Küçük Çocuğunuzun Takıntılarını Anlamak

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 23 Saniye
Küçük Çocuğunuzun Takıntılarını Anlamak

Çocuğunuzun Takıntılarıyla Baş Etmek

Çocuğunuzun her yere yanında götürdüğü oyuncak ayısı çamurlu sudan nasibini almış. Ona düzeleceğini söyleyip çamaşır makinesine atıyorsunuz ama o da ne? Her gün çekiştirilmekten, ellenmekten yıpranan ayıcık makinenize dayanamıyor ve yıkamadan paramparça bir halde çıkıyor. Eyvah!

Böyle durumları maalesef dünyanın her yerinde pek çok ebeveyn yaşanmakta. Genelde iyi yönetilemeyen bu tür durumlar, öfke krizleriyle sonuçlanmakta ve çocuğunuz üzerinde uzun dönemli etkiler yaratabilmektedir. Küçük çocuğunuzun beyninde bu konuda bir travma yaratmamak açısından soğukkanlı davranmak ve doğru adımları izlemek yerinde olacaktır. İşte bu tür bir durumda yapılması ve yapılmaması gerekenler:

  • Çocuğunuzun duygularını anladığınızı belirtin. “Biliyorum o senin en sevdiğin oyuncağındı, başına böyle bir şey geldiği için ben de çok üzgünüm” gibi bir cümle çocuğunuza duygularının önemsendiğini gösterecektir.
  • Çocuğunuza takıntılı olduğu objenin yerine herhangi bir objeyi benimsemeye zorlamayın. Bu genelde “Banane, ben onu istiyorum!” gibi bir tepki ve ardından gelen bir öfke kriziyle sonuçlanacaktır. Bunun yerine oyuncağına/kıyafetine ne olduğunu açıklayın ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini ona sorun.
  • Çocuğunuza bağırmaktan veya agresif tepki göstermekten kaçının. Bu onun yaşadığı bu zor durumu daha da kötüleştirmekten başka bir işe yaramayacaktır.
  • Çocuğunuz bir öfke krizine girdiyse zorla yatıştırma çabası göstermeyin. Bırakın kendi kendine sakinleşsin ve nasıl bir tepki vermesi gerektiğini düşünsün. Bir süre sonra size düşüncelerini belirtecektir.
  • Eğer çocuğunuzun takıntılı olduğu objenin ona zarar verdiğini, veya takıntısının ciddi boyutlarda olduğunu düşünüyorsanız çocuk doktorunuza veya bir çocuk psikoloğuna danışmaktan çekinmeyin.

İlk Yayın Tarihi: 2 Aralık 2015 @ 18:32

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocukların Neden Minimalizme İhtiyaçları Vardır?

Çocukken öyle bir dolabım vardı ki, kapağını açmak risk olabilirdi. Çünkü içinde kıyafetler, oyuncaklar ve daha bir sürü şeylerden oluşan koca bir yığın vardı. O zamanlar farkında değildim ancak şimdi görebiliyorum; Bir çocuk olarak minimalizme Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuğunuz Sizi Taklit Ediyor

Çocuğunuzun rahatsız olduğunuz davranışlarını, yargılamadan önce şunu bilmeniz gerekir; Çocuğunuz sizi taklit ediyor! Taklit çocukların öğrenmesindeki en önemli unsuzlardan birisidir. Çünkü çocuk taklitle başta sosyal beceriler olmak üzere dil ve birçok beceriyi öğrenir.  1 yaşından Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Bebek Gelişiminde Teknolojinin Rolü

Hepimiz gelişen teknoloji ile beraber bebek ve bebek gelişimi için en iyisini yapmayı istiyor ve bu konuda bir emek sarf ediyoruz. Ayrıca hemen her bebek ve çocuk artık teknolojiye doğmakta ve teknolojiyle iç içe büyümektedir. Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0