Bebeğiniz Anlamaz Ama Hisseder

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 46 Saniye
Bebeğiniz Anlamaz Ama Hisseder

Bebekler anlamaz

Evet, bebekler sizin yaşadığınız ortamdaki karmaşık sorunları bizlerin anladığı anlamda kesinlikle anlamazlar, çünkü parçadan tüme varan, fikir yürütebilen beynimizin ön korteks gelişimi 36. aya doğru gelişimini tamamlar. Öte yandan bebeklerin, biz yetişkinlerin 4-5 yaşlardan itibaren nadas bırakarak körelttikleri sezgileri yukarıda açıkladığımız hissetme becerileri son derece yüksektir. Üstüne üstlük bebekler yalnız annelerini değil yakın çevrelerinde var olan tüm yetişkinlerin ruh hallerini hissetme becerilerine sahiptir.

Uzmanlar bebeklerin belli kalp ritmlerini ve beyin frekanslarını tanıdıklarını ve içgüdüsel olarak kendilerini rahatsız edici frekanslarda ve ritmlerde ağlamaya başladıklarını belirtiyorlar. Bunun ilkel anlamda kendilerini korumak ve bakım verene duyurmak amaçlı yaptıkları da bu konudaki başka bir bulgu. Örneklersek bir yabancının kucağına verilen bebeğin aniden çığlığı basması kucakta kalmak istememesinin temelinde o yetişkinin kalp ritminin veya beyin frekansının bebeğe rahatsızlık hissini vermesinden dolayıdır ve bu nedenle bu tür konularda asla ısrarcı olunmamalıdır.

Siz sakin değilseniz ağlayan, huzursuz bebeğinizi “Sakin ol” söylemleri ile susturmaya çalışmanızın hiçbir işe yaramayacağını da belirtmek gerekir.

Tüm bu araştırmaların sonucu ebeveynlerin bebekleriyle zaman geçirirken sakin olmalarının ve düşüncelerinde bebeğe ve o ana odaklı olmalarının kaliteli zaman geçirmenin temel unsur olduğunu gösteriyor.

Saygın pediatrik nörolog Jill Stamm “Eğer düşüncenizde yarın yapacağınız iş, sunumunuzu henüz bitiremediğiniz veya banyodaki çamaşır makinesini çalıştırmanız gerektiği varsa bebeğinizin oynamaya çalıştığınız oyunda kahkahalar atarak kendini salıvermesini beklemeyin” diyor. “Aksine dikkatini yoğunlaştıramayıp farklı ilgi alanlarına yönelmeye çalışacaktır” diye ilave ediyor.

Başka bir konu ise günümüzde küçük çocuklar arasında sıklıkla yaşanan dikkat eksikliği gibi sorunların aslında ebeveyn kaynaklı olabileceğidir. ABD’de yapılan başka bir araştırmada çocukları oyalansın ve kendi kendine oynamayı öğrensin düşüncesiyle bebeklerin önüne dökülen oyuncakların, bebek için bir yığın dikkat çeldirici anlamına da gelebileceğinin ve tam anlamıyla ileriye yönelik odaklanma sorunu yaratabileceği ortaya çıkmıştır. Bu araştırmayı yapan pediatrik nörologlar bebeklere tek bir oyuncak verilmesinin ve bu oyuncak ile nasıl oynanacağı hakkında kısa bir gösterim yapıldıktan sonra bebeğe verilmesinin daha sağlıklı bir yöntem olduğu konusunda hemfikirler. Bu konuda Prof. Dr. Jill Stamm “Bebek elbet bu oyuncağı keşfedecektir ama öncesinde oyuncağın temel işlevlerini sunmanın yararlı olacaktır” belirtmesini de eklemektedir.

1 “Bebeğiniz Anlamaz Ama Hisseder” yorumu;

Anneye Güvenmek ya da Güvenmemek · 4 Ağustos 2015 at 18:21

[…] Bebeğiniz Anlamaz Ama Hisseder […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocukların Neden Minimalizme İhtiyaçları Vardır?

Çocukken öyle bir dolabım vardı ki, kapağını açmak risk olabilirdi. Çünkü içinde kıyafetler, oyuncaklar ve daha bir sürü şeylerden oluşan koca bir yığın vardı. O zamanlar farkında değildim ancak şimdi görebiliyorum; Bir çocuk olarak minimalizme Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuğunuz Sizi Taklit Ediyor

Çocuğunuzun rahatsız olduğunuz davranışlarını, yargılamadan önce şunu bilmeniz gerekir; Çocuğunuz sizi taklit ediyor! Taklit çocukların öğrenmesindeki en önemli unsuzlardan birisidir. Çünkü çocuk taklitle başta sosyal beceriler olmak üzere dil ve birçok beceriyi öğrenir.  1 yaşından Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0