Bebeğiniz Emmek İstemiyor Mu?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 11 Saniye
Bebeğiniz Emmek İstemiyor Mu?

Bebekler bazen emmeyi reddedebiliyor. Anneler bu durum karşısında bebeğinin kendisini reddettiğini ve bir daha emmek istemeyeceğini düşünerek fazlasıyla üzülüp endişelenebiliyorlar. Annelerin yaşadıkları bu endişe bebeklerine de yansıyacağından, böyle bir durum karşısında sakin kalmaları gerektiğini ve bunun mutlaka bir sebebi olduğunu, geçici bir durum olduğunu unutmamaları gerekir. Bebeklerin emmeyi reddetmesi çoğunlukla geçici bir durum olur. Mutlaka bir sebebi vardır ve çözüme kavuştuğunda bebek emmeye devam edecektir. Bu nedenler;

Etrafta fazla uyaran olması: Etrafta dikkat çekici fazla uyaran varsa bebek emmek istemeyebilir. Bu durum çoğunlukla 3. 4. aylardan sonra ortaya çıkar. Bu uyaranlar televizyon, dışardan gelen korna vs. sesleri, konuşmalar, odada hareket eden başka kişiler olabilir. Bebeğiniz emmeyi reddetmeye başladıysa bu ihtimali göze alarak, yalnız olduğunuz bir odada emzirmeyi deneyebilirsiniz. Bazen yürüyerek emzirmek de işe yarayabilir.

Ağrısı olabilir; Bebeğinizin ağzından pamukçuk veya aft gibi yaralar olabilir. Diş çıkarma döneminde olabilir. Boğazı ağrıyor olabilir. Eğer bu rahatsızlıklardan birisinden şüpheleniyorsanız doktora başvurun. Uygun tedavi yöntemiyle birkaç gün içinde bebeğiniz kendiliğinden emmeye başlayacaktır.

Enfeksiyonu olabilir; Ateşli bir hastalık, orta kulak iltihabı veya üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarda da bebeğiniz emmeyi  reddeder. Enfeksiyon şüpheniz varsa doktora başvurmalısınız.

Burnu tıkalı olabilir; Bebeğinizin burnu tıkalıysa emmeyi reddeder. Burnu tıkalı olan bebek emmeye başlar ama daha sonra bırakır ve ağlar. Bebeğinizin burnu tıkalıysa aspiratör veya serum fizyolojik yardımıyla burnunu açabilir ve ardından emzirebilirsiniz.

Yedikleriniz, kokunuz değişmişse emmeyi reddedebilir; Kullandığınız parfüm, deodorant, sabun, şampuan, krem, losyon vs. değiştirmişseniz bebeğinizi bu yeni koku rahatsız edebilir ve emmeyi reddeder. Yediğiniz besinler de bebeğinizin emmeyi reddetmesine sebep olabilir. Yediğiniz besinlerin tadı sütünüze geçer. Acılı, kokulu, baharatlı besinler tüketmeniz sonucu bu besinlerin tadı sütünüze geçer ve bu bebeğinizi rahatsız ederek emmeyi reddetmesine sebep olabilir.

Hamile olabilirsiniz; Hamileyseniz ve mensturasyon periyodunuz başladıysa yaşadığınız hormonal değişiklikler bebeğinizi de etkiler ve emmeyi reddedebilir.

Sütünüz azalmış olabilir; Sütünüz yavaş veya yetersiz geliyor olabilir. Bebekler 4. aydan sonra daha fazla süt isterler. Sütünüzün yetersiz olması bebeğinizi sinirlendirir ve emmek istemez. Sütünüzde yeterlilik sorunu olmasa bile biberon kullanıyorsanız, bebeğiniz biberonun akış hızına alışmış olabilir ve emmek yetersiz gelebilir. Bunun çözümü için biberonu mümkün olduğunca az kullanmanız ve tek delikli tercih etmeniz yardımcı olur.

Tüm denemelerinize rağmen bebeğiniz 4-5 gün boyunca az emiyor ve emmeyi reddediyorsa doktorunuza başvurmanız gereklidir.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0