Çocuğa İlaç İçirmenin Yolları

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 41 Saniye
Çocuğa İlaç İçirmenin Yolları

Bizler bile yetişkin olmamıza rağmen ilaç içmeyi istemezken, çocuklarımızın severek ve isteyerek ilaç içmeyi istemesini beklemememiz gerekiyor. Kimi zaman korkudan, kimi zaman kokusundan veya tadından… Çocuklar ilaç içmeyi sevmiyorlar!

Her ne kadar ilaç firmaları çocuklar için kokusu kötü olmayan ve tatlı şuruplar üretse bile, bu ilaçları da çocuklara içirmek bir hayli zor olabiliyor. Hangimiz elimizde şurup şişesi, binbir numara ile çocuğumuzun peşinden koşmadık ki…

İlacı görür görmez oradan oraya kaçışan ve ağzını sımsıkı kapatan çocuklarımız için birkaç yöntem sunacağız. Fakat öncelikle doktorunuza başvurmanız gerektiğini unutmayın.

İlk olarak sizin rahat olmanız çok önemli. Biliyoruz çocuğunuz ilacı gördüğünde içmek istemeyecek ve çıkacak kargaşadan ötürü gergin olacaksınız. Fakat çocuğunuz bu gerginliğinizi hisseder. Rahat davranarak ilaç içmenin basit bir şey olduğunu, çok da üzerine düşülecek bir şey olmadığını hissettirin çocuğunuza. Unutmayın, dile getirmeseniz bile çocuklarınız duygu durumlarınızı hissediyor ve etkileniyorlar.

Büyük ilaçları parçalara bölün

Büyük ilaçları çocuğunuzun yutması zor olabileceği için parçalayarak içirmeyi deneyebilirsiniz, tabi önce doktorunuza sormanız gerekiyor. Şurubu ise bir defada içirmek yerine, birkaç dakikalık aralıklarla içirebilirsiniz. Şurubu, kaşık yerine, şırınga şeklinde bir ağız damlası kullanarak da, çocuğunuz tadını almadan vermeyi deneyebilirsiniz. Tabi çocuğunuz ilacı tek seferde içerken daha rahat olabilir. Çocuğunuzu gözlemleyerek buna siz karar verebilirsiniz.

Göz damlasını uyurken damlatın

Göz damlası damlatmak da çok zor olabiliyor küçük çocuklara. Bu yüzden uyurken, onu uyandırmadan damlatmayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde sorunsuz damlanızı yapabilirsiniz.

Muadillerini doktorunuza danışın

Bazı çocuklar ilacı hap şeklinde bir defada yutmakta daha iyidir, bazıları şurup olarak içmekte, bazıları ise suda eriyen tabletleri daha kolay içebilir. Doktorunuza danışarak eğer farklı bir alternatifiniz varsa, çocuğunuza daha uygun olanı seçebilirsiniz.

Yiyecekle karıştırın

İlacı yiyecekle karıştırmak çocuklar için en kolay yöntemlerden biridir. İlacı yemeğine karıştırabilir veya sevdiği bir içecekle verebilirsiniz. Bu yöntemde çocuğun yiyecek veya içeceğin tamamını bitirmesi gerektiği için ve hasta olduğunda iştahı daha az olabileceği için, küçük porsiyon hazırlamak daha uygun olacaktır. İlaçların bazı yiyeceklerle etkileşime girebileceğini, bu nedenle bu yöntemi uygulamadan önce, doktorunuza uygun olup olmadığını sormanız gerektiğini unutmamalısınız.

İşin içine biraz eğlence katın

İşin içine biraz eğlence katarak çocuğunuz için ilaç içmeyi daha kolay hale getirebilirsiniz. Örneğin, ilaçların hangi renk olduğunu tahmin etmek gibi. Sevdiği bir çizgi filmi izlerken “uçak geliyor” da, klasik fakat etkili bir yoldur. Çocuğunuza ilacı içirmeden önce siz içiyormuş gibi yaparak, tadının güzel olduğunu söyleyebilir ve onu meraklandırabilirsiniz. İlk seferden sonraki merakı gideceği için bu yöntem tek seferlik işe yarayabilir belki, ama yine de küçük çocuklar için denemeye değer.

Fikirlerini alın

Eğer alması gereken ilacın, şurup, tablet veya hap şeklinde ve farklı renk, kutu seçenekleri varsa çocuğunuza hangisini tercih ettiğini sorabilirsiniz. Çocuğunuz seçim yaptığı ilacı almakta, durumu kendisinin idare ettiğini düşündüğü için daha ılımlı davranabilir.

En önemlisi konuşun

Çocuğunuzun neden ilaç içmesi gerektiğini, ona iyi geleceğini anlatın. Rahatsızlıklarının geçmesi için ilaca ihtiyacı olduğunu söyleyin. Örneğin “Boğazındaki acının geçmesi için bu şurubu içmen gerekiyor.” gibi. Ayrıca çocuğunuzun doktor korkusunu yenmesi için ona yardımcı olun. Böylece doktorunuz da size yardımcı olarak, çocuğunuza neden ilaç içmesi gerektiğini açıklayabilir.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
39.90 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
54.90TL
60.10 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
1