Bebeklerde Egzama: Belirtiler ve Tedavi

Yazar: Prof. Dr. Haluk Cezmi Çokuğraş -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 54 Saniye
Bebeklerde Egzama: Belirtiler ve Tedavi

Egzama Belirtileri ve Semptomları

Egzamalı bebekler vücutlarında kırmızı kaşıntılı bölümlere sahiptir. Bu bölümler genelde anormal derecede kuru ve kabuklanmış olabilir. Egzamalı deriyi kaşımak durumu kötüleştirir ve daha çok kaşıntıya, genellikle de enfeksiyona neden olur. Enfeksiyonlu bölgelerde iltahap akıntısı gözlemlenebilir.

Yenidoğanlarda egzama genelde yüz, alın veya boyunda başlar. Bu noktalardan vücudun kalanına yayılabilir. Bebek beziyle kaplı bölgelerde egzama nadiren görülür, zira bu bölgeler alerjenlerden korunaklı ve genelde nemli bir durumdadır.

Egzama Nasıl Önlenebilir?

Pek çok egzama vakası kalıtımsaldır ve önlenemez. Bununla beraber katı gıdalarla bebeği tanıştırmak için en az 6 ay beklemek ve bu süreç içinde bebeği yalnızca anne sütüyle beslemek yenidoğanlarda egzama vakalarını azaltmaktadır.

Temas dermatiti önlenebilmesi en mümkün egzama türüdür. Bebeğin deride hassaslık yaratabilecek deterjan, krem, kozmetik maddeler gibi maddelerle temasını engellemek, bebeğinizi bu tür egzamadan koruyacaktır.

Aşırı sık banyo yapmak veya cildi aşırı sık yıkamak da kuruluğa neden olduğundan egzama yaratabilir. Bu nedenle bebeğinizin her banyosundan sonra nemlendirici krem uygulaması bebeğinizin cildini nemli ve yumuşak tutmak açısından son derece önemlidir.

İlk Yayın Tarihi: 4 Temmuz 2015 @ 18:58

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Çocuklarda Konuşma Geriliği: Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?

Oğlunuz 2 yaşında ve hala konuşmuyor. Birkaç kelime söylüyor ama yaşıtlarıyla kıyaslandığında çok geride olduğunu düşünüyorsunuz. İlk çocuğunuz olan ablası bu yaştayken cümleler kurup, ard arda sıralayabiliyordu. Oğlunuzun arayı kapayacağını umarak, bir uzmana danışmayı erteliyorsunuz. Devamını oku…

Genel Sağlık

Çocuğunuza Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Kazandırmak İçin 15 Adım

Çocukluğumuzda edindiğimiz alışkanlıkları, ömrümüzün geriye kalan kısmında aynen devam ettiriyoruz. Bu beslenme alışkanlıklarımız için de geçerli. Çocukluğumuzda edindiğimiz davranışlarımızı değiştirmek pek kolay mümkün olmuyor. Çocuğunuzun bir ömür boyu sağlıklı beslenmek için çabalamaya çalışması yerine, küçük Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Kawasaki Hastalığı

Kawasaki hastalığı nadir görülen ancak tehlikeli bir hastalıktır. Çocuklarda kalp sorunlarına sebep olur. 1967 yılında çocuk hastalıkları uzmanı Tomisaku Kawasaki tarafından tanımlanmıştır. Erken çocukluk döneminde, tedavi edilmeyen çocukların %20’sinde koroner arterde genişlemelerin geliştiği, miyokard enfarktüsü, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
-
+
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
209.20 TL
Kargo
Ücretsiz!
Toplam
209.20TL
Alışverişe Devam Et
Sepetim
8