Konak

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 0 Dakika 35 Saniye
Konak

Bebeğin kafa derisinde, ortaya çıkan yağlı ve sarı renkli kabuklanmadır. Bunlar, kafada ufak yamalar hâlinde bulunabileceği gibi, bütün saçlı deriyi kaplamış olabilir. Konağın saç temizliği ile alakası yoktur. Kafa derisi yağlı olanlarda, daha sık görülebilir.

Görünüşün çirkin olmasına karşılık, konak, vücudun diğer yerlerinde görülen seboreik dermatit ile ilişkili olmadıkça, önemli bir sağlık sorunu değildir.

NELER YAPILABİLİR?

Kabukları parmaklarınızla koparmaya, kazıyıp çıkarmaya çalışmayınız. Dökülüp çıkması için, ilk önce yumuşatılması gerekir. Kabukların üzerine bebek yağı veya vazelin sürün, gece boyunca öyle bırakın. Böylece yumuşayan kabuklar, ertesi gün şampuanlanan saçların yıkanmasıyla kolayca temizlenecektir.
Bu durum sizi üzüyorsa ya da bebeğinizin başka yerdeki döküntüleri, kırmızı pul pul yamaları canınızı sıkıyorsa, bir doktora başvurmanız doğrudur.
Yumuşak bir saç fırçasıyla bebeğin saçlarını her gün fırçalarsanız, konak oluşmasını önleyebilirsiniz.
Çocuğunuzun saçlarını yıkarken, hiçbir zaman çok sert ovmayın, parmak uçlarıyla, tırnaklarınızla kazımaya kalkışmayınız. Aslında, şampuanlar, saç kirlerini çabukça söker alır. Ellerinizle kazımaya gerek yoktur. Kabuklar kalınlaşır ve sertleşirse, on gün süre ile bebek yağı ve vazelin uygulamayı sürdürün.

İlk Yayın Tarihi: 4 Ekim 2013 @ 15:02

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
19.90 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
34.90TL
80.10 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
1