Zeka Kartları ve Zeka Küpü Videoları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 50 Saniye
Zeka Kartları ve Zeka Küpü Videoları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Zeka Kartlarıyla tam olarak nasıl çalışmalıyız?

Sevgili Bebek Zeka Kartlarıyla bir sunum yapıyormuşçasına çalışılmasını öneriyoruz. Böylesi bir sunumda, bebeğinizi kucağınıza veya karşınıza alıp, Zeka Kartlarını saniyede 1 görsel gösterecek şekilde sıra ile göstermelisiniz. Gösterdiğiniz görselin adını yüksek ve net bir sesle söyleyip, bu görsel hakkında başka açıklamalarda bulunmamalısınız. Bu cümleyle anlatılmak istenen “İstanbul” görselini bebeğinize gösterirken sadece “İstanbul” demeniz ve “Bu resimde İstanbul var, Boğaz Köprüsü var.” açıklamalardan kaçınmanızdır. Her kullanımdan sonra destenizdeki kart sıralamalarını değiştirip, bebeğinize bir sonraki sunumuzda değişik bir görsel sıralaması ile sunum yapmalısınız.

Zeka Kartlarıyla çalışmak kümülatif bir etkinliktir. Yani, bebeğinizin bir sonraki Zeka Kartı seviyesine geçişinde (örneğin 12-24 aydan 24-48 aya geçiş), önceki seviyenin kartlarını kullanmayı bırakmamalısınız. Geçilen seviyenin kartlarını destenize ekleyip, destenizi büyüterek çalışmaya devam etmelisiniz.

Zeka Kartlarıyla günde kaç kere çalışılmalı?

Zeka Kartlarıyla çalışmanın bir alt limiti bulunmamakla beraber günde toplam 10 dakikayı geçirmemenizi önermekteyiz. Bununla beraber, bebeğinizin çalışmaya isteği olduğu sürece kısa (1-2 dakika) paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Zeka Kartları ile çalışırken bebeğinizin ilgisi başka bir şeye kaydığı an çalışmayı bırakmanız gerekmektedir. Zeka Kartları ile sağ beyin eğitiminin en büyük özelliklerinden biri keyif veren bir aktivite oluşu ve zorlama olmamasıdır.

Zeka Kartlarıyla çalışmanın etkin olmasının temel öğesinin, tekrar olduğunu unutmamak gerekmektedir. Bu nedenle her gün düzenli çalışmaların sonuç getireceğini ve bebeğiniz bu konuda istekli olduğu sürece sık tekrar yapılmasının daha yararlı olacağını bilmelisiniz.

Zeka Kartları üzerindeki görseller nasıl seçilmektedir?

Zeka Kartlarımızın görsellerinin seçimi 3 kritere ayrılmıştır. Bunlar, bebeğinizin bildiği görseller, bebeğinizin bildiği fakat değişik bir özelliğe sahip olan görseller ve bebeğinizin tanımadığı görsellerdir.

İlk kriterimize örnek “At” görselidir. 12-24 ay arasındaki bebeğiniz at görselini büyük ihtimalle tanımaktadır. Bu görselle amaçlanan, bebeğinizin bildiği bir kavrama yeni bir görsel atamak (örneğin değişik bir açıdan bir at resmi) ve bebeğinize tamamen yabancı materyal sunmamaktır. Böylece bebeğinizin zaten kurduğu bir sinaptik bağlantı kalıcı bir hale gelmektedir.

İkinci kriterimize örnek ise “Mor Şapka” görselidir. 12-24 ay arasındaki bebeğiniz mor ve şapka kavramlarını tanıyabilir, ama mor bir şapka olabileceğinin bilincinde değildir. Bu görsel bebeğinizin bu iki kavramı beyninde bir araya getirmesini sağlar. Böylece bebeğiniz mor’u veya şapka’yı başka kavramlar ile eşleştirmeye başlayabilir. Bu da beyinde yeni sinaptik bağlantılar kurulması demektir

Üçüncü kriterimize örnek ise “Parlak Yeşil İguana” görseli olacaktır. Bu görselle amaç bebeğinize hiç tanımadığı bir görseli tanıtmak ve bu görseli beynine kaydetmesini sağlamaktır. Böylece bebeğiniz yeterli tekrar ve çalışma ile beyninde bu görsel ve anlamını depolayacaktır. Bunun bebeğinizin beyninde etkisi ise yeni sinaptik bağlantılar kurulmasıdır.

Zeka Kartlarının bazıları matematik içeriklidir. Bu kartların amacı ise bebeğinizi Zeka Kartlarıyla matematik eğitimine hazırlamaktır.

Bebeğimin Zeka Kartları üzerindeki görselleri öğrendiğini nasıl test edebilirim?

