Çocuklar ve Bahar

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 2 Saniye
Çocuklar ve Bahar

Mart ayına girmemizle birlikte bahar aylarına başlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki mart, nisan ve mayıs aylarında hapşırma, burun kaşıntısı, nezle, burun tıkanması, sulanma, kaşınma, göz alerjisi, bahar alerjisi, polen alerjisi gibi bir çok sağlık problemi de kapımızda.

Bu sorunlar özellikle çocuklarımızı rahatsız ediyor. Çocuklarımızı, bahar aylarında sıklıkla artan ve rahatsız eden bu hastalıklardan korumak için neler yapabiliriz sizler için araştırdık…

Bahar Alerjisi Nedir, Ne Gibi Önlemler Alınabilir?

Polenler alerjendir ve bazı kişiler polenlere karşı çeşitli alerjilere sahiptir. Baharın gelmesiyle birlikte, rüzgarında yardımıyla, havada çok fazla polen bulunur. Özellikle çiçeksiz bitkilerin polenleri havada yoğun miktarda bulunur. Bu yüzden çiçeksiz bitkilere karşı daha dikkatli olmalısınız. Polen alerjileri, daha çok ailesinde alerji olan çocuklarda görülür, çünkü alerjik hastalıklar çoğunlukla genetiktir. En çok ot, çimen, ağaç, arpa, buğday, mısır, buğday polenleri alerjiye sebep olur.

Bahar alerjisinin ortaya çıkması 2 yaşından sonra olur. Çünkü çocuğun alerjik reaksiyon geliştirebilmesi için en az iki bahar geçirmesi gerekir. 2 yaşından önce bahar alerjisi olma ihtimali çok düşüktür.

Bahar alerjisi olan çocuklar, evden çıkmadan önce gözlük takmalıdır. Çocuğun ağızdan nefes almak yerine burundan nefes alması gerekir. Çünkü burun polenlere karşı filtre görevi görür. Çocuk eve döndüğünde kıyafetlerine yapışmış polenler olabileceğinden kıyafetlerinin değiştirilmesi önemlidir. Dışarıdayken de mümkün olduğunca sık ellerin ve yüzün yıkanması önerilir.

Bahar alerjisi ilerlerse astıma sebep olabilir, bu yüzden tedavi edilmesi önemlidir. Bunun için çocuk alerji uzmanları tarafından testler yapılmalıdır. Yapılan testin ciltten olması önemlidir. Kandan yapılan testler çok doğru olmadığı gibi masraflıdır da.

Çocuğa bahar alerjisi teşhisi konulduktan sonra, tedaviye başlanabilir. Tedaviden olumlu sonuç alma ihtimali %100’e yakındır. Aşı tedavisinde başarı oranı yüksektir. Bunun için çocuğun, dilaltı aşılar için 3, ciltaltı enjeksiyon şeklindeki aşılar için 5 yaşında olması beklenir.

Krup hastalığı da bu dönemde çocuklarda sıklıkla görülen bir diğer hastalıktır. Krup, viral bir hastalıktır ve ilerlemesi durumunda solunum sorunlarına sebep olur. Burun akıntısı, ses kısıklığı, hafif ateş ve havlar gibi öksürük belirtileridir. Krup hastalığı bazen alerji olarak aniden ortaya çıkmakla birlikte, tedaviden sonra tekrarlama ihtimali de vardır.

İlk Yayın Tarihi: 2 Mart 2017 @ 22:46

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Genel Sağlık

Burun Kanamalarında Ne Yapılmalı?

Burun kanadığı zaman çoğu kişi yanlış hareket etmektedir. Çocuğun burnu kanadığında bir yere uzandırmak veya başı geriye doğru eğmek yanlıştır. Çocukluk çağında sıkça rastlanan bu problem sırasında yapılması gerekenler hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0