Öğrenme Bozukluğu (Disleksi) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 5 Saniye
Öğrenme Bozukluğu (Disleksi) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

…Sayfa 2

Disleksinin Tedavisi Nasıldır?

Disleksinin herhangi bir tedavisi yoktur. Herhangi bir tıbbi tedavisi bulunmamaktadır. Bu sorun çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları kapsamında ele alınmalıdır. Yaş ilerledikçe bazı sorunlar çözülebilir fakat yazım hataları ve yavaş okuma gibi sorunlar kalıcı olur.

Disleksi hastaları akademik açıdan başarısız olabilirler. Aslında akademik başarısızlığın yanlış yorumlanmaması gerekir. Bu çocuklar konuları bildikleri halde, süre kullanımını ve bildiklerini aktarmayı tam olarak başaramadıkları için başarısız olabilirler.

Maalesef disleksi hastaları için gereken özel eğitim merkezleri henüz Türkiye’de bulunmamaktadır. Özel danışmanlık ofisleri ise yavaş yavaş yaygınlaşmaktadır.

Ebeveynler Neler Yapabilir?

Çocuğunuzun hastalığını kabullenin. Onu olduğu gibi kabul edin, başarısız olduğunda kendisinin değerli olduğunu ve onu koşulsuz sevdiğinizi hissettirin.

Özgüvenini yüksek tutmalısınız. Çocuğunuzun başarabildiği faaliyetleri daha sık yaparak özgüven kazanmasına yardımcı olmalısınız. Dislektik çocukların ilgi duyduğu alanlarda başarılı olduğunu unutmayın.

Sabırlı olmalısınız. Çocuğunuza defalarca anlattığınız şeyi anlamayabilir, unutabilir. Bu durum sabrınızı zorlayabilir. Fakat çocuğunuza karşı her zaman sabırlı davranmalısınız.

Beklentisiz olmalısınız. Çocuğunuz kapasitesinin altında başarılarla karşınıza gelebilir. Çocuğunuzun özel olduğunu, kapasitesine rağmen başarısız olabileceğini kabul etmeli ve hayal kırıklığına uğramamalı, özellikle hayal kırıklığınızı çocuğunuza yansıtmamalısınız.

Öğrenmesi gereken şeyleri merak ettirmeye çalışın. Merak ve ilgi çocuğunuzda öğrenmek için istek uyandırır.

Oyun oynayın. Çocuklar için oyun oynamak eğlenmenin dışında öğrenmektir. Çocuğunuza öğrenmesi gereken şeyleri oyun aracılığı ile öğretmeye çalışın. Çocuğun bakıcısı, öğretmenleri ile işbirliği içinde olun, disleksi hastalığını ve neler yapmaları gerektiğini bildiklerinden emin olun.

İlk Yayın Tarihi: 9 Haziran 2016 @ 15:01

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0