Çocuklar ve Kefir

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 23 Saniye
Çocuklar ve Kefir

Kefir uzun yıllardır hayatımızda bulunur. Bize Kafkaslardan gelmiştir ve son zamanlarda oldukça tercih edilen bir besin haline gelmiştir. Ancak çocuklar yeterince kefir tüketmiyor. “Uzun yaşama iksiri” ve “Peygamber darısı” olarak adlandırılan kefirin bir çok faydası bulunmaktadır ve çocuklarımızın daha sık tüketmesi gerekmektedir.

Bu yazımızda sevgili ebeveynlerimizi, kefirin ne olduğu, ne gibi faydaları olduğu hakkında bilgilendireceğiz…

Kefir Nedir?

Kefir krema kıvamında ekşimsi bir tadı olan fermante süt ürünüdür. İnek, koyun ve keçi sütüne karnabahar gibi canlı organizma içeren, kefir granülleri eklenerek elde edilir. Bu taneler büyür, çoğalır ve özelliklerini bir sonraki jenerasyona aktarır. Eğer iyi muhafaza edilirse, yıllarca aktivitesini korur.

Kefir sütün içinde bulunan tüm besin maddelerini içerir ve granüllerinde bulunan probiyotik bakterilerin sayesinde besleyici etkisi daha yüksektir. Protein, temel mineraller, K vitamini, B vitamini, B12 ve B1 vitamini barındırır. Vücutta daha kolay emildiği için diğer süt ürünlerinden daha değerlidir.

Kefirde bulunan aminoasitlerden Tryptophan rahatlatıcı ve sinir sistemini düzenleyicidir. Ayrıca kefir tam bir biyotin kaynağıdır. Biyotin, folik asit, pantothenic asit ve B12 gibi tüm B vitaminlerinin emilimini sağlayan bir B vitamini türevidir. Böbrekler, ciğer ve sinir siteminin düzenlenmesindeki etkisi bu yüzden kaynaklanmaktadır. Kefir sağlığımız için, tüm besin öğelerini içeren bir probiyotiktir.

Probiyotik Nedir?

Besinlerle veya ayrı olarak alınan, mukozal ve sistemik immüniteyi düzenleyerek, bağırsaklarda besinsel ve mikrobiyal dengeyi sağlayan, konakçının sağlığını olumlu yönde etkileyen canlı mikroorganizmalara probiyotik ismi verilir. Yüzyıllarca bakterilerin vücudumuza zararlı olduğunu ve hastalık yaptığını düşündük. Ancak artık bazı mikroorganizmaların vücudumuz için gerekli olduğunu biliyoruz.

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kefirin faydaları saymakla bitmez. Yalnızca çocuklar değil, emziren anneler, yetişkinler hastalar herkes için oldukça faydalıdır. Faydalarından bahsedecek olursak,

Bebeklikten ergenliğe kadar, dişlerle kemiklerin oluşumuna, sağlıklı doku ve kasların gelişimine yardımcı olur.
Diş çürüklerini önler.
Kansızlığı önler.
Görme yeteneğini güçlendirir.
Hormon dengesini sağlar.
Astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.
Boyun uzamasına ve sağlıklı gelişime yardımcıdır.
Kefir bağışıklık sistemini güçlendirir, böylece vücudun enfeksiyonlara karşı olan direncini arttırır.
Vücudun gelişmesi ve sağlıklı kalması için ihtiyacı olan, vitamin, mineral ve protein desteklerini sağlar.
İştah açar.
Zeka gelişimine katkı sağlar.
Kesik ve yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur.
Otizm bulgularını hafifletir.
Yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır.

Çocuklara kaç yaşından itibaren kefir içirilebilir?

3 yaş ve üzeri çocuklar günde bir bardak (200ml) kefir içebilirler.

1 yaşından sonra ise, bir çay bardağı (100ml) kefir yeterlidir.

Öncelikle bebeğinizin doktoruna danışarak, kullanmanızda herhangi bir sakınca görülmediği takdirde, kefiri de bebeğinizin menüsüne ekleyebilirsiniz.

İlk Yayın Tarihi: 3 Eylül 2016 @ 17:32

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
29.90 TL
Kargo
15.00 TL
100 TL ve üzeri siparişlerde ÜCRETSİZ KARGO!
Toplam
44.90TL
70.10 TL daha ekle, kargon bedavaya gelsin!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
1