Sivrisinek ve Böcek Sokmaları

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 0 Dakika 56 Saniye
Sivrisinek ve Böcek Sokmaları

Yaz aylarının en büyük problemlerinden birisi sivrisinek ve böcek sokmalarıdır. Sivrisinek, kene, arı ve bunlar gibi böceklerin sokmaları alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği gibi, çocuğun vücuduna mikrop da bulaşabilir. Böcek sokmaları aynı zamanda kaşıntı, şişlik ve yüksek ateş gibi pek çok soruna da sebep olabilmektedir.

Böcek sokmaları için bazı önlemler alabilirsiniz;

Bitkisel içerikli sivrisinek kovucu kullanabilirsiniz.
Çocuğunuzu dışarıda ayakkabısız dolaştırmamalısınız.
Cibinlik kullanmak basit olduğu kadar etkili bir çözümdür.
Eğer çevrenizde arı görürseniz panikle kovalamaya çalışmayın. Arılar bir tehdit olmadıkça sokmazlar.
Camlarınızda sineklik bulundurmak da sivrisinek ve diğer böceklerden korunmak için etkili bir çözümdür.
Açıkta şekerli yiyecek ve içecekler bulundurmamalısınız. Bu gıdalar böceklerin ilgisini çeker.
Açıkta kalmış yiyecek ve içecekleri çocuğunuza tekrar yedirmemelisiniz. Üzerine konan böcek ve sinekler besinin mikrop kapmasına sebep olmuş olabilir.
Dışarıda çocuğunuza parlak renkli kıyafetler giydirmemeli, kısa şortlar yerine uzun pantolonları tercih etmelisiniz.

Tüm tedbirlerimize rağmen ara sıra ısırıklar olabilir. Bu ısırıkların alerjik reaksiyona sebep olup olmadığını, hangi durumlarda doktora gitmeniz gerektiğini bilebilmelisiniz. Eğer çocuğunuzda;

Karın krampları,
Hırıltılı solunum,
Uykulu hissetme ve bilinç bulanıklığı,
Vücudun çeşitli yerlerinde kızarıklık, döküntü ve kurdeşen,
Dudak ve boğazda şişme gözlemlerseniz vakit kaybetmeden doktora gitmelisiniz.

Böcek ısırmaları veya sokmaları enfeksiyona yol açabilir mi?

Böcek sokması veya ısırması sonucu enfeksiyon olma olasılığı vardır. Özellikle çocuk ısırılan yeri sürekli kaşıyorsa enfeksiyona sebep olabilir. Isırık olan bölgede şişkinlik, kızarıklık varsa, ateşi çıktıysa çocuğunuzu doktora götürmelisiniz.

Özellikle kene ısırmaları lyme hastalığına sebep olabilir. Lyme hastalığında ısırılan bölgenin çevresinde kızarıklık olur. Yorgunluk, titreme, ateş, ısırılan yerde şişlik ve ağrı oluşur.

Bebeği sivrisinek ısırırsa ne yapılmalı?

Eğer bebeğinizi sivrisinek soktuysa ısırılan yeri su ve sabunla iyice yıkamak gerekir. Enfeksiyon veya alerji belirtisi olursa doktora götürmelisiniz. Isırılan yerde kaşıntı olacağı için enfeksiyon kapmaması ve ileride iz kalmaması için bebeklerinizin tırnaklarını kısa tutabilir, gece yatarken ellerine ince bir bez geçirebilirsiniz.

 

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Bebeklerde Gaz Sancısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gaz sancısı, bebeklerde sık meydana gelen ve dışarıdan nedeni tam olarak anlaşılamayan sancılardan biridir. Bebeğinizin gaz sancısı çektiğini anlayabilmeniz için bilmeniz gereken temel bilgileri sizin için derledik. Bebeğin Gazı Olduğunu Anlamak Bebeğinizin aniden başlayan ağlamalarında, Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0