Gözleri Fotoğraflarda Beyaz Çıkıyorsa Dikkat!

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 0 Dakika 54 Saniye
Gözleri Fotoğraflarda Beyaz Çıkıyorsa Dikkat!

Gözlerimizin fotoğraflarda kırmızı çıkması normaldir. Fakat gözler beyaz ve parlak çıkıyorsa çocuğun gözlerinde retinoblastoma olabilir. Retinoblastoma bir kanser türüdür.

Retinoblastoma 5 yaşın altındaki çocuklarda görülebilir. Fotoğraflarla retinoblastomayı tespit etmek ise en kolay yöntemdir. İngiltere’de çocuk kanseri konusunda araştırmalar yapan Children Cancer Care Center’de fotoğraflarla retinoblastmayı tespit etmek için en kolay yöntemin fotoğraflar olduğunu onaylıyor.

Retinoblastoma çocuklarda görülen kanserlerin %3’ünü oluşturur. Vakaların %40’ı ise kalıtsaldır.

Göz kayması, miyop, hipermetrop, astigmat, retinoblastma gibi hastalıkların erken teşhis ve tedavisi için, çocukların göz muayenelerinin aksatılmaması gerekiyor. Özellikle miyop, astigmat ve hipermetrop çocuklarda en sık görülen hastalıklardan biridir ve tedavi için erken tanı çok önemlidir.

Bebeklerde ve çocuklarda göz kayması ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Çoğunlukla görmeyen göz kayar. Aslında göz kaymasının olması, ebeveynlere çocuklarının gözlerinde bir problem olduğunu belli ettiği için uyarıcı olması sebebiyle bir bakıma faydalıdır.

Hipermetropun erken tespit edilememesi durumunda da, göz tembelliği oluşur. Göz tembelliği tek ya da her iki gözün birden düşük görme kapasitesi olması durumudur. Göz tembelliğinin tedavisi ise ancak, erken tespit ile mümkündür. Tedavi edilemeyen göz tembelliği kalıcı görme kaybına sebep olur.

Çocuklarda görülen bir diğer göz hastalığı olan miyop ise, kalıtımsaldır. Daha ileri çocukluk dönemlerinde görülür.

Çocuklardaki görme problemleri, baş ağrılarına, bulanık görmeye, gözde kaymaya, ilerlemiş durumlarda görme kaybına, ileri yaşlarda okumaya isteksizlik ve okuyamama sebebiyle okulda başarısızlığa yol açar. Bu nedenlerle göz sağlığı ihmal edilmemelidir.

Çocuğunuzda televizyonu yakından izleme, gözlerinde sulanma, kızarma, ışığa karşı aşırı duyarlılık gibi şeyler gözlemliyorsanız, gözünde problem olabileceğini düşünerek mutlaka muayene ettirmelisiniz. Herhangi bir göz problemi olmayan çocuklar 2 yılda bir, problemi olan çocuklar ise daha sık göz muayenesi olmalıdırlar. Çocuğun, uykusunu almış, karnının doymuş ve yorgun olmaması muayenenin daha rahat geçmesi açısından yardımcı olacaktır.

İlk Yayın Tarihi: 7 Haziran 2017 @ 23:49

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0