Bebeğinizin Ne Düşündüğünü Anlama

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 3 Saniye
Bebeğinizin Ne Düşündüğünü Anlama

Bebekler ve küçük çocuklar kendilerini evrenin merkezindeymiş gibi görürler. Başka insanların kendilerinden farklı düşünüp hissedebileceği gibi bir düşünceye sahip değildirler. Önemli olan onların ihtiyaçlarıdır.

Gelişiminin bir noktasında bebek annesinin de tıpkı kendisi gibi hissettiğinizi varsayacaktır. Bebek anneyle o kadar özdeşleşir ki kendisini hamilelikteki gibi annenin bir parçası olarak görür.

Daha sonra, bebeğin temkinli bir şekilde annenin içinden çıkma ve daha bağımsız hale gelme süreci başlar. Bu sürece ayrılma-bireyselleşme denir ve aşağıdaki olgularla uyarıldığı ve geliştiği ortaya çıkmıştır:

  1. anneyle kurulan olağan bağa ek olarak babayla yakın, güçlü bir ilişki

  2. bebeğin kendine güveninin yüksek olması ve bireysel memnuniyet hissetmesi

Bebeğinizi kendinden emin, kişisel olarak tatmin olmuş sosyal bir birey olarak düşünmek başlangıçta garip gelebilir. Ancak ebeveynler bebeklerini bu şekilde düşünmeye başladıklarında, bebek de onların beklentileri çerçevesinde gelişmek için uyarılacaktır. Bebeklerin dahili bir kendine güven ve yetebilirlik hissi geliştirmelerini istiyoruz. Onların yeteneklerinin elverdiğinin en iyisini yapmalarını ve bunun farkında olmalarını istiyoruz.

Bebeğin kendine güveni sevgi ortamı sağlayan ebeveynler tarafında yükseltilebilinir. Ebeveynler basit görevler başarıldığında sözlü desteğin (“Çok güzel” “Aferin”) yanında fiziksel onay göstergesi (alkış, sarılma, öpme) de sunmalıdır.

Birinci yılda lazımlık eğitimi veya yürüme çağındaki bir çocuktan “şişe” kelimesini doğru şekilde hecelemesini istemek gibi çocuğun kendine güvenini veya doğal araştırıcı eğilimlerinin zararına olacak gerçek dışı görevleri desteklemiyoruz.

Doğumdan sonra bebek uyarımlarına devam etmek isteyen ebeveynler, bebeğin çevresindeki normal eşyaları kullanabilirler. Bebeğiniz dokunmayı, tatmayı, koku almayı, duymayı ve size doğal gelen harika günlük eşyaları görmeyi öğrenebilir. Bunların hepsi bebeğiniz için yenidir.

Bebeğinizle her gün en az 15 dakikalık iki uyarım seansı yapmaya çalışın. Seansın uyku sırasında sindirilmesi için, iki seans arasında bebeğinizi en azından bir müddet uyutun.

Genelde bir uyarıma öğrenildiğinden emin olunana kadar devam edilmesini öneriyoruz ancak bebeğiniz ilgisini kaybetmeden ya da sunulduğu sırada uyarımı göz ardı etmeden önce durun.

Yeni doğan bebeğinizin uyarım seanslarını düzenlemenize yardımcı olacak tablo aşağıdadır:

snapshot12

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Hamilelik

İkincil Kelime Listesi

İkincil Kelime Listesi Bebeğiniz bu zamana dek yaptığınız çalışmalardan kelimelerin kendi dünyasında önemli olduğunu ve kelimelerin anlamları olduğunu öğrenmiş bulunmaktadır. Hamileliğinizin son ayında (veya son üç haftasında), İkincil Kelime Listesi kelimelerini kullanarak bebeğin dış dünyaya Devamını oku…

Hamilelik

Egzersiz Evde Tek Başına Yapılmaz!

Anne adayları için egzersizin yararları bilimsel bir gerçek ancak egzersizlerin fizyoterapist tarafından hazırlanacak bir programla yapılması çok önemli. Bazı anne adayları birkaç ders eğitim alıp devamını evde tek başına yapması hem kendi hem de bebeklerinin Devamını oku…

Hamilelik Faydalı Bilgiler

Hamilelikte Pilates Yapılabilir Mi?

Spor sağlıklı bir yaşam için önemli bir faktör. Hamilelik döneminde yoga, pilates, spor, yüzme gibi pek çok spor dalını yapmanın, anne adayının hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendini daha iyi hissetmesi için önemli olduğu Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0