Bebeklerde Kafa Travmaları

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 33 Saniye
Bebeklerde Kafa Travmaları

Her ebeveyn için bebeği kendi canından kıymetlidir; her ebeveyn bebeğini koruyup, kollar ama çoğu kez bazı talihsiz kazaların önüne de geçmek mümkün olamaz. Kafa travmaları bu kazaların belki de en önemlisidir. Kafa üstü düşme veya kafaya sert bir obje çarpması durumunda, ebeveynler soğukkanlı kalıp, duruma göre hareket etmelidir. İşte bebeklerde kafa travmaları ve bu konuda bilmeniz gerekenler:

Beyin sarsıntısı nedir?

Bir kafatası-beyin travmasının en basit biçimine beyin sarsıntısı denir. Bu bebeğiniz kafa üstü düştüğünde veya kafasına sert bir cisim isabet ettiğinde yalnızca kafasına bir şişlik veya kanayan açık yara almasının ötesinde, beyin işlevlerinde de kısa dönemli bozulmalar olabileceği anlamı gelir.

Bu durumda hangi belirtiler ortaya çıkar?

Bu duruma göre değişkenlik gösterse de en az 12 saatlik bir yakın ve sıkı gözlem gerektirir. Örneğin, bebeğinizi kreşe bırakacaksanız kesinlikle yetkililere bebeğinizin bir düşme yaşadığından bahsetmeniz gerekir ki yetkililer bu zaman zarfında bebeğinizde olağanüstü bazı fiziki olgular saptamamaları halinde derhal tıbbı müdahale için en yakın sağlık merkezine başvurulabilsin.

Ne zaman tıbbı müdahale gerekir?

Bebeğiniz bu düşme sonrasında uykulu ve hareketlerinde bir tutukluk gösterirse ve bunun yanı sıra kusma krizleri yaşanırsa derhal en yakın tıp merkezine acil olarak başvurulması doğru olacaktır. Öte yandan düşme sonrası yaşanılan korku ve gerilim nedeniyle bir seferlik bir kusma çoğu kez yanlış yorumlanabilmektedir. Bu nedenle böyle durumlarda birden fazla sürekli kusma istemlerinden söz etmek çok daha doğru olacaktır.

İlk Yayın Tarihi: 19 Temmuz 2015 @ 20:57

1 “Bebeklerde Kafa Travmaları” yorumu;

Yürümeyi Öğrenmek · 4 Ağustos 2015 at 18:56

[…] Bebeklerde Kafa Travmaları […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
19.90 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
34.90TL
80.10 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
1