Çocuklara Dondurma Yedirmeli Mi Yedirmemeli Mi?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 15 Saniye
Çocuklara Dondurma Yedirmeli Mi Yedirmemeli Mi?

Dondurma yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından birisidir. Üstelik serinletici olması dondurmayı vazgeçilmez kılıyor. Durum böyle olunca da çocuklar günde 3 öğün dondurma yemek istiyorlar.

Ancak ebeveynler olarak endişelerimiz var elbette. Dondurma bademcikleri şişirir mi? Kilo aldırır mı? Zararlı mıdır?

Bu yazımızın sonunda en çok çocuklar sevinecek. Çünkü çocuklarımıza dondurma yedirebiliriz. Üstelik korkularımızın aksine dondurmanın çocuklara zararı değil faydaları vardır. Elbette dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var…

Dondurmanın Faydaları Nelerdir?

Çocukların sağlıklı büyümesi ve kemik gelişimi için dondurma harika bir ek besindir. İçeriğinde karbonhidrat, protein, kalsiyum, sodyum, fosfor, magnezyum, potasyum, demir, çinko ve çeşitli minarellerle vitaminler bulunmaktadır.  Özellikle süt, peynir ve yoğurt sevmeyen çocuklar için kalsiyum ihtiyaçlarının tamamlanmasında etkili bir yoldur. Ancak tabi ki, dondurma kalsiyum ihtiyacının karşılanması için ilk sırada yer almaz. Zayıf ve fiziksel aktivite yapan çocuklar içine oldukça iyi bir atıştırmalıktır.

Çocuklarımıza hangi mevsimde dondurma yedirebiliriz?

Dondurma düşünülenin aksine 4 mevsim tüketilebilir. Boğaz ağrısı veya soğuk algınlığa sebep olmaz.

Hangi durumlarda çocuklarımıza dondurma yedirmemeliyiz?

Astım, alerjik rinit ve kronik problemleri olan çocuklarda dondurma yemek, ateş ve boğaz ağrısına sebep olabilir. Bu yüzden aşırı tüketmemeliler. Ayrıca, dondurmayı aşırı tüketmek ishale de sebep olabilir.

Çocuklar dondurmayı yalayarak veya ağızlarında eriterek yemeliler.

Çocuklar dondurmayı yalayarak veya ağızlarında eriterek yemeli ve yanında veya sonrasında mutlaka soğuk olmayan su içmeliler. Bu şekilde oluşabilecek hastalıkların önüne geçmiş olursunuz.

Bademciği alınmış çocuklar dondurma yiyebilir mi?

Bademcik ameliyatı olmuş çocuklar dondurma yiyebilirler. Hatta ameliyattan sonra çocuğa ilk verilen besindir dondurma. Hijyenik şartlarda üretilmiş olan dondurmayı her zaman ve herkes tüketebilir.

Çocuklar dondurmayı hangi saatlerde yemeli?

Dondurma yemek öncesi tüketildiğinde iştahı kapatır ve geç saatlerde tüketilirse aşırı kilo alımına sebep olabilir. Bu yüzden çocukların dondurmayı ara öğünlerde tüketmeleri daha uygun olur.

2 yaş altındaki çocuklara dondurma verilirken dikkat edilmeli!

Çocukların dondurmayı 2-3 yaşlarından itibaren tüketmesinde sakınca yoktur. Ancak çocuğunuz 2 yaşın altındaysa dondurmanın içeriğine ve çeşidine dikkat etmelisiniz.

İnek veya keçi sütü ile yapılan dondurmalardan tüketmek çocuklarda bazı hastalıklara sebep olabilir. Bunlar, demir eksikliği, kansızlık, gizli kanamalar ve bağırsakta tahriştir.

Dondurma Nasıl Saklanmalı?

Dondurmayı bilinen markalardan veya marketlerden satın almalısınız.

Dondurmanızın son kullanma tarihi geçmişse kesinlikle kullanmamalısınız.

Çözülmüş dondurmaları tekrar dondurmamalısınız.

Satın aldıktan sonra hemen tüketmeyecekseniz dondurucuda saklamalısınız.

İlk Yayın Tarihi: 25 Temmuz 2016 @ 14:12

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0