Katı Gıdaya Geçişte 5 Önemli Kural

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 1 Saniye
Katı Gıdaya Geçişte 5 Önemli Kural

Doğumdan sonra ilk 6 ay bebekler D vitamini haricinde ihtiyacı olan her şeyi anne sütünden alabilirler. Fakat altıncı aydan sonra, sindirim sistemleri yeni gıdaları kaldırabilir, dış dünya ile tanışmaya başlarlar, en önemlisi ise gelişimlerinin olması gerektiği ivmede ilerleyebilmesi için yavaş yavaş ek gıdaya geçiş yapmaları gerekmektedir. Makarna Lütfen Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu ek gıdaya geçiş döneminde anne ve babalar için önemli bilgiler vermektedir.

Bu önemli geçiş döneminde, anne ve babalar için 5 önemli kural bulunmaktadır;

İlk olarak sakin olmalı, panik yapmamalısınız.

Bunun için ek gıdalara başlamadan önce araştırmanızı yapmalısınız ki, geçiş sürecine başladığınızda ne yapmanız gerektiğini bilin.

İnternette bir çok faydalı bilgiler mevcut. Araştırmalarınızı yaparken güvenilir kaynaklardan ve uzmanların makalelerinden faydalanmalısınız. Ayrıca bebeğinizin takibini yapan doktorunuzdan da yardım alın. Sorularınızı not alarak, doktorunuza sorabilirsiniz.

Abartmayın. Bebeğinizin midesinin küçük olduğunu ve ana besininin hala anne sütü veya formül mama olduğunu unutmamalısınız.

Ek gıdaya geçiş bir süreçtir zaman alır. Bebeğinizi iyi izleyerek ek gıdalara hazır olduğunun sinyallerini alabilirsiniz. Örneğin siz yemek yerken bebeğiniz ilgi duymaya başlar, ağzını şapırdatır, yiyeceklerinize uzanmaya çalışır. Bunlar bebeğinizin ek gıdalara hazır olduğunun önemli sinyalleridir.

Ek gıdalara hangi besinlerle başlayabilirim?

Ek gıdaya ilk olarak sebze ve meyve püreleri ile başlayabilirsiniz. Muhallebiler de olabilir. Bebeklerin buğday yani glütene hassasiyeti olabileceğinden çoğu ülkede muhallebiler pirinç unu ile yapılmaktadır. Eğer bebeğinizin glüten hassasiyeti yoksa, sekizinci aydan itibaren irmikli muhallebilere başlayabilirsiniz.

İrmik pirinç unundan daha besleyici bir gıdadır. Bebekler çoğunlukla ek gıdaya pirinç unu ile başlarlar. Bebeğin doktoru tarafından onay verildikten sonra eğer glüten hassasiyeti yoksa, daha besleyici olduğu için irmikli gıdalara geçiş yapılır.

Sebze ve meyvelerinizi seçerken mevsim ürünlerini seçmeye özen göstermelisiniz. Aldığınız sebze ve meyveleri iyice yıkayıp arındırdığınızdan emin olmalısınız. Bunun için sebze ve meyvelerinizi ilk olarak sirkeli suda bekletip ardından iyice yıkadıktan sonra kullanabilirsiniz. Sebze püreleri ek gıdaya geçiş döneminde iyi bir besin kaynağıdır. Kullanacağınız meyvelerin çok tatlı olmamasına da önem göstermelisiniz.

 

Kaynak:www.milliyet.com.tr
Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Diğer Menüler

Bebek Emzirme Pozisyonları

Yeni doğum yapmış annelerin en büyük endişelerinden biri bebeğini nasıl emzirecekleridir. Özellikle ilk defa doğum yapmış anneler hem anneliğe alışma, hem bebeğini doğru ve yeteri kadar besleme hem de doğum yorgunluğu ile birlikte moral bozukluğu Devamını oku…

Diğer Menüler

Anne Sütünün Bebeğin Bağışıklık Sistemine Katkısı

Anne sütü her geçen gün üzerinde çeşitli araştırmalar yapılan ve bir çok özelliği ile insanı hayrete düşüren mucize bir besin olarak bilinmektedir. Uzmanların tavsiyelerine göre anne sütü, bebeğin beslenmesinde çok önemli bir yer tutmaktadır ve Devamını oku…

Diğer Menüler

Beslenme Sorunları 3: Çocuğum Yemek Seçiyor

Beslenme sorunları yazı dizimizin 3. makalesinde, aşırı derecede yemek seçen çocuğunuzla ilgili neler yapabileceğinizi açıklayacağız. Neden çocuğum bu kadar çok yemek seçiyor? Eğer katı gıda ile beslenecek yaşa geldiyse, bu tür gıdalar ile beslenmek çocuğunuzun Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0