Gel Okulculuk Oynayalım!

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 7 Saniye
Gel Okulculuk Oynayalım!

Şimdi gelelim derslerin içeriğine…

Türkçe dersi için A3 formatında kağıda birkaç büyük harf yazın örneğin B ve S harfleri… Bu konuda tamamen serbestsiniz önemli olan çocuğunuzun ince motor becerilerini geliştirmek ve yazmaya teşvik etmek olmalıdır.

Sonrasında “Buraya iki harf yazdım büyük bir olasılıkla sen bu harfleri tanıyorsun. Lütfen her harfi 5 kez yazar mısın?” deyin ama öncesinde çocuğunuza bu harflerin doğru el hareketleri ile nasıl yazılması gerektiğini gösterin. Bilmeniz gerekecek bir ayrıntı S veya O gibi büyük harflerin veya küçük harflerin çocuğunuz için daha zorlu olduğudur. Çocuğunuzun gayretini övün ve mümkün olduğunca az düzeltme yapmaya çalışın. Genel anlamda olumlu olmanız bu oyunu keyiflendirecektir, bunu asla göz ardı etmeyiniz. Çocuğunuzun kalem tutuşuna dikkat edip gözlemleyin. Gerek olursa çocuğunuza doğru kalem tutuşu örnek olarak gösterin ne çok sıkı ne çok yukarıdan veya aşağıdan olmalı doğru bir tutuş. Kalem orta parmakta desteklenmeli başparmak ve işaret parmağı yumuşakça bir tutuş sergilemelidir. Bu süreçte yanlış bir kalem tutuşu edinilmesi ince motor hareketlerinin gelişiminde hafızada yanlış bir tutuş kalıbının kaydına yol açacağı için sonradan düzeltilmesi daha zahmetli olacaktır.

İkinci dersiniz el işi dersi olabilir. Bu derste çocuğunuza “Bazı broşürler getirdim” diyerek, “Şimdi bu broşürler içinde lütfen 5 kırmızı beş sarı 5 mavi nesneyi bul ve onları kes; defterinin her bir yaprağına her renk grubundan kestiğin nesneleri grup halinde yapıştır.” ödevini verebilirsiniz.

Bu derste çocuğunuzun makas kullanımını gözlemlemenizi ve tabii ki o yaş dönemi çocuklarına uygun olan yuvarlak uçlu plastik saplı bir makas kullanmanızı öneririz. Ayrıca bu işlemleri nasıl basitleştirebileceği konusunda ona bir örnek verebilirsiniz ama lütfen bu konuyu abartmayın. Çocuklarımızın yanlış yapmasına izin vermemizin onların yanlışlarını düzelterek daha etkin ve kalıcı öğreneceklerini göz ardı etmemeliyiz.

Son dersiniz matematik olabilir. Bu derste de bir kartondan on adet kare kesin ve her kare üzerine kalın bir keçeli kalem ile 1 den 10 a kadar rakamları yazın. Sonra çocuğunuza “Burada 1 den 10 kadar sayıları yazdım biliyorum bunları tanıyorsun. Senden istediğim ben bir rakam söylediğimde en hızlı biçimde söylediğim sayının olduğu kartı bana vermen.” deyin.

Bu söylenenleri çocuğunuz gayet rahat yapıyorsa hiç sorun yok demektir. Bocalama ve isteksizlik görüyorsanız okulculuk oynamayı daha sıkı yapmanız, çocuğunuzu belli bir okul düzenine ve ritmine alıştırmanız çok yararlı olacaktır.

Bu yazı http://www.eltern.de/kleinkind/entwicklung/Schule-spielen.html adresinden derlenmiştir.

İlk Yayın Tarihi: 18 Mayıs 2015 @ 17:20

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Eğitim

İlk 1000 Gün Çok Önemlidir

Çocuklarda beyin gelişimi açısından, ilk anlar önemlidir. Unicef, bir çocuğun yaşamındaki ilk yıllarının önemi ve ilk deneyimlerin beyin gelişimi üzerindeki etkileri konusunda farkındalığı arttırmayı hedefliyor. Doğumdan itibaren ilk 48 ay içerisinde, beyin hücreleri her saniyede Devamını oku…

Sağ Beyin Eğitimi

Başlarken – Montessori Eğitimi

Nur Hanımla “Sevgili Bebek” programı kapsamında 0-48 aylık çocuklar için Montessori yaklaşımı hakkında konuşurken ben hayatın eşzamanlılığının şaşkınlığını bir kez daha yaşıyordum. İlk Montessori eğitimimi ilkokul öğretmenliğinde yaşadığım eksiklikleri tamamlamak için yapmıştım. Daha sonraki eğitimlerim Devamını oku…

Sağ Beyin Eğitimi

Montessori Yönteminde Duyuların Eğitimi

Montessori’ye göre çocuk daha doğumdan başlayarak zihinsel olarak aktif bir varlıktır. Bu nedenle çocuk eğitimine doğumdan itibaren başlanması gerektiğini savunur. Duyu algıları henüz dış belirtiler vermese de hareket etme yeteneğinden yoksun olsa da aktif haldedir. Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0