınızdaki anne-babalar hem de doktorunuz bebeğinizi yatağına veya herhangi başka bir yüzeye bıraktığınızda bunu bebeğiniz sırtüstü olacak şekilde yapmanız gerektiğini belirtmiştir. Bu durum her ne kadar Ani Beşik Ölümü gibi durumlardan korunmak adına son derece yerinde olsa da, bebeğinizin boyun,sırt ve karın kaslarının güçlenmesi adına herhangi bir fayda sağlamamaktadır. Bebeğiniz sağlıklı kas gelişimi için doğumdan itibaren karınüstü (yüzüstü) vakit geçirmelidir.

Bebeğiniz karnının üzerine bırakıldığınında, etrafını görmek için boynunu kaldırmak, ve sağa sola bakmak için de çevirmek zorundadır. Kafanın bu şekilde hareket ettirilmesi, hem sırtüstü yatmak sonucunda basıklaşan kafasının normal şeklini almasını sağlayacak, hem de bebeğinizin sırt, boyun ve tüm üst vücut kaslarını güçlendirecektir. İlerki aylarda bu kaslar bebeğinizin yuvarlanabilmesini ve emeklemesini sağlayacak olan kaslardır. Karınüstü etrafa bakınan bir bebekte göz kasları da sadece sırtüstü vakit geçiren bebeklere oranla daha hızlı gelişir.

Karınüstü egzersiz zamanı nasıl uygulanır?

Karınüstü egzersiz gayet basit bir süreçtir. Düz ve sert bir yüzeye bebeğinizin cildinde herhangi bir tahriş unsuru olmayacak bir mat veya battaniye serin. Bebeğinizi karınüstü bırakın ve yakın bir mesafeden gözleyin. Bebeğinizin güvenliği adına karınüstü egzersiz zamanını bebeğiniz tamamen uyanıkken yapın ve mutlaka başında bir yetişkin bulunmasını sağlayın.

Karınüstü geçirilen zaman bebek hastaneden eve geldiğinden itibaren bebeğinizin hayatında yer almalıdır. İlk 1 ay boyunca günde 2-3 defa 3-5 dakika arasında karınüstü egzersiz bebeğiniz için yeterli olacaktır. Bebeğiniz büyüdükçe bu seansların süresini attırmanız gerekmektedir.

Bebeğiniz karınüstü pozisyondayken etrafına ilgisini çekebilecek oyuncaklar ve nesneler bırakın. Bebeğiniz bu nesnelere ve oyuncaklara uzanırken ilerde yuvarlanmasını, emeklemesini ve hatta yürümesini sağlayan kaslarını geliştirmeye başlayacaktır.

İlk Yayın Tarihi: 31 Mayıs 2015 @ 15:49

1 “Yenidoğan Bebek İçin Karınüstü Egzersiz: Bilinmesi Gerekenler” yorumu;

6-12. Aylar Arası Bebeklerin Gelişimi Konusunda Ebeveynlere Öneriler · 20 Haziran 2015 at 15:15

[…] Bu yeni duruma alışmasına destek için de ebeveynin veya bakım verenin bebeğin yanına yüzüstü uzanıp onunla oyun oynamasının çok yararlı olacağını ilave […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0