Çocuğunuzun Küçük Kardeşine Alışmasını Nasıl Sağlarsınız?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 55 Saniye
Çocuğunuzun Küçük Kardeşine Alışmasını Nasıl Sağlarsınız?

Peki çocuğumu küçük kardeşine alıştırmak için neler yapabilirim?

Çocuğunuzu küçük kardeşine alıştırmak için henüz bebek doğmadan önlemler almalısınız. Bahsettiğimiz gibi çocuğun hayatında yapacağınız değişiklikleri küçük kardeşi doğmadan yapmanız gerekir – kreşe başlamak, odasını kardeşiyle paylaşmak- gibi.

Çocuğunuzun yaşına göre ona kardeş sevgisi, ailenin büyümesi hakkında hikayeler okuyabilirsiniz. Burada kendini hikayedeki çocukla bağdaştırmasını sağlayarak ona karakter hakkında sorular sorabilirsiniz. Hikayedeki çocuğu bir kahraman gibi gösterir ve kardeşine olan sevgisini ön planda tutabilirsiniz.

Kardeşi doğduktan sonra hayatındaki olumlu gelişmelerden bahsedebilirsiniz. Örneğin bebek biraz büyüdükten sonra ona oyun arkadaşı olabilecek…

Elinizden geleni yapmanıza rağmen çocuğunuz kardeşi doğduktan sonra onu sevmeyebilir, mutsuz olabilir. Ona bu yeni duruma alışması için zaman vermelisiniz. Belki kardeşi doğduktan sonra çocuğunuz onunla hiç ilgilenmeyebilir, fakat yapmanız gereken onun dikkatini kardeşine çekmek. Böyle bir durumda ona kendi bebekliğinden bahsedebilirsiniz. Anılar, fotoğraflar, bebeklik eşyaları böyle bir durumda işe yarayabilir.

Bebeğiniz doğduktan sonra, ilk çocuğunuz bebekçe tavırlar sergileyebilir. Örneğin biberon istemek, emzik emmek gibi. Bu davranışların tamamen normal olduğunu unutmamalı ve onu her istediğinde geri çevirmemelisiniz.

Çocuğunuzu yeni doğan kardeşinden uzak tutmak yanlış bir harekettir. Aksine bebeğin bakımı için ondan yardım isteyebilirsiniz. Mesela siz bebeğin altını değiştirirken çocuğunuza kendisinin bebeklik anılarından birini anlatabilir ve bu esnada sizin için ıslak mendili tutmasını isteyebilirsiniz.

Doğumdan sonra evinize gelen akraba ve arkadaşlarınızdan sadece yeni doğan bebekle değil, ilk çocuğunuzla da ilgilenmelerini isteyebilirsiniz. Onunla sohbet edebilir veya küçük hediyeler getirebilirler.

Eğer kreşe göndermek, biberonu bıraktırmak, tuvalet eğitimi vermek gibi çocuğun hayatında büyük değişiklikler yapmayı planlıyorsanız, bunları çocuğunuz yeni kardeşine alışana kadar ertelemeniz daha doğru olacaktır.

Tüm denemelerinize rağmen çocuğunuz zaman zaman sınırlarını zorlayabilir. Böyle zamanlarda olan bitene çocuğunuzun gözünden bakmaya çalışın. Onun kendini daha iyi hissetmesi için yardımcı olmaya çalışın. Çocuğunuzun duygularının önemli olduğunu, ona değer verdiğinizi fakat hatalı davranışlarının sonucuna katlanması gerektiğini ona açıklayın ve bunu uygulayın.

İlk Yayın Tarihi: 10 Mart 2016 @ 16:13

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pregestasyonel Diyabet (Gebelik Öncesi Şeker)

Gebelikten önce diyabet tanısı almış olan hastalar pregestasyonel diyabet olarak tanımlanır. Bu hastaların çoğunu, gebelik öncesi insülin kullanan Tip 1 diyabetik hastalar veya insülin direnci olduğu bilinen ilaç kullanan veya kullanmayan tip 2 diyabeti olan Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Vaka İncelemesi: Ebeveynler Çocukları Ne Kadar Anlıyor?

“Ebeveynler çocukları ne kadar anlıyor?” konusu kreş / anaokuluna danışmanlık yapmaya başladığım günlerden itibaren giderek dikkatimi çekmeye başladı. Etkili iletişim kurmanın yollarından önce seanslarımda ebeveynlere “Çocuğunuz o anda ne hissediyor, ne istiyor, çocuğunuz bu davranışınızla Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0