Çocuğunuz Sık Mı Hastalanıyor?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 18 Saniye
Çocuğunuz Sık Mı Hastalanıyor?

Eğer çocuğunuz sık sık hastalanıyorsa bu bağışıklık sisteminde bozukluklar olduğunu gösterebilir. Bağışıklık sistemindeki bozukluklar, ağızda veya vücutta apse, pamukçuk, antibiyotiklere geç cevap verme, fazla kilo gibi belirtiler gösterebilir.

Eğer çocukta çok sık enfeksiyon öyküleri görülüyorsa, mutlaka erkenden önlem alınmalıdır. Çünkü çocukluk çağındaki bu tür rahatsızlıklar geçirilmesi, yetişkinlikte kalp, şeker, tansiyon, karaciğer ve kanser gibi bir çok hastalığa sebep olabilir. Ebeveynlerin dikkatli olarak çocuklarının geçirdiği hastalıkları, ne sıklıkla hastalandıklarını, ne kadar sürede iyileştiklerini takip etmeleri gerekir. Tüm bu rahatsızlıklardan korunmanın yolu aslında çok da zor değil. Formül düzgün çalışan bir bağışıklık sistemi.  İç Hastalıklar ve İmmünoterapi Uzmanı Doktor Ülkü Görmez, lökosit adı verilen hücrelerin, bağışıklık sisteminin yapı taşı olduğunu ve lökositlerin toksik maddeler üreterek ve mikroplara saldırarak vücudu hastalıklardan koruduğunu belirtmektedir.

Lökositlerin görevi bu kadar önemli iken, işlevlerinde bir bozukluk olması veya sayısında eksiklik olması bağışıklık sisteminin bozulmasına sebep olur. Bu da bir çok hastalığa davetiye çıkarır. Temiz bir ortam, doğru beslenme ve spor yapmak çok önemlidir.

Tüm çocuklar hastalanır bu gayet doğaldır. Ayrıca hastalıklar bağışıklık sistemini de güçlendirir. Ancak önemli olan hastalığın büyüklüğü, ne kadar sık hastalandığı ve tedaviye ne kadar sürede cevap verdiğidir. Doktor Görmez bu konu ile alakalı: : “Çok sık kulak enfeksiyonu oluyorsa, ağır sinüzit, zatürre geçirmişse, antibiyotik tedavisine cevap vermiyorsa, kilo alımında sorun yaşanıyorsa, tekrarlanan cilt ve organ apseleri bulunuyorsa, ağızda kalıcı pamukçuk veya ciltte mantar enfeksiyonu varsa, dikkatli olmakta fayda var. Bu noktada mutlaka ciddi bir fiziki muayenenin yanı sıra bağışıklık sistemine yönelik tarama testleri yapılmalı ve veriler ışığında bağışıklığı onarıcı tedaviye geçilmeli.” diye belirtmektedir.

Erken Ergenlik Önemli Bir Sorun

Erken ergenlik tüm dünyada ve Türkiye’de son 5 yıldır hızla artan bir sorundur. İç Hastalıklar ve İmmünoterapi Uzmanı Doktor Ülkü Görmez, bu sorunun sebeplerinin ise, yanlış beslenme ve gıda güvenliğindeki sorunlar olduğunu belirtmektedir. Ebeveynlerin bu konuya dikkat etmeleri gerektiğini belirten Görmez: “Yediğimiz meyve ve sebzelerden, tavuk ve etlere kadar pek çok gıdada daha hızlı büyüme ve olgunlaşmayı sağlayan hormonlar bulunuyor. Bu gıdalar vücuttaki hormon miktarının artmasına neden oluyor, o da erken ergenliğe sebep oluyor. Aynı şekilde aşırı beslenme ve obezite de erken ergenliğin bir diğer nedeni. Abur cubur olarak adlandırdığımız cipsler, gazozlu içecekler, çikolata ve şekerler ile içeriği problemli şampuan ve temizlik ürünleri de çocukların vücut dengesini bozuyor ve erken ergenliğe girmesine neden oluyor.” diyerek, ebeveynleri uyarmaktadır. Doktor Görmez erken ergenliğin bir tedavisinin olduğunu ve mutlaka çocuğun bağışıklık sistemini onarıcı tedavi alması gerektiğini belirtmektedir.

 

Kaynak: www.hurriyetaile.com

İlk Yayın Tarihi: 26 Mart 2018 @ 20:08

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0