Beyinde Frekanslar

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 3 Dakika 18 Saniye
Beyinde Frekanslar

Sol beyin dış duyuların – görme, duyma, tat alma, dokunma ve koku alma – algıladığı somut olgularla çalışmaktadır. Sağ beyin, dış duyulara her zaman belirgin olmayan; algılanması güç ışık, ses, düşünce, duygu, manyetizma dalga frekanslarını tanır. Bir diyapazon gibi frekanslara göre yankı yapar.

Frekansa duyarlılık sağ beyne inanılmaz, neredeyse sihirli denebilecek kendi zekâsını kazandırır. Ama bu durumun sihirle alakası yoktur. Bunlar doğumdan ve hatta doğum öncesinden beri var olan, doğal yeteneklerdir. Hepimiz onlara erişebilme gücüne sahibizdir.

Frekansları anlamak sağ beyin eğitimi için esastır. Çocuklar ortamlarındaki en algılanması güç olgulara dahi tepki verir.

Otizm, DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) ve diğer sinir sistemi “bozukluklarının” varlığı basitçe çocuğun duyarlılık seviyesinin yüksek olması anlamına gelmektedir. Çocuğunuz yaramazlık yapmakta ancak kimse nedenini bilmemektedir. Artık algılanması güç olan frekanslara hassasiyetini çok uzun zaman önce yitirmiş yetişkinler yaramazlık için daha “dış”, daha somut nedenler ararlar.

Sağ beynin yetenekleri frekanslar kapsamında açıklandığında anlaşılabilmektedir. Frekanslar oldukça yalındır. Işık ve ses dalgalar halinde yayılır. Dalganın boyu aynı zamanda frekansını belirlemesinden dolayı önemlidir. Örneğin, kırmızı mordan daha uzun bir dalga boyuna sahiptir. Bu durum renk ve seslerin ölçülebilmesine ve böylece de sol beyin tarafından algılanmasına olanak sağlar. Modern bilim dış duyular tarafından algılanamayan ancak duyarlı araçlar tarafından ölçülebilen frekansların varlığını onaylamıştır. Bu frekanslar sağ beyin eğitiminde kullanılmaktadır.

İlk Yayın Tarihi: 8 Mayıs 2015 @ 15:58

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Küçük Çocuğunuzun Takıntılarını Anlamak

Küçük çocukların eşyalara, karakterlere, giysilere ve kişilere takıntıları biz ebeveynlere çoğu zaman garip gelebilir. Sürekli belli bir kıyafeti giymek isteyen, gittiği her yere oyuncak hayvanını da götürmek isteyen bir küçük çocuk sahibi ebeveynler bu konuda endişelense Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Bebek Gelişiminde Teknolojinin Rolü

Hepimiz gelişen teknoloji ile beraber bebek ve bebek gelişimi için en iyisini yapmayı istiyor ve bu konuda bir emek sarf ediyoruz. Ayrıca hemen her bebek ve çocuk artık teknolojiye doğmakta ve teknolojiyle iç içe büyümektedir. Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0