Sağ beyin eğitiminde sınav, test veya ödevin yeri yoktur. Bu tür kavramlar çocuğunuzu strese sokmaktan başka bir amaca hizmet etmemektedir. Bebeğinizin sağ beyin eğitiminden neler kazandığını, açılan algısı, öğrenme iştahı ve merakının artışını fark ederek görebilirsiniz. Sınav kavramı test edilenden ziyade test edenin ihtiyacı olan, sizin bir nevi “içinizi rahatlatmak” üzere yaratılmış bir kavramdır. Sağ beyin eğitiminin en büyük özellikleri hem ebeveyn hem bebek için keyifli olması, sonuca değil sürece odaklı oluşu, zorlamalar içermemesi ve aslında bir oyun oluşudur. Stresten uzak bir ortamda, sınavsız, testsiz öğrenen çocuklar öğrenmeyi hayat boyu keyifli bir aktivite olarak görerek, ilerki yıllarda meraklı ve araştırmacı kişiliklere sahip olacaklardır.

Zeka Kartları bebeğimin eline verdiğimde yırtılmaz mı?

Zeka Kartları bebeğinizin kendisi oynasın diye eline verilmek üzere kurgulanmış bir ürün değildir. Bebeğinizi eğitmeniz için sizin kullanacağınız düşünülerek kurgulanmış bir üründür. Bu nedenle Zeka Kartlarını bebeğinizin eline vererek değil, onu mama iskemlesinde veya kucağınızda oturtarak ve kartlarınızı bir sunum yapıyormuş gibi ona göstererek kullanmalısınız. Bu eğitim metodunun etkili olması için sizin de bu sunumu heyecanla ve isteyerek yapmanız gerekmektedir. Bebeğiniz bir süre sonra bu çalışma metoduna alışacak ve kartları almak veya kartlarla oynamak gibi isteklerde bulunmayacaklardır.

Zeka Kartları 1. kalite Amerikan Bristol basımdır ve mümkün olan en beyaz kağıt hamurdan imal edilmiştir. Bebeklerin uzun süre eline verilmediği sürece, günlük kullanım ile yırtılması veya hasar görmesi söz konusu değildir.

Zeka Kartlarının üzerinde neden hiçbir çerçeve veya süs yok?

Biz Sevgili Bebek olarak, bebeğin dikkatini asıl görselden başka bir alana kaydıracak herhangi bir başka görsele dikkat çeldirici adını vermekteyiz. Bu tür süs veya çerçeveler ne kadar ebeveynlere hoş gözükse de, sağ beyin eğitiminde yeri bulunmayan öğelerdir. Böylesi bir eğitimde önemli olan bebeğinizin görsele odaklanıp onu beynine depolaması ve başka öğeler tarafından ilgisinin dağıtılmamasıdır.

Zeka Küpü videolarını gün içinde ne sıklıkla ve süreyle izletmeliyiz?

Zeka Küpü videolarını gün içinde çocuğunuzun keyifli olduğu zaman aralıklarında muhakkak ebeveyn veya bakım veren kucağında tensel temas içinde en fazla 5 dakikalık sürelerle izletmenizi öneriyoruz. Çocuğunuzun ilgisi sizin ve videoların üzerinde olduğu sürece bu tür çalışmaları gün içinde tekrarlayabilirsiniz. Bununla beraber çocuğunuzu sanallığa itmemek adına bu tür çalışmaları günde 15 dakika ile sınırlayınız.

Zeka Küpü videoları neden kısa süren videolar ve neden bu kadar hızlılar?

Zeka Küpü videoları özellikle 0-48 ay dönemi çocukların dikkat aralığına uygun biçimde kurgulanmıştır, çünkü videoların etkili olabilmesi için sürelerin dikkati yoğunlaştırabilme süreci içinde kalması gerekmektedir. Zeka Küpü videoları saniyede bir görsel bazında kurgulanmıştır, çünkü sağ beyin lobuna bilgi depolamanın uygun beyin frekansı alfa frekansıdır. Bu frekans ise insanlarda dinlenme durumundaki nabız vuruşu olan 60-70 vuruş/dakikaya eş değerdir. Bu da saniyede 1 vuruş anlamına gelmektedir. Görsellerimizi bu hızla göstererek beynin alfa frekansıyla görsel depolamasını amaçlamaktayız.

İlk Yayın Tarihi: 1 Nisan 2015 @ 18:15

İlgili Makaleler

SevgiliBebek

Kurucudan mesaj

18 Kasım 2013 de internet dünyasına katılan SevgiliBebek artık tam 3 yaşında ve sosyal medyada 380.000 kişilik bir takipçi kitlesiyle bu 3 yılda hep ilkleri yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Sağ beyin odaklı erken ev Devamını oku…

SevgiliBebek

SevgiliBebek Zeka Kartlarıyla Oynayabileceğiniz Yeni Oyunlar

SevgiliBebek Zeka Kartlarını yeni duyanlar için temel bir tanım yapacak olursak, kartlarımız Türkiye’de ilk ve tek nörolojik bazda doğumdan gelen öğrenme içgüdüsünü geliştirmek üzere kurgulanmış, ebeveynin ve/veya bakım verenle bebek arasındaki iletişimi sağlamlaştıran özel kriterler Devamını oku…

SevgiliBebek

Minik Kitap Kurtları Yetiştirmek İçin Kolları Sıvadık!

2014 yılı Kasım ayında sizlere Türkiye’de ilk kez 0-48 ay sağ beyin odaklı erken eğitim araçlarımız olan SevgiliBebek Zeka Kartlarını tanıtırken büyük bir hayalimiz vardı. Meraklı, araştıran, okuyan ve çabuk öğrenen, hayal gücü zengin ve Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0