Bebeğinizin Korkularını Anlamak

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 0 Dakika 48 Saniye
Bebeğinizin Korkularını Anlamak

2-3 yaşındaki çocukların günlük hayatlarının en büyük parçası alıştıkları sesler ve görüntülerdir. Tanıdık olmayan en ufak bir görüntü veya ses onların korkmasına neden olabilir. Genelde çocuklar elektrikli süpürgeniz gibi zararsız nesnelerden korkarlar. Bunun nedeni, çocuğunuzun çevreyi bilinçli olarak izlemesine rağmen, henüz olup biteni tam kavrayamamasıdır. Örneğin, çocuğunuz elektrikli süpürgeyi evinizin tozunu almak için kullandığınızı anlayabilir, fakat bu ona süpürgenin onu da hortumundan içeri çekmeyeceği garantisini vermez! Peki, böyle durumlarda neler yapabilirsiniz? İşte çocuğunuzu rahatlatmakta kullanabileceğiniz birkaç öneri:

  • dedektif anneDedektiflik yapın!
    Çocuğunuzun neden korktuğunu anlayamıyorsanız, ipuçlarına bakın. Hangi aktiviteyi yaparken, günün hangi saatinde paniklediğini not alın. Bu size çocuğunuzun neden paniklediğini anlamak için yardımcı olacaktır.

 

  • banyo bebekYaratıcı olun!
    Çocuğunuzun güvende hissetmesi için yeni yollar deneyin. Örneğin, çocuğunuz küvetin giderinden korkuyorsa,  deliği bir bez veya bir oyuncakla kapamayı deneyebilirsiniz. Hatta bir oyuncakla bu korkuyu bir oyuna bile dönüştürebilirsiniz!

 

  • böcek hikayeleriBakış açısını değiştirin!
    Çocuğunuzun korkularının önüne geçmek için onun korktuğu şeylere bakış açısını değiştirebilirsiniz. Örneğin, çocuğunuz böceklerden korkuyorsa, ona böceklerin arkadaş canlısı olarak gösterildiği bir kitap okuyabilir veya birlikte renkli ve sevimli böcekler çizmeyi deneyebilirsiniz. Böcek kavramından korkmayı bıraktığında, gerçek böceklere karşı olan korkusu da azalacaktır.

 

  • saç kesimiYanlış anlaşılmaları giderin!
    Çocuğunuz daha fazla öğrendikçe daha az korkacaktır. Size göre bir saç kesimi çok önemli olmayabilir fakat çocuğunuzun sivri ve kesici aletlerin kullanıldığı böylesine bir ortamda paniklemesi çok normal. Ona yanlış anlayabileceği herhangi bir konuyu derinlemesine açıklamaktan çekinmeyin.

İlk Yayın Tarihi: 9 Ekim 2014 @ 04:20

3 “Bebeğinizin Korkularını Anlamak” yorumu;

Çocuğunuzun Yalanını Yakaladığınızda Ne Yapmalısınız? · 26 Şubat 2015 at 22:25

[…] fikirleri yoktur. Bu yaşlardaki çocukların gerçeklik ile gün düşleri, hayaller, dilekler ve korkular arasındaki ayrım konusunda bir tutarsızlık gösterdikleri uzmanlar tarafından […]

Çocuğunuzun Doktor Korkusunu Yenmenin 7 Yolu · 23 Şubat 2015 at 16:53

[…] hemen hiç bir çocuk doktora giymeyi sevmez ama bazıları için bu deneyim gerçekten de çok korkutucu olabilir. Tanımadıkları biri tarafından muayene edilecekleri gerçeği, tanımadıkları […]

Bebeğinizle Bağ Kurma ve Bebeğinizi Kucağınıza Alma · 13 Ocak 2015 at 17:32

[…] çok hastanede yaygın bir uygulama haline gelmiştir. Bebeğin hastanede kalışınız süresince güvende hissedebilmesi için annesiyle kalmasını […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Küçük Çocuklarda Başkaldırma

“Neden?” “İstiyorum ama!” “Beni zorlayamazsın” benzeri küçük çocuk itirazları çoğu zaman ebeveynleri rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Bu yazımızda size bu tip sorulara doğru cevaplarla saatler süren hırçınlık krizleri yaratabilecek gerginliklere yol açmadan konuları nasıl sonlandırabileceğinizin Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Sık Yapılan Ebeveyn Yanlışları: 2. Bölüm

Sevgili Bebek takipçileri giderek sunduğumuz vakaları sever okur ve paylaşır oldular. Bu bizleri de çok mutlu ediyor, çünkü örnekleme ve yanlışı vurgulayarak doğruya yönlendirmeyi, sizlere destek vermede en olumlu ve sağlıklı yöntem olarak görüyoruz. Bu Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Saklambaç Kitabı - Uzayda29.90 TL 23.92 TL
-
+
-
+
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Ara Toplam
4,251.68 TL
Kargo
Ücretsiz!
Toplam
4251.68TL
Alışverişe Devam Et
Sepetim
150