Balık Yemek İstemiyor Mu?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 18 Saniye
Balık Yemek İstemiyor Mu?

Balığın içeriğindeki bir çok vitamin, amino asitler, protein ve omega 3 ve omega 6 çocukların gelişiminde çok faydalıdır ve özellikle yaşamın ilk 3 yılında balık tüketimi önemlidir. Ancak çocuklar çoğunlukla balık yemek istemezler. Aslında çocuklar yeni tanıştıkları bir çok gıdayı ilk birkaç denemede sevmezler, bu yalnızca balığa özgü bir durum değildir. Burada görev ailelere düşmektedir. Balığı çocuğunuza sevdirebilmek için birkaç yöntemi sizler için hazırladık.

Çocuğunuz balığı yemese bile en azından haftada 1 defa onun için hazırlayın. İlk zamanlar yemek istememesi normaldir, zorlamayın. Çocuğun balığın tadına alışması 6 haftayı bulabilir. Yemeğe başladığı zamanlarda çok küçük miktarlarda yiyebilir, belki bir lokma. Balığın ağzında bıraktığı hisse alıştıkça daha fazla yiyecektir. Balık hazırladığınız öğünlerde yanında başka bir yemek daha hazırlayın.

Balık yemesi için asla zorlamayın, aksi takdirde yetişkinlikte hiç balık tüketmeyebilir.

Çocuklar izleyerek öğrenirler ve anne ve babalarını taklit ederler. Sizin keyifle balık yemeniz çocuğunuzun da denemesine yardımcı olur.

Kokusu ve tadı hafif balıklar tercih edin, örneğin mezgit gibi.

Çocuğunuzun doktoruna danışarak, mümkün olduğunca erken yaşta, bebeklikte balıkla tanıştırmaya çalışın.

Çıtır balıklar yaparak dip soslarla servis edin.

Balık yaptığınızda bir lokma tadına bakması için teşvik etmeye çalışın. Eğer beğenirse daha fazlasını verin.

Balığı makarna gibi sevdiği yiyeceklerle birlikte servis edin.

Hangi Balıkları Tercih Etmeliyiz?

Balık alırken dip balıklarını değil, yüzey balıklarını tercih etmelisiniz. Bunun sebebi, denizin dibinde biriken civa gibi ağır metaller ve tehlikeli maddeler diplerde yaşayan balıklarla birlikte insan vücuduna girebilir. Ayrıca büyük balıklarda da ağır metaller daha fazla bulunur.

Aslında bütün balıklarda bir miktar civa bulunur ve pişirilse bile civa balıkta kalır. Ancak büyük avcı balıklarda civa daha fazla bulunur. Çünkü bu avcı balıklar küçük balıkları yer ve küçük balıklardaki civa da onların vücudunda birikir. Aynı zamanda büyük balılar, diğer balıklara göre daha uzun süre yaşadıkları için, vücutlarında daha fazla civa birikmiş olur.

Ancak balıkta civa var diye çocuğa balık yedirmemek de yanlıştır. Çünkü civa zaten her şeyde az çok mevcuttur. Eğer çocuğunuz civa almasın diye balık yedirmezseniz, balığın onlarca faydasını almasını engellemiş olursunuz.

Balık Nasıl Seçilir?

Öncelikle balığı mevsiminde ve taze olarak almalısınız. Taze balığın derisi gergin olur, parmağınızla derisine bastırıp elinizi çektiğinizde yüzey hemen eski haline döner. Balığın gözleri parlak, dışa doğru bombeli ve lekesiz olmalıdır. Solungaçları kırmızı-pembe, pulları ve yüzgeçleri diri olmalıdır.

Mümkünse semtinizde tanıdığınız ve bildiğiniz balıkçılarda alış veriş yapın.

Aldığınız balığı 2 saatten fazla dışarıda bekletmeyin. Balığınızı temizledikten sonra buzdolabında 1-2 gün, buzlukta 3-6 ay kadar saklayabilirsiniz.

 

Kaynak: www.gurmebebek.com

İlk Yayın Tarihi: 10 Mart 2018 @ 18:30

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Diğer Menüler

Bebek Emzirme Pozisyonları

Yeni doğum yapmış annelerin en büyük endişelerinden biri bebeğini nasıl emzirecekleridir. Özellikle ilk defa doğum yapmış anneler hem anneliğe alışma, hem bebeğini doğru ve yeteri kadar besleme hem de doğum yorgunluğu ile birlikte moral bozukluğu Devamını oku…

Diğer Menüler

Anne Sütünün Bebeğin Bağışıklık Sistemine Katkısı

Anne sütü her geçen gün üzerinde çeşitli araştırmalar yapılan ve bir çok özelliği ile insanı hayrete düşüren mucize bir besin olarak bilinmektedir. Uzmanların tavsiyelerine göre anne sütü, bebeğin beslenmesinde çok önemli bir yer tutmaktadır ve Devamını oku…

Püreler

Armut Püresi

  Sebze püreleri gibi meyve püreleri de bebeklerin severek yedikleri püre çeşitleri arasındadır. Özellikle armut, elma, muz gibi meyveler bebek mutfağı için olmazsa olmazlar arasındadır. Şekerli yapıları gereği meyveler bebek yemekleri olarak kullanılmaya çok uygunlardır. Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0