Hassas Bakıma İhtiyacı Olan Bebekler

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 9 Saniye
Hassas Bakıma İhtiyacı Olan Bebekler

Dr. William Sears 8 çocuk babasıdır. Dördüncü çocuğu Hayden doğduğunda bir şeylerin farklı olduğunu fark etmiştir, Hayden beslenme ve uyku problemleri yaşıyor ve hatta doğar doğmaz çığlık çığlığa ağlayarak bir değişiklik olduğunu ebeveynlerine hissettirmiştir.

Hassas bakıma ihtiyacı olan bebekler (High Need Baby), diğer bebeklere göre ihtiyaçlarını daha yoğun hissediyorlar ve bunu da dile getirebilmek için yapabildikleri tek şeyi, yani ağlamayı kullanıyorlar.

Dr. Sears’e göre hassas bakıma ihtiyacı olan bebeklerin temel özelliklerini sizler için araştırdık, bunlar;

Hiperaktiftirler: Hassas bakıma ihtiyacı olan bebekleri bir an bile yatağına bırakamazsınız. Onlar sürekli kucakta taşınmak isterler. Aşırı hareketlilikten emzirmede bile zorluklar yaşayarak, kundaklayarak emzirmeyi tercih edebilirsiniz.

Sürekli emmek isterler: Diğer bebeklerin emme rutinleri hassas bebekler için uygun değildir. Annelerini uzun uzun emmek isterler, ya da biberonlarını isterler.

Duyguları yoğun olur: Bebekler ihtiyaçlarının seviyesine bağlı olarak duygularını ortaya koyar. Hassas bakıma ihtiyacı olan bebekler isteklerini yoğun ve istikrarlı biçimde ağlayarak dile getirirler ve isteklerinin bir an önce karşılanmasını isterler.

Rutinler oluşturmak zordur: Bebeğiniz için bir oyun kurarken o başka bir oyuncakla ilgilenmeye başlamış olur, yaptığınız planlar sürekli boşa gider. Günlük rutinlerinizi uygulamak imkansızdır.

Ebeveynlerinin enerjilerini emerler: Hassas bakıma ihtiyacı olan bebekler sürekli ilgi ve kucak isterler. Diğer bebekler gibi uyku rutinleri de oturmaz. Bu yüzden ebeveynler için gece uykusu imkansız gibi bir şeydir.

Sürekli uyanırlar: Gündüzleri neredeyse hiç uyumaz, geceleri ise sık sık uyanırlar. Uykuya dalmaları çok zordur ve uykuları çok hafiftir.

Kucakta sürekli hareket ederler: Kucağınıza aldığınızda kendi rahatını bulana kadar sürekli hareket ederler, emzirirken kendilerini arkaya bırakmaya eğilimli olurlar.

Öngörülemezler: Bir günleri diğer günlerine uymaz. Örneğin bir gün ağladığında emzirerek sakinleştirebildiğiniz bebeğiniz ertesi gün emzirildiğinde daha fazla ağlamaya başlayabilir.

Aşırı duyarlı olurlar: Çevrelerinde olup bitenlere karşı aşırı duyarlı olurlar. Farklı ortamlardan hoşlanmaz evlerinde olmak isterler. Bunu da ağlayarak ve huysuzlanarak dile getirirler.

Bakıcıya bırakmak çok zordur: Bu bebekler anne ve babalarına aşırı bağımlı olurlar, sürekli anne ve babasının kucağında olmak ister, kucaktayken sakin ve mutlu olurlar. Bu yüzden hassas bakıma ihtiyacı olan bebekleri bir bakıcıya bırakmak çok zordur.

Hassas bakıma ihtiyacı olan bebekler diğer çocuklardan farklıdır ve ebeveynleri için zorlayıcı olabilirler, ancak harikadırlar ve ebeveynlerinin daha iyi birer ebeveyn olmalarını sağlarlar.

İlk Yayın Tarihi: 30 Kasım 2017 @ 23:35

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuğunuz Sizi Taklit Ediyor

Çocuğunuzun rahatsız olduğunuz davranışlarını, yargılamadan önce şunu bilmeniz gerekir; Çocuğunuz sizi taklit ediyor! Taklit çocukların öğrenmesindeki en önemli unsuzlardan birisidir. Çünkü çocuk taklitle başta sosyal beceriler olmak üzere dil ve birçok beceriyi öğrenir.  1 yaşından Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Küçük Çocuğunuzun Takıntılarını Anlamak

Küçük çocukların eşyalara, karakterlere, giysilere ve kişilere takıntıları biz ebeveynlere çoğu zaman garip gelebilir. Sürekli belli bir kıyafeti giymek isteyen, gittiği her yere oyuncak hayvanını da götürmek isteyen bir küçük çocuk sahibi ebeveynler bu konuda endişelense Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Bebek Gelişiminde Teknolojinin Rolü

Hepimiz gelişen teknoloji ile beraber bebek ve bebek gelişimi için en iyisini yapmayı istiyor ve bu konuda bir emek sarf ediyoruz. Ayrıca hemen her bebek ve çocuk artık teknolojiye doğmakta ve teknolojiyle iç içe büyümektedir. Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0