Kolik Bebek ve Bebeği Sakinleştirme Yöntemleri

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 4 Dakika 14 Saniye
Kolik Bebek ve Bebeği Sakinleştirme Yöntemleri

Kolikle Nasıl Baş edilir?

1.Kundaklama: Bunun için şimdiye dek pek çok yol öne sürülse de, kolikle başa çıkmak için, eskiden kullanılan ”kundaklama” yöntemi şimdilerde önemli bir sakinleştirici olarak görülmektedir. Böylece kundaklanan bebek, kendini ana rahminde gibi hisseder. Sakin, güvenli ve koruyucu bir zarın içinde. Hızlı ve kontrolsüz hareketleri ve reflekslerini kontrol altında tutmasını sağlar.

2.Beslenme: Emzirme, bebeğinizin sadece karnını doyurmakla kalmayacağı gibi onu rahat ve güvende hissettmesini sağlar. Bazı anneler, bebeklerini disipline etmek adına, emzirmeye uzun aralar verir, saatli bir beslenme programı hazırlarlar. Oysa ki bebeğin emzirilmekle aldığı tek şey besin değildir. Bu yüzden, anneler, ilk aylarda, özellikle bebekleri kolikse, bebeklerini sık aralıklarla beslemelidir.

3.Kucağa almak ve sakinleştirmek: Anne-babaların, bebeklerini disipline etmek için seçtikleri bir diğer yol ise, ağlayan bebeklerini kucaklarına almamaktır. Böylece, kucaklama davranışını pekiştirmek istemezler. Fakat, emzirmekte olduğu gibi, ağlayan ve sakinleşmek isteyen bebeğinizi kucağınıza almak, ten tene bir temas, onun sakinleşmesini hızlandırabilir.

4.Mola verin: Kolik bir bebeği sakinleştirmek oldukça zahmetli ve yorucu olabilir. Anne babalar bu süreçte zaman zaman tükenmiş hissederler. Bu yüzden, anne ve babanın birbiriyle paslaşarak bu görevi yerine getirmesi rahatlatıcı olacaktır. Anne yorulduğunda baba, baba yorulduğunda ise anne. Tüm bebekler için bu sistem ebeveynleri rahatlatacak fakat kolikli bebeklerin ebeveynlerinde daha fazla ihtiyaç duyulacaktır.

Tüm bunlara rağmen, kolik bir bebeğe sahip olmak ve onu sakinleştirmek, tüm bunları okumak ve özümsemekten farklı bir şeydir. Bu yüzden yeni anne babalar, çoğunlukla sabrı tükenmiş hissedebilir, hatta bunu hissetmekten suçluluk duyabilirler. Oysa belki de her şeyden çok değer verdiğiniz varlığınızın kendine zarar verecek şekilde ağlaması, sizi oldukça çaresiz kılmakta, bu çaresizlik de öfke, hayalkırıklığı ve sonunda suçluluğu beraberinde getirebilmektedir. Yukarıda yazılanlar, kolik için %100 bir çözüm sağlamaktan öte, koliği anlamak ve onunla baş etmek için ilk basamakları atmanızı sağlar. Bu noktada, anne baba olarak sizin, dış dünyadan korkmuş ve ona uyum sağlamaktan zorlanan yavrunuzu sakinleştirmek için sakin kalmanız gerekmektedir.

İlk Yayın Tarihi: 12 Eylül 2013 @ 21:59

3 “Kolik Bebek ve Bebeği Sakinleştirme Yöntemleri” yorumu;

Bir Kıdemli Anneden İtiraflar · 16 Ağustos 2015 at 15:13

[…] oğlum. Hani derler ya görmemişin oğlu olmuş… işte tam da o havaya girmeye eğilimliydim. Kolik bir bebekti oğlum ve bunu yaşayan tüm anneler neyi kastettiğimi çok iyi anlayacaklardır. […]

Yenidoğanlarda 8 Sağlık Belirtisi · 14 Mayıs 2015 at 22:08

[…] sonra her ebeveyn bebeklerinin nelerden hoşlandığını, gazını nasıl çıkaracaklarını, ağladığında nasıl sakinleştirileceğini öğrenmeye başlar. Fakat “Acaba bebeğim sağlıklı […]

İki Güzel Sayfa | Biri Baba mı dedi / · 9 Ekim 2014 at 09:56

[…] çocuğu olanlar daha doğrusu yeni dönemde çocuğu olanlar bu terime alışıktırlar ” KOLİK […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Vaka İncelemesi: Ebeveynler Çocukları Ne Kadar Anlıyor?

“Ebeveynler çocukları ne kadar anlıyor?” konusu kreş / anaokuluna danışmanlık yapmaya başladığım günlerden itibaren giderek dikkatimi çekmeye başladı. Etkili iletişim kurmanın yollarından önce seanslarımda ebeveynlere “Çocuğunuz o anda ne hissediyor, ne istiyor, çocuğunuz bu davranışınızla Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

İkizlerle Yaşam

İKİZLERLE YAŞAM Anne olmak gerçekten çok güzel bir o kadar da zor bir duygudur. Kollarınıza verilen küçücük sevimli ve sizin parçanız olan bir canlıyı korumalı, sevginizle beslemeli ve büyütmelisiniz. Anne baba olmanın keyfide buradadır zaten.. Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0