Bebeğiniz ve Atıştırmalıklar

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 0 Saniye
Bebeğiniz ve Atıştırmalıklar

Bebeğinizin beslenme alışkanlıkları düzensizse, çözümü atıştırmalıklarda bulabilirsiniz. Bebeğiniz için sağlıklı ve besleyici ara öğünler hazırlamak hem onun öğünler arası aşırı acıkmasını engelleyecek, hem de bazı besin maddeleri bakımından eksik olabilecek bir öğünden sonra bu maddeleri dengelemek için bir fırsat yaratacaktır.

Mükemmel Ara Öğünler Hazırlamak

Biz yetişkinler genelde ara öğünleri veya atıştırmalıkları vaktimiz yokken ağzımıza atacağımız herhangi bir kaç lokma olarak görürüz. Fakat bebeğinizin ara öğünleri üzerinde düşünmeniz, hatta ve hatta bu atıştırmalıkları önceden hazırlamanız hem sizin hem de bebeğiniz için daha yararlı olacaktır.

Atıştırmalık dediğimizde aklınıza gelen ilk şey “abur cubur” olmasın. Ara öğün besin değeri bakımından küçük bir öğün formatında, dengeli ve özenle hazırlanmış bir öğün olmalıdır. Ara öğünlerin yeterince protein, sağlıklı yağ ve karmaşık karbonhidratlardan oluşmasını sağlayın. Bebeğinizin kendini fazla doyurmaması adına ara öğünleri ufak tutun.

Dışardayken Atıştırmak

Dışardayken veya vaktiniz olmadığında bebeğinize ara öğün sunmak için aşağıdaki ipuçlarını deneyebilirsiniz.

  • Buzdolabında tutulması gerekmeyen atıştırmalıklar hazırlayın. Örneğin şeker katkısız fındık veya fıstık ezmesiyle yapabileceğiniz ufak sandviçler..
  • Akmalara veya dökülmelere karşı katı atıştırmalıkları tercih edin. Bebeğinizin yiyebileceği büyüklükte kesilmiş havuç parçaları herhangi bir yemek artığı yaratmayacak bir ara öğün olacaktır.
  • Fazla gıda paketlemeyin.
  • Eğer ara öğün olarak meyve düşünüyorsanız, kesildiğinde daha fazla dayanan muz, çilek veya elma gibi meyveleri tercih edin.
Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
29.90 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
44.90TL
70.10 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
1